Cardio Thoracic Surgery

ההשפעה של טיפול רה-פרפוזיה מוקדם באוטם לבבי חריף על מאפייני טכיקרדיה חדרית (Circulation )

דפוס טכיקרדיה חדרית שונה שנים מאוחר יותר בין חולים לאחר רה-פרפוזיה מוקדמת לטיפול באוטם לבבי חריף, ובין אלו שלא קיבלו טיפול דומה, כך מדווחים חוקרים מהולנד במהדורת 4 במאי של Circulation.

החוקרים כותבים כי מהממצאים עולה כי רה-פרפוזיה, הטיפול הסטנדרטי באוטם לבבי חריף, מלווה בצלקות אלקטרו-אנטומיות פחות צפופות ומפושטות, הקשורות לטכיקרדיה חדרית מהירה יותר.

טיפול רה-פרפוזיה במהלך אוטם לבבי חריף מציל את שריר הלב ומשפר את התפקוד החדרי, אך עשוי להשפיע גם על המקור האריתמוגני לטכיקרדיה חדרית. במטרה לבחון את ההשפעה של רה-פרפוזיה על הסובסטרט ומאפייני טכיקרדיה חדרית בשלב מאוחר לאחר אוטם לבבי חריף, החוקרים השוו את המפות האלקטרו-אנטומיות עם היסטולוגיה של האוטם. המחקר כלל 36 חולים (גיל ממוצע של 64 שנים, 32 גברים) שהופנו לטיפול בטכיקרדיה חדרית 13 שנים לאחר אוטם לבבי חריף. מביניהם, 14 עברו טיפול רה-פרפוזיה חריף ו-22 לא עברו טיפול דומה.

ב-27 חולים שעברו אבלציה באמצעות RCA (Radiofrequency Catheter Ablation), כולל שישה חולים שלא עברו טיפולי רה-פרפוזיה, נערך שחזור חדרי הלב עם קריואבלציה תוך-ניתוחית בתשעה חולים. ביופסיות נלקחו בזמן ניתוח מהחלק המרכזי של הצלקת בחדר השמאלי.

החוקרים מדווחים כי משך מחזור טכיקרדיה חדרית ספונטאנית היה קצר יותר משמעותית בחולים שעברו רה-פרפוזיה, בהשוואה לאלו שלא עברו טיפול דומה (299 לעומת 378 מילישניות, p=0.01) בחולים לאחר רה-פרפוזיה תועד משך מחזור של טכיקרדיה חדרית מושרית שהיה קצר יותר משמעותית, בהשוואה לחולים שלא עברו רה-פרפוזיה (270 לעומת 362 מילישניות, p=0.001).

טכיקרדיה חדרית מהירה עם משך מחזור של מתחת ל-250 מילישניות הייתה מושרית ב-71% מהחולים לאחר רה-פרפוזיה, זאת בהשוואה ל-23% מהחולים שלא עברו רה-פרפוזיה (p=0.003). לאחר אי-הכללת חולים תחת Amiodarone בזמן EPS, משך מחזור טכיקרדיה חדרית מושרית נותר קצר יותר משמעותית בחולים לאחר רה-פרפוזיה (254 לעומת 334 מילישניות, p=0.006).

ב-10 חולים לאחר רה-פרפוזיה זוהה דפוס צלקת לא-אחיד  (71%), בהשוואה לשלושה חולים בלבד שבהם לא נערך טיפול רה-פרפוזיה (14%) (p=0.001). בקרב חולים שעברו רה-פרפוזיה אחוז הצלקת הדחוסה היה נמוך משמעותית בהשוואה לחולים שלא עברו רה-פרפוזיה (24% לעומת 45%, בהתאמה, p=0.002).

Circulation2010;121:1887-1895

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה