Clinical pharmacology

Imatinib נמצא יעיל בטיפול בילדים עם CP CML

מחקר חדש מראה, כי imatinib מביא לשיעורי תגובה ציטוגנטית גבוהים יחסית בילדים עם Chronic Phase Chronic Myelogenous Leukemia (CP CML), בדומה למבוגרים.

השלב הראשון במחקר (P9973) ביסס את פרופיל הבטיחות, והראה כי יעילות imatinib גבוהה בילדים עם CP CML במינונים משתנים של 260-570 mg/m2. מטרת השלב השני של המחקר הייתה להגדיר את שיעורי התגובה בילדים עם CP CML קודם שלא טופל.

במסגרת המחקר, השתתפו חולים מתחת לגיל 22 (בתחילת המחקר) עם CP CML שאובחן לאחרונה, ללא טיפול קודם מלבד hydroxyurea. Imatinib ניתן אוראלית במינון של 340 mg/m2 ביום, עם קורסים שהוגדרו כמרווחים של 28 יום.

תגובה המטולוגית הוגדרה בסיום הקורס הראשון והשני כירידה בספירה הלבנה מתחת ל- 10 x 109/L ובספירת הטסיות מתחת ל- 450 x 109/L, ונחשבה כתגובה מלאה כאשר נותרה למשך ארבעה שבועות לפחות. התגובה הציטוגנטית מבוססת על האחוז האבסולוטי של Ph+ metaphase cells בדגימות מח העצם: תגובה ציטוגנטית מלאה (CCyR)נחשבה כ-0% תאי Ph+; תגובה חלקית (PCyR) 1-35%; תגובה נמוכה 39-65%; מינימאלית 66-95%; והיעדר תגובה 96-100%.

אנליזות ציטוגנטיות חוזרות בוצעו מידי 3 חודשים במהלך הטיפול. רעילויות דווחו פרוספקטיבית תוך שימוש בקריטריוני NIH CTCv2.0.

50 ילדים (42% בנים), עם גיל חציוני של 11.8 שנים (טווח 2.3-19.1) השלימו יותר מקורס אחד של טיפול. המספר החציוני של הקורסים שניתנו היה 22.5 (טווח 1-43), עם מעקב חציוני של 795 יום. אחד עשר חולים חוו 14 תופעות לוואי לא-המטולוגיות בדרגה 2-4, וחולה אחד הפסיק את הטיפול עקב רעילות. שיעורי התגובה ההמטולוגית והתגובה ההמטולוגית המלאה היו 78% ו-12%, בסוף הקורס הראשון, ו-20% ו-80%, בהתאמה, בסוף הקורס השני. חולה אחד בלבד דווח כלא-מגיב המטולוגית בסוף הקורס השני.

בסוף הקורס השלישי, 33 חולים עברו הערכה לתגובה ציטוגנטית. שנים עשר (36%) מהילדים היו CcyR; 10 (30%) היו PcyR; 5 בתגובה נמוכה; 4 בתגובה מינימאלית ושניים ללא תגובה ציטוגנטית. שישה חולים לא עברו הערכה ציטוגנטית, ובאחד עשר נוספים הייתה דגימה לא מספקת. סה”כ תועדו 33 CcyRs, בזמן חציוני של 5.6 חודשים. חולה אחד בלבד השיג CcyR לאחר הקורס העשירי. שלושים ושלושה ילדים הוצאו מהפרוטוקול, כאשר 23 מתוכם עברו השתלת תאי גזע. חולה אחד התקדם לשלב הבלסטי בזמן הטיפול, בעוד ששישה חולים נוספים הראו התקדמות ציטוגנטית. מתוך שלושת הנותרים, שניים סבלו מקשיים בנטילת התרופות ואחד סבל מרעילות כבדית בדרגה 4. לאחר שנה, ההישרדות המוערכת ללא אירועים וההישרדות הכוללת היו 96% ו-98%, בהתאמה.

לסיכום, imatinib נסבל היטב בילדים עם CP CML שלא טופלו בעבר, ומביא לשיעורי תגובה ציטוגנטית מלאה הדומים לאלה הנצפים במבוגרים. בשלב הבא תבוצע הערכה של התגובה המולקולרית. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה