Cardio Thoracic Surgery

המשך טיפול במינון נמוך של אספירין במקרי כיב פפטי מדמם (מתוךAnnals of Internal Medicine)

מאת ד”ר בן פודה שקד

                              

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון נובמבר של הירחון Annals of Internal Medicine עולה כי בחולים אשר סבלו מכיב פפטי מדמם וטופלו במינון נמוך של אספירין, המשך טיפול באספירין מגביר את הסיכון לחזרה של הדימום אך מוריד פוטנציאלית את שיעורי התמותה.

החוקרים בדקו האם המשך טיפול באספירין בשילוב עם מעכבי משאבת מימן לאחר ייצוב הדימום באנדוסקופיה הינו שווה ערך להפסקת הטיפול באספירין מבחינת חזרת הדימום במבוגרים עם מחלות קרדיוווסקולאריות או צרברווסקולאריות.

המחקר שבוצע בהקצאה אקראית, תוך השוואה לתרופת דמה, כלל 156 חולים עם כיב פפטי מדמם אשר טופלו במינון נמוך של אספירין. 78 מהחולים קיבלו אספירין במינון של 80 מ”ג ליום ו-78 החולים הנותרים קיבלו פלצבו. שתי הקבוצות טופלו מיד לאחר טיפול אנדוסקופי למשך 8 שבועות. כל החולים קיבלו עירוי של pantoprazole למשך 72 שעות ומיד לאחר מכן pantoprazole במתן פומי. כל החולים השלימו את המעקב.

החוקרים מציינים כי היעד העיקרי של המחקר נקבע כחזרה של הדימום מהכיב, לאחר וידוא אנדוסקופי, תוך עד 30 יום. יעדיו המשניים כללו מקרי מוות תוך 8 שבועות מכל גורם או מגורם מסוים.

החוקרים מצאו כי שיעורי חזרת הדימום מהכיב תוך 30 יום היו 10.3% בקרב הקבוצה שקיבלה אספירין לעומת 5.4% בקרב הקבוצה שקיבלה תרופת דמה (Difference 4.9%l 95% CI = -3.6% – 13.4%). בקרב קבוצה החולים שקיבלו אסיפרין נצפו שיעורי תמותה נמוכים יותר מכל גורם לעומת קבוצת הביקורת (1.3% לעומת 12.9%; הבדל 11.6%; 95% CI = 3.7% – 19.5%). בנוסף, בקבוצה שקיבלה אספירין היו פחות מקרי תמותה המיוחסים לגורמים קרדיווסקולארים, צרברווסקולארים או סיבוכים גסטרואינטסטינליים לעומת חולים בקבוצת הפלצבו (1.3% לעומת 10.3%; הפרש של 9%; 95% CI = 1.7% – 16.3%).

החוקרים מכירים בכך שאין מחקרם זה נטול מגבלות, ומזכירים בהקשר זה את המדגם הקטן יחסית, ואת העובדה כי נבדק רק מינון נמוך של אספירין (80 מ”ג ליום).

יחד עם זאת החוקרים מציינים את מגבלות המחקר.

החוקרים מסכמים כי על אף הצורך במחקרים בעלי היקף רחב יותר לאישוש תוצאות המחקר, המחקר הנוכחי מראה כי המשך טיפול באספירין עלול להגביר את הסיכון לחזרת הדימום אך עשוי להוריד את שיעורי התמותה.

לידיעה ב-NeLM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה