Cardio Thoracic Surgery

השתלת מתקן ניטור המודינמי משפרת את התוצאות בחולי אי ספיקת לב (מתוך כנס של AHA)

ממחקר חדש שהוצג בכנס של American Heart Association עולה כי השתלת מתקן ניטור המודינמי המודד באופן רציף את הלחץ התוך-לבבי יכול לשפר את התוצאות ב-33% בחולים המדורגים בדרגה 3/4 לפי New York Heart Association (NYHA), בהשוואה לטיפול סטנדרטי בלבד. ראוי לציין שהמכשיר עדיין במסגרת ניסויים קלינים ואינו זמין עדיין לשימוש מסחרי בארץ ובעולם.

מתוצאות מעקב של 6 חודשים עולה כי מכשיר ניטור אמבולטורי בנוסף לטיפול האופטימלי היה קשור בירידה של 33% בהחמרת אי ספיקת לב, בהשוואה לטיפול אופטימלי לבדו.

תוצאות המחקר מוכיחות את היתרונות של ניטור המודינמי וגודש באי ספיקת לב בחולים עם מכשיר ניטור מושתל.

החוקרים מציינים כי מכשיר הניטור ההמודינמי מושתל מתחת לעור, בדומה לקוצב-לב, עם ליד רגיש ללחץ המגיע עד למסלול הזרימה ביציאה מחדר ימין. המכשיר מנטר באופן רציף את הלחץ בתוך הלב, טמפרטורת הגוף, פעילות החולה וקצב הלב. המדדים מועברים מביתו של המטופל למשרדו של הרופא בדרך חיבור אינטרנטי מוגן.

המחקר נועד לקבוע אם שיטת טיפול המבוססת על ניטור רציף של הלחץ התוך-לבבי, בחולים עם אי ספיקת כליות המקבלים את הטיפול האופטימלי, יכולה לשפר את שיעורי התחלואה.

במחקר השתתפו 274 נבדקים שקיבלו טיפול סטנדרטי לאי ספיקת לב, כולל טיפול תרופתי סטנדרנטי ומכשירים מתאימים, מדדי שקילה יומיים וגישה קבועה לרופאים, לטיפול סטנדרטי בלבד (קבוצת הביקורת) או לטיפול סטנדרטי בנוסף לניטור המודינמי רציף (קבוצת המטופלים).

ניתוח הנתונים כלל 200 נבדקים (99 ביקורות, 101 מקרים) שהשלימו 6 חודשים מעקב, 85% מהמטופלים סווגו עם NYHA בדרגה 3 בתחילת המחקר.

החוקרים דיווחו על שיפור במדדים הקליניים, שכללו שינויים בדרגת NYHA, אירועים קליניים רציניים ואישפוז, היו גבוהים יותר בקבוצת המטופלים שנוטרו, בהשוואה לקבוצת הביקורות (46% לעומת 35%, בהתאמה).

בנוסף, מספר קטן יותר באופן משמעותי של נבדקים שנוטרו, בהשוואה לקבוצת הביקורת, סבלו המחמרה של אי ספיקת הלב, כפי שנמדדה לפי מדד קליני משולב (34% לעומת 51%, בהתאמה, P=0.035).

בנבדקים בקבוצת המנוטרים נרשמה שכיחות אישפוזים קטנה יותר עקב מצבים הקשורים באי ספיקת לב (27.7%, לעומת 44.4%), ומספר קטן יותר של מקרי מוות (5.9% לעומת 8.1%). החוקרים מציינים כי חלש שיפור בדרגת NYHA ב-46.5% מהנבדקים בקבוצת המנוטרים, בהשוואה ל-38.5% מקבוצת הביקורת, החמרה בדרגה נרשמה ב-3% מהמטופלים וב-5.2% מהביקורות.

הירידה בשיעור המאושפזים בקבוצת המטופלים מעידה כי באמת יש מקום לתקווה בטכנולוגיה זו.

Scientific Sessions: Abstract 3015, Presented Nov. 14, 2005.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות נמוכות מאוד או גבוהות מאוד של HDL (או High-Density Lipoprotein) מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בנשים עם סוכרת מסוג 2, אם כי לא תועד קשר דומה בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. החוקרים כותבים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר הדוק בין רמות HDL נמוכות ובין הסיכון למחלת כליות משנית […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה