Cardiac Rhythm Management

ההשפעה של הפרעה תת-קלינית בתפקודי בלוטת התריס על הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם פרפור פרוזדורים (Eur J Endocrinol)

במאמר שפורסם בכתב העת Thyroid מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בחולים עם פרפור פרוזדורים וכי רמות גבוהות יותר של free T4 עם ערכי TSH תקינים מלוות בסיכון מוגבר לאי-ספיקת לב.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם הפרעה תת-קלינית בבלוטת התריס מלווה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם פרפור פרוזדורים.

מחקר Swiss AF הוא מדגם פרוספקטיבי של משתתפים בגילאי 65 שנים ומעלה עם פרפור פרוזדורים. התוצא העיקרי של המחקר היה משלב אירועים קרדיווסקולאריים (אוטם לבבי, אירוע מוחי/אירוע איסכמי חולף, תסחיף סיסטמי, אשפוז עקב אי-ספיקת לב, תמותה קרדיווסקולארית). תוצאים משניים כללו את המרכיבים הפרטניים של התוצא העיקרי, תמותה מכל-סיבה והתקדמות פרפור פרוזדורים. עוד השלימו החוקרים ניתוח להערכת הקשר עם טיפול באמיודארון והורמוני תריס.

מדגם המחקר כלל 2,145 משתתפים (גיל ממוצע של 73.2 שנים; 27% נשים), מהם 196 (8.4%) עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ו-53 חולים (2.3%) עם פעילות-יתר תת-קלינית של בלוטת התריס.

לאורך חציון מעקב של 2.1 שנים, לא זוהה קשר בין הפרעה תת-קלינית בפעילות בלוטת התריס ובין הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים (יחס סיכון מתוקן לגיל ומין של 0.99, רווח בר-סמך 95% של 0.69-1.41) בנוכחות תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ועל 0.55 (רווח בר-סמך 95% של 0.23-1.32) בנוכחות פעילות-יתר תת-קלינית של בלוטת התריס. התוצאות נותרו דומות לאחר תקנון רב-משתני.

בחולים עם תפקודי תריס תקינים, תועד קשר בין רמות Free T4 ובין סיכון מוגבר לתוצא הסיום המשולב ואי-ספיקת לב (יחס סיכון מתוקן של 1.46, רווח בר-סמך 95% של 1.04-2.05; יחס סיכון מתוקן של 1.70, רווח בר-סמך 95% של 1.08-2.66, בהתאמה, בהשוואת החמישון העליון והאמצעי). התוצאות נותרו דומות לאחר תקנון רב-משתני ונותרו מובהקת סטטיסטית בהערכת הסיכון לאי-ספיקת לב.

לא תועד קשר בין הפרעה תת-קלינית של בלוטת התריס ובין התמותה מכל-סיבה או התקדמות פרפור פרוזדורים.

ממצאי המחקר מעידים כי תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בחולים עם פרפור פרוזדורים. באלו עם רמות גבוהות יותר של free T4 וערכי TSH תקינים תועד סיכון מוגבר לאי-ספיקת לב.

Eur J Endocrinol. 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי בחולים עם פרפור פרוזדורים (Rheumatology)

    דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי בחולים עם פרפור פרוזדורים (Rheumatology)

    בחולים עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) ופרפור פרוזדורים סיכון מוגבר לאירוע מוחי איסכמי, בהשוואה לאלו עם הפרעת הקצב בלבד, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Rheumatology. באוכלוסייה זו גם סיכון קטן יותר לקבלת טיפול נוגד-קרישה פומי, העשוי לתרום לסיכון המוגבר לאירוע המוחי. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על מאגר Norwegian Cardio-Rheuma Register להערכת […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    מתן Naloxone ע”י צוותי רפואה דחופה מלווה בשיעורים גבוהים יותר של חזרת דופק ספונטאני והישרדות עד לשחרור מבית חולים של חולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 8,195 מבוגרים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים אשר טופלו ע”י צוותי […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה