Cholesterol/Lipid disorders

היעילות של Ezetimibe/Simvastatin במטופלים עם מחלת כלייה (מתוך כנס ה-ASN)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס ה-Renal Week 2010 של ה- American Society of Nephrology (ASN) עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, נמצא קשר בין טיפול משולב ב-Ezetimibe/Simvastatin ובין ירידה בסיכון לאירועים ווסקולאריים ואתרוסקלרוטיים מז’וריים.

לדברי החוקרים, בעבודות קודמות לא נמצא יתרון חד משמעי לטיפול בתרופות להורדת רמות הכולסטרול במטופלים עם מחלת כליות כרונית.

מחקר ה-Study of Heart and Renal Protection (SHARP) כלל 9,438 משתתפים עם מחלת כליות כרונית. בין הקריטריונים להכללה ניתן לציין רמות קריאטינין של 1.7 מ”ג/ד”ל ומעלה בגברים או 1.5 מ”ג/ד”ל ומעלה בנשים, והיעדר סיפור קודם של אוטם לבבי או רה-ווסקולריזציה כלילית. בשנה הראשונה למחקר חילקו החוקרים את המשתתפים באקראי לקבלת טיפול משולב ב-Ezetimibe/Simvastatin במינון 20 מ”ג/10 מ”ג או לפלסבו. יעד המחקר העיקרי כלל אירועים ווסקולאריים מזו’ריים.

החוקרים מציינים כי 1,000 משתתפים נוספים הוקצו באקראי לטיפול ב-Simvastatin בלבד, אך לאחר שנה נערכה הקצאה אקראית חוזרת של המשתתפים שטופלו ב-Simvastatin בלבד, והתוצאות שפורסמו כעת כוללות רק את המשתתפים בקבוצות ה- Ezetimibe/Simvastatin והפלסבו.

מתוצאות המחקר עולה כי לאחר חציון מעקב של 4.9 שנים, נצפתה בקבוצת הטיפול ירידה של 17% בסיכון לאירועים אתרוסקלרוטיים, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (p=0.0022). כמו כן, בקבוצת הטיפול נצפתה ירידה של 15.3% בסיכון לאירועים ווסקולאריים מזו’ריים, בהשוואה לפלסבו (p=0.0012).

החוקרים מדווחים כי לא נצפה הבדל בין הקבוצות בשיעור ההתקדמות למחלת כליות סופנית, ומפרטים כי כשליש מהמשתתפים בכל קבוצה נזקקו לדיאליזה או להשתלת כלייה. כמו כן, לא נמצא הבדל בין הקבוצות בהיארעות של סרטן, או בשיעור המיופתיה, הפטיטיס ואבני מרה.

הם מציינים כי כשליש ממשתתפי המחקר הפסיקו את הטיפול במהלך תקופת המעקב, אך מדגישים כי שיעור הפסקת הטיפול היה דומה בין הקבוצות.

לאור תוצאות המחקר אומרים החוקרים כי טיפול ב-Ezetimibe/Simvastatin הוא בטוח ויעיל במטופלים עם מחלת כליות.

מומחה מהתחום ציין כי במחקר קודם סטטינים נקשרו לירידה בשיעור השבץ והאירועים הלבביים בחולי כליות, והמליץ על טיפול בסטטינים בחולים על מחלת כליות כרונית. עם זאת, הוא הדגיש כי המחקר הנוכחי לא הדגים את היתרון של הוספת Ezetimibe לטיפול בסטטינים, שכן נערכה השוואה בין הטיפול המשולב ובין פלסבו.

מתוך הכנס American Society of Nephrology Renal Week 2010.

לידיעה ב-TheHeart.org

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה