Cardiac Rhythm Management

שינויים תלויי-דיאליזה ברה-פולריזציה חדרית (Pacing Clin Electrophysiol)

בכתב העת Pacing and Clinical Electrophysiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי למרות שבמהלך המודיאליזה חלים שינויים עדינים בגלי T באק”ג, אין עדות לקורלציה בין שינויים אלו ובין סיבוכים קרדיווסקולאריים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נתונים אפידמיולוגיים מצביעים על סיכון מוגבר לתמותה פתאומית במהלך ומיד לאחר המודיאליזה. mTWA (Microvolt T-wave Alternans) הינו סמן אלקטרוקרדיוגרפי להפרעה ברה-פולריזציה חדרית, העשוי לשמש להערכת הסיכון לתמותה פתאומית. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לקבוע אם מדדי mTWA במהלך דיאליזה מצביעים על רה-פולריזציה אבנורמלית, כטריגר אפשרי להפרעות קצב על-רקע דיאליזה.

החוקרים כללו במחקר חולים תחת טיפולי המודיאליזה וערכו ניטור אלקטרוקרדיוגרפי באמצעות הולטר אק”ג במשך 48 שעות. כמו כן, נערכו בדיקות דם לפני הדיאליזה ובדיקת אקו-לב לאחר הדיאליזה.

מדגם המחקר כלל 19 חולים, בגיל ממוצע של 61 שנים. החוקרים מדווחים על עליה במדדי mTWA במהלך הדיאליזה (p<0.01) עם חזרה לערכי הבסיס שעתיים לאחר הדיאליזה (mTWA בשעה הראשונה 10.1 מיקרוולט; mTWA בשעה האחרונה 12.2 מיקרוולט, mTWA לאחר דיאליזה 10.3 מיקרוולט). לא זוהתה קורלציה בין השינוי במדדי mTWA ובין בדיקות הדם או מדדי מסת ותפקוד חדר שמאל בבדיקת אקו-לב. שיא mTWA ותדירות ה          ספייקים ב-mTWA מעל 64 מיקרוולט לא היו נפוצים יותר במהלך דיאליזה, בהשוואה לתקופות זמן אחרות.

בחולים עם תדירות גבוהה יותר של עליות mTWA לערכים של 65 מיקרוולט ומעלה או עליה במדדי mTWA הממוצעים בשעה במהלך הדיאליזה, לא תועדו תוצאות קרדיווסקולאריות פחות טובות במהלך מעקב ממוצע של 2.6 שנים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שחלים שינויים עדינים במדדי mTWA במהלך דיאליזה, לא נמצא קשר בין שינויים במדדי mTWA ובין תוצאות קרדיווסקולארית פחות טובות.

Pacing Clin Electrophysiol. 2012;35(6):703-710

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה