Colorectal cancer

קשר הפוך חלש בין צריכת סיבים לחזרת אדנומה (Am J Gastroenterol)

תוצאות מחקר שפורסם בגיליון דצמבר של American Journal of Gastroenterology מציעים כי קיים קשר הפוך חלש בלבד בין צריכת סיבים וסיכון לחזרת סרטן קולורקטלי ואדנומה. עם זאת, צריכת עוף עשויה להגן בעוד בשרים מעובדים מעלים את הסיכון.

החוקרים בדקו את הקשר בין שומן, סיבים, וצריכת בשר וסיכון לחזרת סרטן קולורקטלי ואדנומה בקרב 1520 נבדקים.

כל נבדקים עברו קולונוסקופיה עם הסרת כל האדנומות. החוקרים השתמשו בשאלונים להערכת צריכה תזונתית. החולים עברו קולונוסקופיית מעקב לאחר שנה ואבע שנים.

קשר הפוך חלש נפצה בין צריכת סיבים לסיכון לחזרת אדנומות. יחסי הסיכון לאדנומות לרביעון הרביעי של צריכת סיבים לעומת הרביעון הראשון היו 0.85. הקשר היה חזק יותר לאדנומות שנמצאו בקולון הפרוקסימלי (0.73), ולכמה תת סוגי סיבים, כולל פירות, ירקות ותבואה.

לא נצפה קשר בין צריכת שומן ובשר אדום וסיכון לאדנומה או חזרת אדנומה מתקדמת. מצד שני, צריכת עוף היתה קשורה לירידה בסיכון לאדנומה (0.79) ולאדנומה מתקדמת (0.61).

כמו כן, לחולים עם הצריכה הגבוהה ביותר של בשרים מעובדים בהשוואה לרביעון התחתון היתה עלייה לא משמעותית סטטיטסית בסיכון לאדנומה כלשהיא (1.15) ועלייה משמעותית בסיכון לאדנומה מתקדמת (1.75).

הממצאים עקביים עם תוצאות מחקרים אחרים, ותומכים בכך שאנשים ישקלו שינוי בצריכת בשרים מעובדים.

לידיעה במדסקייפ

Am J Gastroenterol 2005;100:2789-2795.

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה