Cardio Thoracic Surgery

דרכים להפחתת הסיכון לשבץ במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים (Circulation)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו ב-Circulation עולה כי המשך טיפול בקומדין (Warfarin) במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים, בשילוב עם צנתר OIC (Open Irrigated Catheter), מפחיתים את הסיכון לשבץ או TIA (Transient Ischemic Attack) סביב הטיפול, ללא עליה משמעותית בסיכון לדימומים.

במסגרת המחקר התצפיתי ביקשו החוקרים לבחנו שינויים בפרוטוקול הפרוצדורה, העשויים להשפיע על הסיכון לשבץ ודימומים במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הסיכון לשבץ נע סביב 1%-5% במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים, והם ביקשו לבחון את ההשפעה של שילובים שונים של סוג צנתרים וטיפול נוגד-קרישה על הסיכון הנ”ל.

החוקרים התבססו על מאגר נתונים פרוספקטיבי מתשעה מרכזים רפואיים, שערכו את הפרוצדורה בקביעות. המשתתפים חולקו לשלוש קבוצות בהתאם לפרוטוקול בשימוש: אבלציה עם צנתר 8 מ”מ עם הפסקת הטיפול בקומדין (קבוצה א’), אבלציה עם צנתר OIC והפסקת הטיפול בקומדין (קבוצה ב’), ואבלציה עם צנתר OIC והמשך טיפול בקומדין (קבוצה ג’).

בקבוצות א’ ו-ב’, הטיפול בקומדין הופסק שלושה ימים טרם הפרוצדורה וניתן טיפול ב-Enoxaparin (קלקסן); לכל החולים ניתן בולוס הפרין במהלך הפרוצדורה עצמה. היעדים שנבחנו כללו אירועי שבץ או TIA וסיבוכי דמם, במהלך הפרוצדורה ועד 48 שעות לאחר הפרוצדורה.

הסקירה כללה 6,454 חולים: 2,488 בקבוצה א’, 1,1348 בקבוצה ב’ ו-2,618 חולים בקבוצה ג’, כאשר המשתתפים בקבוצה ג’ היו חולים יותר בכלליות. ממוצע ערכי INR במהלך הפרוצדורה עמד על 2.68 בקבוצה ג’. שיעור אירועי שבץ / TIA היה נמוך בכלליות, עם 27 חולים בקבוצה א’ (1.1%), 12 חולים בקבוצה ב’ (0.9%) וללא מקרי שבץ/TIA בקבוצה ג’.

שיעור הסיבוכים המג’וריים היה דומה בשלוש הקבוצות, ללא הבדל מובהק בין הקבוצות: שכיחות דימומים מג’וריים עמדה על 0.4%, 0.8% ו-0.4%, בהתאמה (p>0.05) ושיעור התפליטים הפריקרדיאליים עמד על 0.4%, 0.8% ו-0.5%, בהתאמה (p>0.05).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בסדרת המקרים הנוכחית, המשך טיפול תרפויטי בקומדין במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים, עם שימוש בצנתר OIC, מפחיתים את הסיכון לאירועי שבץ או TIA סביב הפרוצדורה, ללא עליה משמעותית בסיכון לדימומים.

Circulation, published early online 1 June 2010

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Ustekinumab (סטלרה) הינו טיפול יעיל, בטוח ונסבל היטב כטיפול אינדוקציה וכטיפול אחזקה בחולים עם מחלת קרוהן. במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Ustekinumab בחולים מקוריאה עם אבחנה של מחלת קרוהן. מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Nemolizumab , אנטגוניסט לקולטן ל-IL-31, הינו טיפול נסבל היטב אשר הביא לשיפור בתהליכי דלקת וגרד בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, לאורך 48 שבועות, מחקר ARCADIA 1  (941 חולים, 47% נשים) ומחקר ARCADIA 2 […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה