Cholesterol/Lipid disorders

טיפול אגרסיבי ומוקדם בסטטינים בסמוך לאירוע קורונרי חד אפקטיבי בהשוואה לטיפול שמרני (ACC)

מטה-אנליזה המבוססת על 8 מחקרים אקראיים רחבים של טיפול בסטטינים מראה כי התחלת טיפול אגרסיבי במינונים גבוהים במהלך שלב אקוטי של אירוע איסכמי מפחיתה תמותה, אוטם חוזר וצורך ברה-וסקולריזציות. הנתונים הללו הוצגו בכנס ה-55 של ה-ACC שהתקיים השבוע באטלנטה.

המטה אנליזה שהוצגה ע”י ד”ר בברי מהמחלקה לרפואה במרכז קליבלנד באוהיו כללה 15,995 מטופלים שעברו אירוע קורונורי חד (ACS), אשר חולקו בין קבלת טיפול אגרסיבי בסטטינים (8,037), או טיפול קונסרטיבי (7,958) עם מינונים סטנדרטיים של סטטינים או פלציבו, במהלך האישפוז בעקבות ה-ACS . התחלת הטיפול בסטטינים הייתה החל מ-6 שעות ועד 10 ימים מהאישפוז, והמעקב נמשך בממוצע 15 חודשים.

החוקרים דיווחו ששיעור התמותה מכל סיבה היה 3.1% בקבוצה הטיפול האגרסיבי, לעומת 4% בקבוצה הטיפול השמרני, כלומר ירידה יחסית בסיכון של 25%.

בנוסף, טיפול אגרסיבי הפחית את הסיכון לתמותה קרדיווסקולרית ב- 22% . לא היה הבדל מובהק בשיעורי אוטם שריר הלב (MI) בין שתי הקבוצות (.5.9% מול 6.2%) אך הייתה מגמה קלה לירידה בסיכון לשבץ (0.9% לעומת 1.2%).

בנוסף, השכיחות של תעוקה לא יציבה והצורך ברה-וסקולריצזיות היו נמוכים יותר באופן מובהק סטטיסיטי בקבוצה הטיפול האגרסיבי.

החוקרים גם חישבו את מס’ המטופלים שיש לטפל בהם כדי (NTT)  להציל חיים של חולה אחד – והמספר שהתקבל הוא 111 מטופלים, מס’ הנחשב נמוך מספיק כדי להעיד על יעילות הגישה האגרסיבית ,לדעת החוקרים.  אם לוקחים בחשבון גם את מניעת הרה-וסקולריזציות ואוטמים חוזרים, המספר יירד אף ל-80 מטופלים.

החוקרים אף הוסיפו כי המימצאים שהתקבלו במטה-אנליזה זו עקביים עם המחקרים אשר הראו כי הפחתת רמות ה-LDL-C מתחת ל-70 מ”ג/ד”ל מפחיתה את הסיכון לתמותה, אוטמים חוזרים ושבץ.

המחקר מעלה שאלה לגבי “עד כמה ניתן עוד לרדת ?…” ד”ר הרינגטון , מצוות החוקרים אמר בכינוס שכעת מתחיל מחקר שבוחן יעילות של הורדת ה-LDL-C אל מתחת ל-50 מ”ג/ד”ל…ד”ר דוגלס, נשיאת ה-ACC העירה שהמימצאים מראים שטיפול מוקדם, אגרסיבי בהורדת רמות ליפידים בחולים עם ACS לא יציב הוא אפקטיבי, וייתכן שמטופלים עם מחלות קורונריות יציבות עשויים גם להנות מאסטרטגיה אגרסיבית של הפחתת ליפידים.

ACC 55th Annual Scientific Session: Abstract 821-5. Presented March 13, 2006.

לדיווח במדסקייפ

הערת המערכת:כפי שכבר דיווחנו,  ב-ACC האחרון הוצגו מס’ מחקרים שהראו יתרונות משמעותיים של טיפולים אגרסיביים בסטטינים: הוכחה ראשונה לנסיגה של התהליך הטרשתי בעורקים הכליליים עם קרסטור 40 מ”ג, והשפעה מיטיבה של טיפול בסטטינים (ליפיטור 40 מ”ג) בצמוד לניתוחי לב על הפחתת הסיכון של הפרעות קצב.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה