Cholesterol/Lipid disorders

נמצא קשר חדש בין מחלת חניכיים ומחלות קרדיווסקולריות

חוקרים גילוי ששינויים בפרופיל הליפו-פרוטאינים בפלסמה בחולים הסובלים ממחלת מיסב שן חמורה, מצב המאופיין על ידי זיהום כרוני ודלקת חניכיים, עלול לתרום לסיכון המוגבר להתפתחות מחלת לב ושבץ בחולים אלה.

הממצאים מעידים כי יתכן שכדאי לבדוק בחולים אלה שינויים בפרופיל הליפו-פרוטאינים בפלסמה, בכדי שינתן להם טיפול תרופתי מתאים במידת הצורך.

החוקרים מצאו כי בחולים הסובלים מדלקת מיסב שן כללית אגרסיבית מופיעה עלה ברמות ה-small-dense LDL, תת-קבוצת ליפו-פרוטאינים גרועה במיוחד של ה-LDL.

החוקר הראשי, ד”ר van Antwerpen, מסביר בראיון כי מחקר קודם מעיד שאנשים שבדמם מצויה רמה גבוהה של small-dense LDL מצויים בסיכון גבוה פי 3-6 ללקות במחלת לב ובשבץ. הוא מוסיף כי העליה יכולה להופיע ללא עליה ברמות הכולסטרול ולכן לא תמיד מתגלה בבדיקות לגילוי רמות הכולסטרול.

ממצאי המחקר מעידים כי גורם שני המשפיע על הסיכון הקרדיווסקולרי בחולים הסובלים ממחלת מיסב שן חמורה עלול להיות ה-platelet activating factor acetylhydrolase, (או PAF-AH), אנזים הקשור ל-small-dense LDL. ד”ר Van Antwerpen מסביר כי האנזים מסוגל לצמצם את ההשפעות האטרגניות של ה-LDL וכי הירידה הנצפית בפעילות ה-PAF-AH הקשורה ל-LDL בחולים הסובלים ממחלת מיסב שן חמורה עלולה להגדיל את הסיכון הקרדיווסקולרי בחולים אלה.

ד”ר van Antwerpen מציין כי הממצאים מעידים שהבדלים אלה עלולים להשתתף ביצירת הפלאק המוגברת בעורקי חולים הסובלים ממחלת מיסב שן חמורה.

למחקר נרשמו 12 חולים הסובלים ממחלת מיסב שן כללית אגרסיבית ו-12 נבדקי ביקורת ללא מחלת חניכיים. כיום בודקים החוקרים מספר גדול יותר של חולים הסובלים מזיהומי ודלקות חניכיים בדרגות חומרה שונות, ובמקביל מפתחים קווים מנחים לבדיקת חולים הסובלים ממחלת מיסב השן.

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה