Complementary and Alternative

שינוי ההתנהגות של ההורים יכול לתקן הפרעות אכילה בתינוק ולשחזר גדילה נורמאלית

תוכנית חינוך הורה, שמטרתה הורדת הלחץ ונושאי שליטה סביב זמני ארוחות, יעילה יותר משמעותית בהורדת עימות בנוגע לזמני הארוחות ומאבקים הקשורים לאוכל בילדים עם אנורקסיה של תינוקות, כך עולה מהפגישה השנתית של American Academy of Child and Adolescent Psychiatry (AACAP).

הטיפול המתרכז בעזרה לעוללים עם וויסות פנימי של אכילה יכול להוריד עימות של עולל-אימא ואת המאבק לשליטה במהלך האכילה ואף לשפר תוספת משקל בילדים אלה.

במחקר קודם החוקרים זיהו אנורקסיה של תינוקות כתוצאה של עולל עם וויסות רעב לא טוב, הורים עם קשיים בהצבת גבולות ונושאים הקשורים לוויסות של ההורים בנוגע לאוכל.

אנורקסיה של תינוקות זה תת סוג של הפרעת אכילה בתינוקות, והיא מאופיינת בכישלון להעלות במשקל או באיבוד משקל במשך חודש לפחות, בעניין נדיר באוכל או ביטוי רעב, בהתחלת מהלך ההפרעה בגיל של לפני 3 שנים ובשלילת טראומה באזור אורופרינגיאלי או מצבים רפואיים אחרים.

במחקר הקודם, החוקרים זיהו התערבות פסיכותרפואטית בעלת 3 מרכיבים : חינוך ההורה בנוגע למזג של העולל, טיפול בנושאים של ההורים בנוגע לאכילה ולגבולות של הילד ומספר הנחיות ספציפיות להאכלה.

ההנחיות להאכלה כוללת האכלת הילד בזמנים קבועים עם 3-4 שעות בין הארוחות והחטיפים, כאשר נותנים רק מים בין הארוחות, לשים מנות קטנות יותר בצלחת של הילד ולאפשר לילד לבקש מנות נוספות עד שהוא יתמלא, להימנע משבחים או ביקורת בנוגע לצריכת האוכל, להתעקש על כך שהילד ישב לצד השולחן עד שהוריו יסיימו לאכול ולהשתמש בפסק זמן עבור התנהגויות המפריעות עם האוכל.

במחקר הנוכחי, שהוצג באוקטובר, החוקרים השוו את היעילות של אסטרטגיית הטיפול שלהם אל מול גישה טיפולית, שבוססה קודם לכן, שהתמקדה בחינוך ההורים בנוגע להתפתחות כללית מוקדמת של הילד ולא טיפלה בתאבון הספציפי הלא טוב של הילד, במזג הקשה שלו וברקע של ההורים.

במחקר השתתפו 70 ילדים בני 12 עד 42 חודשים, שאובחנו עם אנורקסיה של תינוקות וחולקו רנדומאלית לעבור את ההתערבות החדשה או את תוכנית השליטה הישנה. 4 עובדים סוציאליים עם ניסיון קליני דומה היו אחראים על התערבויות, שניים על כל זרוע.

כל תוכנית התערבות כללה 3 פגישות של שעתיים בהפרש של שבוע ו-3 פגישות של שעה בהפרש של 2-3 שבועות. העובדים הסוציאליים העבירו את התוכנית לאימא ולאבא, כאשר הילדים לא היו נוכחים בפגישות.

החוקרים עקבו אחר הנבדקים שבועיים, 4 חודשים ו-8 חודשים לאחר סיום התוכנית הטיפולית. 60 ילדים היו זמינים לניתוח המידע הסופי. 8 נשרו כי הם שימשו לאימון של העובדים הסוציאליים, 2 נשרו כי היו להם בנוסף אלרגיות למזון ו-2 נשרו כי הם עברו דירה.

לפני הטיפול, ילדים בקבוצת הביקורת היו בממוצע של 85% ממשקל הגוף הרצוי שלהם, ואילו הילדים בקבוצת הניסוי היו 86% ממשקל הגוף הרצוי. בתקופת המעקב הראשונה, הילדים בשתי הקבוצות היו בממוצע של 88% ממשקל גופם הרצוי.

הזמן, שבוזבז בעימות בנוגע לזמני הארוחות, ירד משמעותית בקבוצת הניסוי בהשוואה לקבוצת הביקורת (P < .01), כמו כן הופיעה ירידה בעימותים הקשורים לאוכל (P < .05).

לידיעה ב-Doctor’s Guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם להכחדה של הליקובקטר פילורי השפעה על הסיכון לסרטן הוושט? (Gastroenterology)

    האם להכחדה של הליקובקטר פילורי השפעה על הסיכון לסרטן הוושט? (Gastroenterology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הכחדת הליקובקטר פילורי אינה מלווה בעליה בשיעורי היארעות ממאירות של הוושט. החוקרים אספו נתונים אודות כלל החולים שעברו טיפול להכחדת הליקובקטר פילורי בפינלנד, דנמרק, איסלנד, נורבגיה ושבדיה בין השנים 1995 עד 2019. המאגר כלל 661,987 משתתפים עם למעלה מחמש מיליון-שנות לאחר […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vonoprazan להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-ושט (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vonoprazan להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-ושט (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Vonoprazan כטבליות במינון 10 מ”ג להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-וושט (Gastroesophageal Reflux Disease) שאינו-ארוזיבי במבוגרים. המומחים מסבירים כי מדובר בהתוויה השלישית למתן חסם החומצה, אשר מאושר כבר לטיפול בדלקת וושט ארוזיבית בכל הדרגות ולהכחדת זיהום הליקובקטר פילורי בשילוב עם טיפול אנטיביוטי. האישור […]

  • ניהול מקרי שלפוחיות ופוסטולות בילודים בני פחות מ-60 יום ללא חום שהוערכו דרמטולוגית (Pediatrics)

    ניהול מקרי שלפוחיות ופוסטולות בילודים בני פחות מ-60 יום ללא חום שהוערכו דרמטולוגית (Pediatrics)

    מטרת מחקר זה, שפורסם לאחרונה ב-PEDIATRICS, היתה להעריך את הניהול הרפואי ותוצאותי במקרים בהם ילודים בני פחות מ-60 יום ללא חום הוערכו על ידי רופאי העור לאור הופעת שלפוחיות ו/או פוסטולות. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Foot and Ankle Surgery עולים מספר גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך 30 ימים לאחר אבחנה של כף רגל סוכרתית, כולל בית החולים בו אושפז החולה לראשונה, זיהום אתר ניתוחי, אלח-דם והיפרדות הגדם. כף רגל סוכרתית הינה סיבוך אפשרי של סוכרת, עם שיעורי הימצאות כיב של 6.3%. אשפוזים חוזרים לבית החולים […]

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי פעילות גופנית מאומצת יומית מלווה בירידה ברמות הסוכר בדם ועשויה להוביל לעליה בסיכון לאירועי היפוגליקמיה, בפרט עם מינוני אינסולין יומיים גבוהים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להבין טוב יותר את האינטראקציות בין דפוסי פעילות גופנית שונים, ריכוזי סוכר ממוצע והיארעות אירועי היפוגליקמיה […]

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה