Complementary and Alternative

האם תה ירוק מצמצם את הסיכון לחלות בסרטן השד? (מתוך Breast Cancer Research)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שפורסם ב-28 באוקטובר 2010 ב-Breast Cancer Research, עולה כי לא נמצא קשר בין שתיית תה ירוק ובין ירידה בסיכון לסרטן שד.

לדברי החוקרים, במחקרים מעבדתיים קודמים נמצאה לתה ירוק השפעה מגנה מפני סרטן שד. עם זאת, מחקרים אפידמיולוגיים שנערכו בנושא מצאו תוצאות לא עקביות, ובשלב זה הקשר בין שתיית תה ירוק ובין הסיכון לסרטן שד אינו ברור.

החוקרים בדקו נתונים על מדגם משתתפות ממחקר ה- Japan Public Health Center-based Prospective Study, שכלל 2 סקרים. הסקר הראשון במחקר נערך בשנים 1990-1994 ועליו ענו 53,793 נשים, מהן 581 נשים אובחנו כסובלות מסרטן שד לאורך מעקב בן 13.6 שנים. בשנים 1995-1998 נערך סקר המעקב, עליו ענו 43,639 נשים, מהן אובחנו 350 נשים כסובלות מסרטן שד לאורך מעקב בן 9.5 שנים. בסקר הראשון מילאו המשתתפות שאלונים על היקף ותדירות צריכת התה הירוק, ובסקר השני השאלונים בדקו את הצריכה של שני סוגי תה ירוק: Sencha ו-Bancha/Genmaicha.

החוקרים מדווחים כי כ-12% מהנשים שתו פחות מכוס תה ירוק אחת לשבוע, וכ-27% שתו 5 כוסות תה ירוק ליום או יותר. מניתוח תוצאות הסקר הראשון עולה כי בהשוואה לנשים ששתו פחות מכוס תה ירוק אחת לשבוע, לנשים ששתו 5 כוסות או יותר ליום נמצא יחס סיכון (HR) של 1.12 לסרטן שד, אם כי ללא מובהקות סטטיסטית (95% CI 0.81-1.56, p=0.6). בסקר השני נמצא כי בהשוואה לנשים ששתו פחות מכוס תה ירוק מסוג Sencha או Bancha/Genmaicha לשבוע, לנשים ששתו 10 כוסות ליום או יותר נמצא HR של 1.02 לסרטן שד (95% CI 0.55-1.89, p=0.48).

לאור תוצאות המחקר מסכמים החוקרים כי במדגם משתתפות רחב לא נמצא קשר בין שתיית תה ירוק ובין ירידה בסיכון לסרטן השד.

Breast Cancer Research 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה