Cervical cancer

האם ויטמין A הניתן להורדת העברת נגיף ה-HIV מהאם לעובר עוזר לחלק מהתינוקות ופוגע באחרים? (מתוך The Journal of Infectious Diseases)

מחקר חדש, שפורסם במהדורת מארס של The Journal of Infectious Diseases, מצא כי מתן מנה גדולה של ויטמין A לנשים החיוביות ל-HIV ולתינוקות שלהן במהלך התקופה שלאחר הלידה, לא מוריד העברה של הנגיף מאם לילדה (MTCTmother-to-child transmission), אך משפר הישרדות של ילדים, שחיוביים ל-HIV בגיל שישה שבועות.

למרבה הצער, בתינוקות השלילים ל-HIV, שניזונים מחלב אם, מנה גדולה אימהית או ניאונטלית של ויטמין A יכולה לעלות תמותה. סיבה זו מעלה דאגה בנוגע למתן תוספת ויטמין A אוניברסלית באזורים אנדמיים ל-HIV.

רמת נמוכות בסרום של רטינול באם קשור ל-MTCT של HIV. ארגון הבריאות העולמי (WHO) המליץ על מתן מנה גדולה יחידה של ויטמין A לאחר הלידה לנשים, שגרות באזורים בהם חסר ויטמין A נפוץ.

במחקר העריכו את ההשפעה של מתן מנה גדולה של ויטמין A לאחר הלידה לאם, לתינוק, לשניהם או לאף אחד מהם.

במחקר השתתפו 4495 תינוקות, שנולדו לאימהות חיוביות ל-HIV שנכללו במחקר. כמעט כל האימהות הניקו את תינוקותיהן. התופעות העיקריות שנבדקו היו MTCT, הישרדות חופשייה מ-HIV ותמותה.

למתן תוספת של ויטמין A לאם או לתינוק לא היה שום אפקט על MTCT לאחר הלידה או על תמותה כללית עד ל-24 חודשים. עבור תינוקות שהיו שלילים ל-HIV בהתחלה ואז חיובים בגיל שישה שבועות מתן תוספת של ויטמין A שיפר תמותה ב-28% (p = 0.01), אך למתן תוספת של ויטמין A לאם לא היה שום אפקט.

למרות זאת, תינוקות, שהיו שלילים ל-HIV בלידה והמשיכו להיות ללא עדות לזיהום ב-HIV בגיל שישה שבועות, הושפעו לרעה על ידי מתן תוספת של ויטמין A. בהשוואה לקבוצת הביקורת שלהם, שלא קיבלה תוספת של ויטמין A, התינוקות שכן קיבלו תוספת היו עשויים למות פי 2 יותר.

J Infect Dis 2006;193,860-871

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה