Cholesterol/Lipid disorders

נראה שרמות LDL נמוכות מאוד בטוחות בחולים הסובלים ממחלת עורקים כליליים (J Am Coll Cardiol)

על-פי דיווח שפורסם לאחרונה, נראה שרמות LDL נמוכות מאוד המושגות באמצעות מתן טיפול אינטנסיבי באמצעות סטטינים הינן בטוחות עבור חולים הסובלים ממחלה של עורקים כליליים.

אחד החוקרים, ד”ר Wiviott, מסביר כי במידה ותוצאות הטיפול הינן הופעת רמות LDL נמוכות מאוד לא נראה שמופיעה בעית בטיחות בחולים, ולכן לא קיימת סיבה להוריד את מינון הטיפול בשל הופעת רמות LDL נמוכות.

החוקרים השתמשו במידע אודות חולים במחקר ה-PROVE IT-TIMI 22, שקיבלו טיפול אינטנסיבי באמצעות סטטינים, בכדי לבדוק את בטיחות ויעילות השגת רמות LDL נמוכות מאוד לאחר תסמונת כלילית אקוטית (ACS).

ב-90% מהחולים הושגו ערכי המטרה של רמות ה-LDL שהיו מתחת ל-100mg/dL, וב-10.5% מהחולים הושגו רמות LDL של 40mg/dL ומטה.

תופעות לוואי בשרירים היו נדירות ולא נמצא קשר בין רמות ה-LDL לבין התפתחותן של תופעות לוואי כאלה. הדבר נמצא נכון גם לגבי תופעות לוואי הקשורות לכבד ולגבי תופעות לוואי הקשורות לעיניים.

החוקרים מצאו נטיה להופעת שיעורים נמוכים יותר של מדד התוצאה הראשוני (מדד מורכב שכלל תמותה, התקף לב, ונקודות סיום משמעותיות אחרות) בשל ירידה גדולה יותר ברמת ה-LDL, כשהשיעורים הנמוכים ביותר הופיעו בקבוצת החולים שבהם הושגה רמה של 40-60mg/dL ובקבוצת החולים שבהם הושגו רמות של 40mg/dL ומטה.

רמת ה-LDL שהושגה לא השפיעה באופן גלוי על שיעור התמותה הכללי, אך שיעורי התקפי הלב היו נמוכים יותר עם השגת רמות LDL נמוכות יותר.

ד”ר Wiviott מסביר כי לאורך 10 השנים האחרונות, עם העליה במינוני הסטטינים והטיפולים הניתנים לחולים לצורך השגת ערכי מטרה נמוכים יותר, מופיע שיפור בתוצאות המתקבלות וכי עד כה לא הגיע המצב לפלטו ברמת ה-LDL ובתוצאות המתקבלות. הוא מסכם כי נראה שככל שרמת ה-LDL נמוכה יותר מופיעה תוצאה טובה יותר ושהשגת רמה נמוכה יותר היא גם בטוחה.

ד”ר Wiviott מציין גם שמחקרים המבוצעים כיום, ה-SEARCH וה-IDEAL, משווים גם הם מתן טיפול אינטנסיבי ומתן טיפול מתון ומחקר ה-IMPROVE IT הצפוי להתחיל בקרוב ישווה גם הוא השגת רמות LDL נמוכות יותר מאלו שהתקבלו במחקר ה-PROVE IT בכדי לקבוע האם השגתן בשילוב מתן טיפול ב-simvastatin/ezetimibe תעלה יתרון על-פני מתן טיפול בסטטינים בלבד.

לידיעה במדסקייפ

J Am Coll Cardiol 2005;46:1411-1416.

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה