Cervical cancer

עישון מכפיל את הסיכון לסרטן צוואר רחם הקשור ל-HPV-16 (מתוך Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת נובמבר של Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, עולה כי עישון סיגריות מעלה משמעותית את הסיכון לסרטן צוואר רחם in situ הקשור ל-HPV-16 (human papillomavirus).

בעבר, עישון הוכח כמעורב בסרטן צוואר הרחם, אך תוצאות המחקר הנוכחי מציעות כי הדבר הרבה יותר גבוה בנשים החיוביות ל-HPV (בעיקר נשים עם עומס HPV גבוה) בהשוואה לנשים השליליות ל-HPV.

החוקרים בדקו את האינטראקציה הפוטנציאלית בין עישון ו-HPV-16 בהתפתחות סרטן צוואר רחם in situ (CIS) תוך שימוש במאגר נתונים של כל הנשים השבדיות, שעברו סיקור ציטולוגי במדינת Uppsala בין השנים 1969 ו-1995.

לנשים החיוביות ל-HPV-16 במשטח צוואר הרחם הראשון שלהן היה OR של 8.4 עבור CIS בהשוואה לנשים השליליות ל-HPV-16. עישון נוכחי נשא עימו OR של 1.7 להתפתחות CIS בהשוואה לנשים לא מעשנות.

OR עבור CIS עבור נשים החיוביות ל-HPV-16, שעישנו, היה 14.4 יחסית לנשים, שאינן חיוביות ל-HPV-16 ואשר לא עישנו. הסיכון עוד עלה יותר (OR– 27.0) בנשים מעשנות עם עומסים ויראליים גדולים של HPV-16 .

הסיכון הכי חזק (גדל פי 36) קרה בקרב נשים, שעישנו לפחות 5 שנים ואשר היו חיוביות ל-HPV-16 בפעם הראשונה של בדיקת משטח צוואר רחם בהשוואה לנשים, שעישנו לאותה תקופת זמן, אך היו שליליות לווירוס.

תוצאות המחקר חשפו עדות המציעה סינרגיזם בין עישון סיגריות (בעיקר משך העישון) ובין HPV-16 בהתפתחות CIS, שקורת שנים רבות לפני אבחון של הלזיה.

כמובן שקשה לקחת את היתרון המלא של ידע זה היות והבדיקה של HPV אינה שגרתית, אך אולי נשים יהיו לפחות מודעות לאיזה סיכון גבוה יכול להיות להן אם הן ימשיכו לעשן או יתחילו לעשן. בנוסף, עליהן לדעת שהסיכון המוגבר מתחיל מוקדם, במחקר ראו את הסיכון המוגבר בנשים שנים רבות (חציון של 9 שנים) לפני התפתחות CIS. אם נבדקות יודעות, שיש להם HPV והן גם מעשנות, הן צריכות להיות תחת ניטור זהיר ואולי יותר קבוע לעומת תקופת הסיקור הרגילה.

Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2006;15:2141-2147

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine עולה כי אבחנה של פסוריאזיס אינה מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הבנת הקשר בין פסוריאזיס ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית עשויה לסייע בטיפול טוב יותר בחולים. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה