השוואת הכנסת שני תומכנים במקביל או באופן עוקב לטיפול בהיצרות בפיצול העורק הכלילי השמאלי הראשוני (Eur Heart J)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-European Association of Percutaneous Cardiovascular Interventions ופורסמו במקביל בכתב העת European Heart Journal עולה כי בחולים עם נגעים מורכבים בפיצול העורק הכלילי השמאלי הראשי, לא תועדו הבדלים בין גישת התערבות כלילית מילעורית עם הכנסת תומכן שני לאחר הכנסת תומכן ראשון רק במידת הצורך או גישה שכללה הכנסת שני תומכנים מלכתחילה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נגעים באזור פיצול עורקים לרוב מטופלים בגישה הדרגתית. עם זאת, בחולים עם נגעים באזור פיצול העורק הכלילי השמאלי הראשי מחקר קודם הדגים יתרון להכנסת שני תומכנים.

מדגם המחקר כלל 467 חולים (גיל ממוצע של 71 שנים, 77% גברים) עם נגעים כליליים בפיצול העורק הכלילי השמאלי הראשי, ארש לקחו חלק במחקר EBC MAIN Study מ-11 מדינות ברחבי אירופה. המשתתפים חולקו באקראי לגישת הכנסת תומכנים באופן הדרגתי (230 חולים), או הכנסת שני תומכנים באופן שיטתי (237 חולים).

התוצא העיקר היה משלב של תמותה, אוטם לבבי ורה-וסקולריזציה של נגע המטרה לאחר 12 חודשים.

מהנתונים עולה כי שיעורי התוצא העיקרי עמדו על 14.7% מהחולים שטופלו בגישה הדרגתית, בהשוואה ל-17.7% מאלו בהם הוכנסו שני תומכנים מלכתחילה (יחס סיכון של 0.8, p=0.34).

החוקרים מדווחים עוד כי לא תועדו הבדלים בתוצאי סיום משניים, כולל תמותה (3.0% לעומת 4.2%, p=0.48), אוטם לבבי (10.0% לעומת 10.1%, p=0.91), רה-וסקולריזציה בנגע המטרה (6.1% לעומת 9.3%, p=0.16) ותרומבוזיס של התומכן (1.7% לעומת 1.3%, p=0.90).

משך זמן הפרוצדורה, מנת קרינת רנטגן ושימוש בחומרים מתכלים תמכו בגישה הדרגתית להכנסת תומכנים בחולים אלו. בשתי זרועות המחקר השיפור התסמיני היה מצוין ודומה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם היצרות בפיצול העורק הכלילי השמאלי הראשי בהם יש התוויה להתערבות, שיעור הסיבוכים הלבביים המג’וריים היה קטן יותר עם גישה הדרגתית להכנסת תומכנים, בהשוואה לגישה הכוללת הכנסת שני תומכנים מלכתחילה, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית. הם מציעים כי ההתערבות ההדרגתית תמשיך לשמש כברירת המחדל בטיפול במחלה בחלק הדיסטאלי של אזור פיצול העורק הכלילי השמאלי הראשי.

Eur Heart J. Published online May 18, 2021

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: ממחקר שפורסם ב- JAMA Network Open עולה כי טיפול נוגד טסיות כפול (DAPT) קצר יותר, של חודש או 3 חודשים, קשור לסיכון נמוך יותר לדימום בלא הגברת הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים משמעותיים או לאירועים קליניים שליליים (NACE) במבוגרים מעל גיל 65 לאחר התערבות כלילית מלעורית.

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/09/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|01/04/2024

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים – Cardiac Implantable Electronic Devices – נמצאים בחזית הטיפול בהפרעות בקצב הלב, וכוללים קוצבים לחולים עם ברדיקרדיה, קוצבי לב דו-חדריים ודפיברילטורים מושתלים. בארצות הברית, מושתלים יותר מ-400,000 קוצבי לב ודפיברילטורים לחולי לב, נתון שמדגיש את תפקידם המרכזי בקרדיולוגיה העכשווית. סקירה זו מה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מתמקדת ומדגישה בַּחידושים במכשירים אלו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן