Cholesterol/Lipid disorders

שמן דגים משמר פעילות חשמלית בלבבות מושתלים (Am J Cardiol)

מחקר חדש מצא, כי מושתלי לב הצורכים חומצות שומן מסוג אומגה 3 מדגים שמנים או משמן דגים הם בעלי דופק לב נמוך יותר ומרווחי QRS מוארכים, ככל הנראה עקב שיפור בטון וגאלי.

בהתבסס על מחקר קודם, שהראה כי צריכת תוספי אומגה 3 למשך ארבעה חודשים הפחיתה את קצב הלב ב-5 פעימות לדקה בחולים עם מחלת לב כלילית, בחנו החוקרים נתונים אלקטרוקרדיוגרפים משני מחקרים פרוספקטיבים שכללו 52 חולים עם לבבות חסרי עצבוב לאחר השתלת לב.

במחקר הראשון, שבוצע ב-1997, 27 חולים חולקו באקראי לפלצבו (שמן תירס) או ל-3.4 גרם של eicosapentaenoic acid (EPA) ו-docosahexaenoic acid (DHA) מדי יום למשך ארבעה חודשים, ואילו במחקר השני, שבוצע ב-2002, 25 חולים קיבלו 1,000 מ”ג EPA + DHA למשך שישה חודשים.

החוקרים מדווחים, כי 4.4 שנים בממוצע לאחר ההשתלה, מרווח QRS עלה מ-107 מילישניות ל-117 מילישניות וקצב הלב ירד מ-88 פעימות לדקה ל-83 פעימות לדקה. משךQTc לא השתנה עם מתן תוספים המכילים אומגה 3.

המטרה המקורית של שני המחקרים הייתה להעריך את ההשפעות של אומגה 3 על השומנים בדם, ואת השתלבות אומגה 3 בתוך קרומי הלב. לדברי החוקרים, הנתונים המדווחים הינם מבט רטרוספקטיבי על נתונים שלא היו מכוונים מראש להיות מטרת המחקר.

החוקרים מסכמים ואומרים, כי אומגה 3 נראה כבעל השפעה חיובית על האלקטרופיזיולוגיה המיוקרדיאלית, ולכן הם ממליצים על צריכה מוגברת של אומגה 3, 500-1000 מ”ג ליום לבריאות לב כללית כפי שהומלץ ע”י ה-American Heart Association. משך הצריכה לא צריך להיות 4 חודשים בלבד, אלא ממושך יותר, בדומה לאספירין המשמש כמניעה במחלות לב.

הערת מערכת: על השפעת שמן דגים על הפחתת סיכון להפרעות קצב ניתן לשמוע כעת בראיון שקיימנו החודש עם פרופ’ גולדבורט ודלית וייסמן:

Fish Oil Supplements During Pregnancy Are Safe and Beneficial

Am J Cardiol 2006;98:1393-1395

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה