Cardiac Rhythm Management

הערכת הסיכון מול התועלת במתן אריתרופויאטין לטיפול בשבץ (מתוך Stroke)

ממחקר חדש שפורסם במהדורת דצמבר של Stroke עולה כי אין תועלת בטיפול באריתרופויאטין רקומביננטי הומאני לאחר אירוע שבץ איסכמי חד, והטיפול אף עשוי להיות מסוכן, במיוחד בחולים תחת טיפול תרומבוליזה סיסטמי.

לדברי החוקרים, המחקר נועד לאשר את התוצאות המבטיחות שעלו ממחקר מוקדם יותר והדגימו החלמה טובה יותר לאחר טיפול באריתרופויאטין בחולים לאחר שבץ איסכמי חד. הם מציינים כי באופן תיאורטי, לאריתרופויאטין תכונות המגנות על מערכת העצבים, מאחר שנקשר לקולטנים לאריתרופויאטין, עם פעילות נוגדת-אפופטוזיס, נוגדת-חמצן, נוגדת-דלקת, נוירוטרופית, עם השפעה על תפקוד תאי גזע.

לאור העלייה בשימוש ב-rtPA (Recombinant Tissue Plasminogen Activator) בגרמניה, החוקרים בחנו שוב את היעלות והבטיחות של אריתרופויאטין.

מדגם המחקר כלל 522 חולים עם שבץ איסכמי בטריטוריה של ה-MCA (Middle Cerebral Artery), שלקחו חלק במחקר בין 2003 ו-2008 וחולקו באקראי לטיפול תוך-ורידי באריתרופויאטין במינון 40,000 IU בתוך 6 שעות מהופעת התסמינים, או לפלסבו. הטיפולים ניתנו שוב לאחר 24 ו-48 שעות.

היעד העיקרי של המחקר, מדד Barthel Index on Day 90, לא היה שונה משמעותית בין קבוצת ההתערבות וקבוצת הביקורת, והדבר נכון גם עבור מדד Rankin Scale ו-NIHSS (NIH Stroke Scale) לאחר 90 ימים. בשתי הקבוצות, החוקרים לא מצאו הבדל בגודל הנגעים, כפי שנקבע בבדיקת MRI, בהשוואת גודל הנגעים בתחילת המחקר וגודלם לאחר שבעה ימים.

באופן בלתי-צפוי, חלק משמעותי מהחולים טופלו ב-rtPA (63.4%).

מספר מקרי התמותה עמד על 66 חולים, כולל 16.4% מהמטופלים באריתרופויאטין ו-9.0 מהמטופלים בפלסבו (OR = 1.98,  p=0.01). העלייה המובהקת בשיעורי התמותה תחת טיפול באריתרופויאטין תועדה גם בקרב מטופלים ב-rtPA, הן בניתוח ITT (Intent-To-Treat) והן בניתוח PP (Per Protocol). בחולים שלא טופלו ב-rtPA, תועדה מגמה של שיעורי תמותה גבוהים יותר עם אריתרופויאטין בניתוח ITT, אך לא בניתוח PP.

אריתרופויאטין לווה בסיכון מוגבר לסיבוכים חמורים, כולל דימום תוך-מוחי, בצקת מוחית ותרומבואמבוליזם.

החוקרים ערכו בנוסף עיבוד פוסט-הוק של הנתונים שהעלה את השאלה אם המספר הגבוה של מקרי תמותה בקבוצת המטופלים באריתרופויאטין עשוי לנבוע מאינטראקציה אפשרית עם rtPA.

כפי שהם מציינים, רק חולים מניתוח PP שלא טופלו ב-rtPA מהווים קבוצת השוואה מתאימה לחולים בניתוח PP מהמחקר המוקדם יותר, בעידן שלפני טיפול ב-rtPA, שאת תוצאותיו הם ניסו לשחזר כעת. למעשה, כאשר המחקר הנוכחי לא-כלל חולים שטופלו ב-rtPA , השיפור לאחר 30 ימים היה זהה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים שטופלו ב-rtPA אין לטפל באריתרופויאטין בשלב החריף לאחר אירוע שבץ.

Stroke 2009;40:e647-e656

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Ustekinumab (סטלרה) הינו טיפול יעיל, בטוח ונסבל היטב כטיפול אינדוקציה וכטיפול אחזקה בחולים עם מחלת קרוהן. במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Ustekinumab בחולים מקוריאה עם אבחנה של מחלת קרוהן. מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Nemolizumab , אנטגוניסט לקולטן ל-IL-31, הינו טיפול נסבל היטב אשר הביא לשיפור בתהליכי דלקת וגרד בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, לאורך 48 שבועות, מחקר ARCADIA 1  (941 חולים, 47% נשים) ומחקר ARCADIA 2 […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה