Cardiac Rhythm Management

הסיכון למיוקרדיטיס עם התחלת טיפול ב-Clozapine (מתוך Journal of Clinical Psychiatry)

מתוצאות מחקר חדש שפורסם ב-Journal of Clinical Psychiatry עולה כי חולים המתחילים בטיפול ב-Clozapine (לפונקס) יש לעקוב אחר התפתחות דלקת של שריר הלב (מיוקרדיטיס) במהלך החודש הראשון לטיפול, בעיקר בשלושת השבועות הראשונים.

החוקרים מוסיפים כי מעקב אחר רמות CRP (C-Reactive Protein) עשוי לסייע באבחנה מוקדמת של מיוקרדיטיס.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Clozapine היא אחת התרופות האנטי-פסיכוטיות היעילות ביותר לטיפול בסכיזופרניה עמידה-לטיפול. עם זאת, בשל הסיכון למיוקרדיטיס ותופעות לוואי אחרות, התרופה מהווה את קו הטיפול השלישי. חשוב מאוד לאבחן מיוקרדיטיס מוקדם ככל האפשר, אך קשה לאשר או לשלול את האבחנה לאור העדר הגדרה אחידה.

במאמר החדש מציגים החוקרים הגדרת מקרה של מיוקרדיטיס. ההגדרה נשענת לאבחנה על היסטולוגיה או שילוב סימנים חדשים של פגיעה בתפקוד הלבבי, בשילוב עם מדדים אבחנתיים ספציפיים ללב, המופיעים בתוך 45 ימים מהתחלת טיפול ב- Clozapine.

החוקרים נעזרו בהגדרת המקרה החדשה ב-59 מקרים אפשריים של מיוקרדיטיס על-רקע Clozapine, שדווחו בין ינואר 1993 ועד ספטמבר 2008. להשוואה, הם בחנו את ההגדרה ב-47 חולים שנטלו Clozapine למשך 6 חודשים ומעלה, מבלי שפיתחו מחלת לב נראית לעין.

38 מבין 59 החולים עם חשד למיוקרדיטיס ענו על הגדרת המקרה, בהשוואה לאף אחד מבין 47 החולים בקבוצת הביקורות. כמעט בכל החולים החשודים למיוקרדיטיס שלא ענו על הגדרת המקרה, תועדה טכיקרדיה ממושכת ועלייה בערכי טרופונין.

מיוקרדיטיס הופיע לאחר 14-22 ימים מהתחלת הטיפול ב- Clozapine. שלושה מבין 38 החולים עם מיוקרדיטיס מתו. מבין יתר 35 החולים, רק ב-23 (66%) זוהתה אאזנופיליה בחלק מהמקרים, הופיעה רק לאחר שבעה ימים משיא רמות טרופונין ולכן החוקרים קבעו כי רמת אאזנופילים אינה מהווה כלי טוב לאבחנה.

רמות CRP עמדו על מעל 100 מ”ג לליטר ב-23 מבין 29 חולים עם מיוקרדיטיס (79%) שנבדקו. בחלק מהחולים הללו תועדו רמות מוגברות גם כאשר ערכי טרופונין היו תקינות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בהעדר מדד זהב לאבחנת מיוקרדיטיס על-רקע Clozapine, הגדרת המקרה הינה אלגוריתם פשוט שעשוי לסייע לרופאים לזהות מקרים של מיוקרדיטיס על-רקע Clozapine, תוך שלילת האבחנה בחולים עם עלייה שפירה ברמת אאזנופילים ובקצב הלב.

J Clin Psychiatry 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Ustekinumab (סטלרה) הינו טיפול יעיל, בטוח ונסבל היטב כטיפול אינדוקציה וכטיפול אחזקה בחולים עם מחלת קרוהן. במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Ustekinumab בחולים מקוריאה עם אבחנה של מחלת קרוהן. מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Nemolizumab , אנטגוניסט לקולטן ל-IL-31, הינו טיפול נסבל היטב אשר הביא לשיפור בתהליכי דלקת וגרד בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, לאורך 48 שבועות, מחקר ARCADIA 1  (941 חולים, 47% נשים) ומחקר ARCADIA 2 […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה