Cardio Thoracic Surgery

רמות CRP ו-HDL גבוהות עלולות לנבא סיכון בחולים אחרי אוטם, בייחוד בנוכחות פולימורפיזם ב-CETP (מתוך Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שפורסם ב-20 במאי 2010 ב- Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, עולה כי נצפה קשר בין רמות HDL ו-CRP גבוהות ובין סיכון קרדיווסקולארי מוגבר בחולים לאחר אוטם. כמו כן, נצפה קשר הין פעילות נמוכה יותר של החלבון Cholesteryl-Ester-Transfer-Protein (CETP) בחולים אלו, ובין סיכון קרדיווסקולארי גבוה עוד יותר.

לדברי החוקרים, עבודות קודמות הדגימו כי רמות גבוהות של HDL ו-CRP עלולות לנבא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. במחקר הנוכחי בדקו החוקרים האם ניתן לזהות אינטראקציה זו גם במדגם משתתפים רחב לאחר אוטם לבבי. הם מסבירים כי בעבר נמצא שהתפקוד של HDL הוא פחות טוב במצבי דלקת, ולכן עלתה ההשערה כי בסביבה דלקתית HDL הופך ממולקולה נוגדת טרשת עורקים למולקולה המעודדת את התהליך הטרשתי.

החוקרים בדקו נתונים על 767 משתתפים ממחקר ה- THROMBO postinfarction study. המשתתפים הצטרפו למחקר לאחר שסבלו מאוטם לבבי ועברו מעקב בן 26 חודשים בממוצע לזיהוי אירועים כליליים חוזרים, כולל תמותה לבבית, אוטם לבבי או תעוקת חזה בלתי יציבה.

החוקרים עשו שימוש בטכניקת Outcome-Event Mapping על מנת להעריך האם משתתפים עם רמות גבוהות של HDL ו-CRP יחד סובלים מסיכון מוגבר לאירוע קרדיווסקולארי נוסף. לדבריהם, טכניקה זו בוחנת את גורמי הסיכון כמדד מתמשך ולא עושה שימוש בערכי סף להגדרת סיכון.

מתוצאות המחקר עולה כי נמצא קשר בין רמות מוגברות הן של HDL והן של CRP בחולים לאחר אוטם ובין סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים נוספים. לדעת החוקרים, ייתכן שהסביבה הדלקתית והעקה החמצונית משפיעות על תפקוד מולקולת ה-HDL, ופוגעות בתפקוד האנטי-טרשתי שלה.

בהמשך סקרו החוקרים דגימות של המשתתפים לאיתור סמן גנטי המעיד על פעילות CETP נמוכה יותר. הם מצאו כי משתתפים עם רמות HDL ו-CRP גבוהות בהם זוהה גם הסמן הגנטי, סבלו מסיכון קרדיווסקולארי גבוה עוד יותר. עם זאת, הם מדגישים כי לפולימורפיזם של CETP לבדו כנראה אין משמעות, אלא בנוכחות רמות CRP ו-HDL גבוהות.

החוקרים כותבים כי לממצאי המחקר עשויה להיות השלכה על פיתוח טיפולים אפשריים, ומוסיפים כי התוצאות עשויות להסביר את שיעור התמותה המוגבר שנצפה תחת טיפול ב-Torcetrapib, מעכב CETP שפותח לטיפול ברמות כולסטרול גבוהות.

הם מפרטים כי HDL ו-CETP קשורים להעברת כולסטרול, כחלק מתהליך סילוק הכולסטרול מהגוף, כאשר CETP מסייע ל-HDL לפרוק את הכולסטרול הקשור. לפיכך, פגיעה בפעילות CETP עלולה לגרום להצטברות של חלקיקי HDL עשירים בכולסטרול, אשר בנוכחות דלקת עלולים לעודד תהליך טרשתי. עם זאת, לא ברור מדוע מעכבי CETP עשויים לסייע לחלק מהחולים, ואילו עיכוב CETP בחולים עם רמות HDL ו-CRP גבוהות קשור לסיכון קרדיווסקולארי מוגבר, ולכן דרושים מחקרים נוספים.

כעת מתכננים החוקרים להשוות את חלקיקי ה-HDL של משתתפים עם רמות HDL ו-CRP גבוהות, עם HDL של קבוצת ביקורת בעלת רמות תקינות.

מומחה מהתחום ציין כי החוקרים עשו שימוש בשיטות סטטיסטיות לא שגרתיות על מנת לבחון את הקשר בין פולימורפיזם ב-CETP ובין הסיכון הקרדיווסקולארי בחולים לאחר אוטם, והדגיש כי דרושים מחקרים פרוספקטיביים על מנת להעריך את היתרונות והחסרונות של עיכוב CETP.

Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Ustekinumab (סטלרה) הינו טיפול יעיל, בטוח ונסבל היטב כטיפול אינדוקציה וכטיפול אחזקה בחולים עם מחלת קרוהן. במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Ustekinumab בחולים מקוריאה עם אבחנה של מחלת קרוהן. מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes & Metabolic Syndrome עולה כי רמות Asprosin  בדם גבוהות יותר משמעותית בחולים עם סוכרת מסוג 2, תסמונת מטבולית, או השמנת-יתר, בהשוואה לביקורות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Asprosin הינו מועמד אפשרי לשמש כטיפול בהפרעות מטבוליות ואנדוקריניות. מטרת הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה זו הייתה לאסוף את העדויות בספרות הרפואית אודות […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Nemolizumab , אנטגוניסט לקולטן ל-IL-31, הינו טיפול נסבל היטב אשר הביא לשיפור בתהליכי דלקת וגרד בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, לאורך 48 שבועות, מחקר ARCADIA 1  (941 חולים, 47% נשים) ומחקר ARCADIA 2 […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

  • לטיפול ב-Dapagliflozin השפעה מגנה אפשרית במבוגרים עם מחלת כליות כרונית משנית ל-ADPKD (מתוך Clin Kidney J)

    לטיפול ב-Dapagliflozin השפעה מגנה אפשרית במבוגרים עם מחלת כליות כרונית משנית ל-ADPKD (מתוך Clin Kidney J)

    לטיפול ב- Dapagliflozin(פורסיגה) השפעה מגנה אפשרית על התפקוד הכלייתי בחולים עם מחלת כליות כרונית משנית ל-ADPKD (או Autosomal Dominant Polycystic Kidney Disease), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. החוקרים מסבירים כי בחולים עם ADPKD מתן מעכבי SGLT-2 צפוי להגן על הכליות הודות להפחתת לחץ הדם, עידוד ירידה במשקל ושינוי במטבוליזם, […]

  • עדויות חדשות תומכות בבטיחות ויעילות Cendakimab לטיפול באטופיק דרמטיטיס  (JAMA Dermatol)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות ויעילות Cendakimab לטיפול באטופיק דרמטיטיס  (JAMA Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי Cendakimab מהווה טיפול יעיל ולרוב בטוח במבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים מסבירים כי Cendakimab הינו נוגדן חד-שבטי סלקטיבי, עם אפיניות גבוהה, הנקשר ל-Interleukin-13, ציטוקין מרכזי בתהליכי דלקת מסוג 2, אשר נקשר עם אטופיק דרמטיטיס. להערכת היעילות והבטיחות של Cendakimab בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה