Cardiac Rhythm Management

שיטת סיווג חדשה מנבאת התקדמות פרפור פרוזדורים (מתוך J Am Coll Cardiol)

פרפור פרוזדורים התקפי (PAF Paroxysmal Atrial Fibrillation) מתקדם לעיתים קרובות לפרפור פרוזדורים פרסיסטנטי (Persistent Atrial Fibrillation) בתוך שנה אחת, כך מדווחים חוקרים מהולנד, וכעת הם פיתחו מערכת ניקוד חדשה המסייעת בזיהוי החולים בסיכון הגבוה ביותר.

על-בסיס נתוני Euro Heart Survey אודות פרפור פרוזדורים, החוקרים בחנו חולים עם פרפור פרוזדורים התקפי, עם נתוני מעקב זמינים לאחר שנה אחת. מבין 1219 חולים, 178 (15%) התקדמו לצורות ממושכות יותר של פרפור פרוזדורים (Persistent Atrial Fibrillation ב-46% מהמקרים ו-Permanent Atrial Fibrillation ב-54%).

החוקרים מסבירים כי גורמים הידועים כגורמים לרימודלינג של מבנה העליות (גיל ומחלת לב ברקע) הינם גורמים מנבאים בלתי-תלויים להתקדמות פרפור פרוזדורים.

מניתוח רב-משתנים עולה כי יתר לחץ דם, גיל מעל 75 שנים, TIA (Transient Ischemic Attack) או שבץ, COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ואי-ספיקת לב, מנבאים באופן בלתי-תלוי התקדמות פרפור פרוזדורים.

על-בסיס הממצאים, החוקרים פיתחו את מדד HATCH, לחישוב הסיכון להתקדמות פרפור פרוזדורים בחולה הפרטני. להלן כלל “HATCH Score Rule”:

1 x (hypertension) plus 1 x (age > 75 years) plus 2 x (stroke or TIA) plus 1 x (COPD) plus 2 x (heart failure)

בקרוב ל-50% מהחולים עם HATCH Score של 6-7 חלה התקדמות בפרפור הפרוזדורים בתוך שנה אחת, זאת בהשוואה ל-6% בלבד מאלו עם מדד HATCH של 0.

במהלך המעקב, בחולים שהתקדמו לפרפור פרוזדורים פרסיסטנטי תועד שיעור MACE (Major Adverse Cardiovascular Events) גבוה יותר וכן שיעור אשפוזים גבוה יותר.

במידה וישמש באופן יומיומי, מדד HATCH עשוי לסייע בהכוונת החלטות קליניות. מומלץ לעקוב לעיתים קרובות יותר אחר חולים עם מדד HATCH גבוה , מאחר שהם מועדים לפתח אירועים קרדיווסקולאריים. בנוסף, ניתן לשער כי מדד HATCH עשוי לסייע בבחירה מוקדמת של חולים לטיפול במטרה למנוע התקדמות מחלה.

החוקרים עובדים על כלי אקו-קרדיוגרפי חדש להערכה לא-פולשנית של חלק מהמדדים האלקטרו פיזיולוגיים. הם מאמינים כי כלים אלו יסייעו בהערכה טובה יותר של פרפור פרוזדורים ולכן יסייעו בהתאמת הטיפול לחולה וניבוי הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים, התקדמות של הפרעות הקצב וסיבוכים עקב זאת.

J Am Coll Cardiol 2010;55:725-731

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Ustekinumab (סטלרה) הינו טיפול יעיל, בטוח ונסבל היטב כטיפול אינדוקציה וכטיפול אחזקה בחולים עם מחלת קרוהן. במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Ustekinumab בחולים מקוריאה עם אבחנה של מחלת קרוהן. מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Nemolizumab , אנטגוניסט לקולטן ל-IL-31, הינו טיפול נסבל היטב אשר הביא לשיפור בתהליכי דלקת וגרד בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, לאורך 48 שבועות, מחקר ARCADIA 1  (941 חולים, 47% נשים) ומחקר ARCADIA 2 […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה