Colorectal cancer

פעילות אנטי-סרטנית בשימוש בפורמולה חדשה של Paclitaxel

בהתאם לתוצאות ארבעה ניסויים קליניים המצויים בשלב II, נצפות תגובות אנטי-סרטניות במקרים של סרטן השחלה, סרטן שלפוחית השתן, סרטן המעי הגס וסרטן ראות מסוג non-small-cell, בשימוש בפורמולה של paclitaxel (שמות מסחריים של החומר בארץ הם: Biotax, Mdixel, Taxol) שארוז באמולסיה שהרכבה מבוסס על ויטמין E .

על-פי דיווחי החוקרים שהובאו לאחרונה, ה-paclitaxel נסבל היטב על ידי הנבדקים, והניב שליטה בהתפתחות המחלה בשיעור של 4%-33%.  

החוקרים הסבירו כי הפורמולה החדשה שנבדקה קלה יותר למתן מהפורמולה הנוכחית, ובנוסף נראה כי שיעור רעילותה נמוך יותר.

במהלך הניסויים התרופה ניתנה באופן חד שבועי, במהלך 15 דקות של אינפוזיה לנבדקים רגישים ל-taxane הסובלים מסרטן ראות מסוג non-small-cell, NSCLC, מסרטן השחלה, מסרטן שלפוחית השתן, או מסרטן המעי הגס. תרופות ה-paclitaxel המצויות בשימוש כיום ניתנות פעם בשלושה שבועות, כשמשך כל אינפוזיה שלוש שעות.

הניסויים נערכו באופן open-label, כשבנבדקים שבהם המחלה מצויה בשלבים III או IV ושאינם מטופלים בתרופה נוספת, בוצעה תקופה אחת של כימותרפיה מסוג non-taxane בהמשך הניסוי. הניסויים בודקים שלושה מינונים של התרופה: 100mg/m2, 80mg/m2, ו-120mg/m2, כשהפחתה במינון נעשתה על בסיס שבועי של דרגה 2 או של עליה ב-neutropaenia.  

החוקרים מציינים כי עד כה הוערכו 126 נבדקים מניסוי ההעלאה במינון של שלב 2 במחקר בנוגע ליעילות הטיפול ולרעילותו. המינון השבועי המקסימלי שנסבל במקרי NSCLC, סרטן השחלה וסרטן המעי הגס נקבע ל-120mg/m2. במקרי סרטן שלפוחית השתן הוא נקבע ל-100mg/m2.

לטענת החוקרים, בשימוש בפורמולה החדשה נמדדה ירידה בשכיחות הופעת neuropathy בשיעור של 75%, וירידה בשכיחות הופעת neutropaenia בשיעור של 66%, בהשוואה לשימוש בפורמולה באריזה הנוכחית.

החוקרים מדווחים כי בקרב 43 נבדקים שבהם NSCLC המצוי בשלב IV, ובכולם נכשל טיפול כימותרפי קודם, נצפו 7 מקרים של תגובה חלקית לטיפול בניסוי, ו-2 מקרים של תגובה מלאה, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 21%. ב-19 נבדקים נוספים המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

בקרב 27 נבדקים עם סרטן שלפוחית השתן, נצפו 7 מקרים של תגובה חלקית לטיפול בניסוי, ו-2 מקרים של תגובה מלאה, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 33%. ב-11 נבדקים נוספים המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

בקרב 28 מקרי סרטן השחלה, נצפו 6 מקרים של תגובה חלקית לטיפול בניסוי, ומקרה אחד של תגובה מלאה, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 25%. ב-9 נבדקות נוספות המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

בקרב 28 מקרי סרטן המעי הגס, נצפה רק מקרה אחד של תגובה חלקית, ללא מקרים שבהם הופיעה תגובה מלאה לטיפול בניסוי, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 4%. ב-10 נבדקים נוספים המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Cancer עולה כי אבחנה של סוכרת לפני אבחנת ממאירות מעי גס ורקטום מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, בעיקר בשחורים לא-היספאנים ובחולים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין אבחנה של סוכרת ובין הסיכון לתמותה בקרב חולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום […]

  • השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Sacituzumab Govitecan עשוי לשפר את ההישרדות הכוללת לעומת Docetaxel בחולים עם סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם התקדמות לאחר טיפול קודם. מחקר EVOKE-01 הינו מחקר בשלב III, בתווית-פתוחה, להערכת Sacituzumab Govitecan לעומת טיפול ב-Docetaxel בחולים עם NSCLC […]

  • מגמות הישרדות חולים עם NSCLC גרורתי לפני ואחרי אישור שימוש בטיפול אימונותרפי (Cancer)

    מגמות הישרדות חולים עם NSCLC גרורתי לפני ואחרי אישור שימוש בטיפול אימונותרפי (Cancer)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי בעקבות אישור טיפול אימונותרפי בארצות הברית חל שיפור בשיעורי הישרדות חולים עם אבחנה של סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer). בשנת 2015, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Nivolumab כתכשיר אימונותרפי ראשון לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC. […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    בקרב מטופלים עם הכנת מעי סבירה או גרועה תועדו שיעורי זיהוי אדנומות נמוכים יותר וסיכון גבוה יותר לתמותה עקב סרטן מעי גס לאחר בדיקת קולונוסקופיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת טיב הכנת המעי על תוצאות סרטן מעי גס ורקטום […]

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה