Complementary and Alternative

יתר לחץ דם בהיריון מעלה את הסיכון לטרשת עורקים בעתיד (מתוך Hypertension)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת פברואר של Hypertension, עולה כי נשים עם יתר לחץ דם בהיריון נמצאות בסיכון מוגבר לפתח טרשת עורקים, כשהן יהיו מבוגרות יותר.

לדברי החוקרים, למיטב ידיעתם, המחקר הנוכחי הוא הראשון להראות, שהיסטוריה של לחץ דם גבוה במהלך ההיריון קשורה להסתיידות קורונרית מאוחר יותר בחיים. יתר לחץ דם בהיריון מתנהג כמבחן סטרס ווסקולרי המראה, שמערכת כלי הדם רגישה. על כן, אולי יש לנטר נשים אלה יותר מקרוב.

יתר לחץ דם בהיריון (מתגלה לאחר שבוע 20) בדרך כלל עובר לאחר הלידה ולחץ הדם חוזר לנורמל. אך מחקר קודם הראה, שנשים עם לחץ דם מוגבר במהלך ההיריון נמצאות בסיכון גבוה יותר ליתר לחץ דם,ל סוכרת ולמחלה קרדיווסקולרית מאוחר יותר בחיים.

החוקרים עקבו אחר התפתחות טרשת עורקים דרך בדיקת הסתיידות של עורק קורונרי. על כן, ממצאי המחקר לא מהווים הפתעה גדולה והם מתאימים לדרך המחשבה הנוכחית.

החוקרים העריכו 491 נשים בריאות פוסט מנו-פאוזליות, שנבחרו ממשתתפי מחקר PROSPECT    (Predictors of Response to Cardiac Resynchronization Therapy) בין השנים 1993 -1997. בשאלון, כמעט 31% מהנשים ענו, שהיה להם לחץ דם גבוה במהלך ההיריון. בין השנים 2004 ו-2005, החוקרים השתמשו ב-multidetector computed tomography בכדי למדוד סידן בעורק קורונרי בנשים אלה.

לנשים עם היסטוריה של יתר לחץ דם בהיריון היה סיכון מוגבר כמעט ב-60% להיות בעלות הסתיידות קורונרית מספר שנים מאוחר יותר בהשוואה לנשים, שהיה להם לחץ דם תקין בהיריון (OR– 1.57, רווח בר סמך 95% : 1.04-2.37). הקשר נשאר גם לאחר תקנון לגיל, יחס מותן-ירך, BMI, לחץ דם דיאסטולי וסיסטולי.

הקשר נשמר גם לנשים, שהיה להן עליות קלות בלחץ הדם במהלך ההיריון, וכמו כן, לאלה, שפיתחו רעלת היריון סיבוך יותר רציני של היריון המאופיין על ידי לחץ דם מאוד גבוה, בצקת וסיכון לנזק לאיברים.

הקשר בין סוכרת היריונית ובין מחלה קרדיווסקולרית בעתיד הינו יותר ברור ומובהק, אף על פי כן, יתר לחץ דם במהלך ההיריון צריך להיות אזהרה לאישה.

לדברי החוקרים, לממצאים שלהם יש משמעויות חשובות לניהול נשים, שיש להן לחץ דם גבוה בהיריון. עד עתה הניחו, שלחץ הדם הגבוה יורד לאחר ההיריון ולא קיים מעקב מובנה אחר נשים החוות זאת. החוסר במדיניות במצב זה מצריך שיקול מחדש.

יש לפתח אסטרטגיות חדשות למעקב וירידה של הסיכון הקרדיווסקולרי בנשים, שהיה להם יתר לחץ דם בהיריון, על מנת להוריד CVD (מחלה קרדיווסקולרית) בעתיד.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה