Cardio Thoracic Surgery

טיפול תרופתי או CPAP לטיפול ביתר לחץ דם בחולים עם דום נשימה בשינה? (מתוך Am J Respir Crit Care Med)

חוקרים מצרפת מדווחים כי הטיפול התרופתי ב-Valsartan (דיובן) עדיף על CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) בהפחתת לחץ הדם בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (OSA Obstructive Sleep Apnea).

החוקרים מוסיפים כי לשילוב CPAP עם Valsartan השפעה סינרגיסטית להפחתת לחץ הדם באופן משמעותי בחולים שאינם מגיבים לאחד מהטיפולים הללו בנפרד.

החוקרים כותבים כי אנטגוניסטים לקולטן לאנגיוטנסין II, דוגמת Valsartan, מהווים בחירה הגיונית בטיפול בחולים אלו, מאחר שההיפוקסיה על-רקע דום נשימה חסימתי בשינה עשויה להוביל לפעילות-יתר של ציר רנין-אנגיוטנסין.

47 חולים היו זמינים למחקר, אך 14 הוצאו מהמחקר מאחר שלא ענו על הקריטריונים שנקבעו וחמישה סירבו לקחת חלק במחקר.

יתר 28 החולים חולקו באקראי לשמונה שבועות טיפול ב- Valsartan במינון 160 מ”ג ביום, או CPAP. לאחר ארבעה שבועות הפסקה בטיפול, החולים בכל קבוצה החליפו לקבוצה המקבילה וקיבלו את הטיפול המקביל.

כל המשתתפים במחקר סבלו מהשמנת-יתר מתונה, ואובחנו עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה. 23 חולים השלימו את המחקר, כאשר שלושה סירבו להמשיך ושניים פרשו מהמחקר בשל תופעות לוואי על-רקע הטיפול ב- Valsartan.

הירידה בלחץ הדם הייתה גדולה יותר בעקבות טיפול ב- Valsartan, בהשוואה ל-CPAP, בכל מדדי לחץ הדם, כולל ממוצע לחץ הדם בשעות היום ובשעות הלילה וממוצע לחץ הדם במהלך 24 שעות.

ממוצע לחץ הדם במהלך 24 שעות ירד ב-9.1 מ”מ כספית עם Valsartan (p<0.001), זאת לעומת 2.1 מ”מ כספית עם CPAP (p<0.01), כך שההבדל הממוצע עמד על 7.0 מ”מ כספית (p<0.001).

לאחר 20 שבועות המחקר, 11 חולים שלא הגיבו לטיפול ב- Valsartan או CPAP בלבד, לקחו חלק במחקר בן 8 שבועות, במסגרתו טופלו בשילוב CPAP עם Valsartan. הטיפול המשולב הוביל לירידה בכל מדדי לחץ הדם, ירידה שהייתה בולטת הן בערכי לחץ הדם שנמדדו במשרד הרופא והן בערכי לחץ הדם בשעות הלילה.

ההשפעה האדטיבית של Valsartan ו-CPAP מצביעה על מנגנון פעולה שונה של השניים.

מאחר שחוסר ההיענות לטיפול במכשירי CPAP מגיעה עד ל-20%, החוקרים ממליצים על מתן אנטגוניסטים לקולטן לאנגיוטנסין II לטיפול בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה, עם מחלות רקע והיענות ירודה ל-CPAP או אלו המסרבים להשתמש במכשיר באופן גורף. הם ממליצים על מתן הטיפול התרופתי לחולים עם דרגה חמורה, אך א-תסמינית, של דום נשימה בשינה עם יתר לחץ דם, ובחולים שאינם מגיבים לטיפול ב-CPAP בלבד.

Am J Respir Crit Care Med 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Ustekinumab (סטלרה) הינו טיפול יעיל, בטוח ונסבל היטב כטיפול אינדוקציה וכטיפול אחזקה בחולים עם מחלת קרוהן. במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Ustekinumab בחולים מקוריאה עם אבחנה של מחלת קרוהן. מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Nemolizumab , אנטגוניסט לקולטן ל-IL-31, הינו טיפול נסבל היטב אשר הביא לשיפור בתהליכי דלקת וגרד בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, לאורך 48 שבועות, מחקר ARCADIA 1  (941 חולים, 47% נשים) ומחקר ARCADIA 2 […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה