Cardiac Rhythm Management

שילוב BNP ומדד GRACE מסייע בהערכת הסיכון הכלילי (מתוך Heart)

בזמן אשפוז עקב תסמונת כלילי חריפה, הערכת רמות BNP (B-type Natriuretic Peptide) מנבאת אירועים קרדיווסקולאריים ותמותה במהלך 10 החודשים הבאים, מעל ומעבר למדד GRACE (Global Registry of Acute Coronary Events), כך עולה ממחקר חדש שפורסם בעיתון Heart.

מהמחקר עולה כי שילוב BNP ומדד GRACE עשוי לסייע בזיהוי תת-קבוצה של חולים עם תסמונת כלילית חריפה בסיכון גבוה במיוחד לאירועים קרדיווסקולאריים עתידיים.

משמעות תוצאות המחקר היא שהן מדד GRACE והן BNP משקפים מאפייני סיכון שונים במידה מסוימת, בניבוי פרוגנוזה שלילית של תסמונת כלילית חריפה, וכי השילוב הסינרגיסטי של שני המדדים עשוי לשפר את הערכת הסיכון בחולים עם תסמונת כלילית חריפה.

מדגם המחקר כלל 449 חולים שאובחנו עם תסמונת כלילית חריפה בין 2004 ו-2006. 120 אובחנו עם STEMI (ST-Elevation Myocardial Infarction), 236 אובחנו עם NSTEMI (Non-STEMI) ו-93 עם אנגינה בלתי-יציבה.

מדד GRACE, שחושב לפי המאפיינים בזמן הקבלה, נע בין 49 ל-288 נקודות (ממוצע של 139 נקודות). מבין 449 חולים, 150 היו בקבוצת סיכון נמוך (שליש ראשון, פחות מ-119 נקודות), 149 בקבוצת סיכון בינוני (שליש שני, 120-151 נקודות) ו-150 בקבוצת סיכון גבוה (שליש שלישי, מעל 151 נקודות).

ערכי BNP בעת הקבלה נעו בין 4 פיקוגרם למ”ל ל-2390 פיקוגרם למ”ל (ממוצע 272 פיקוגרם למ”ל). 147 חולים סווגו בשליש התחתון של ערכי BNP (4-72.9 פיקוגרם למ”ל); 148 בשליש השני (73.0-247 פיקוגרם למ”ל); ו-147 בשליש השלישי (247.1-2390 פיקוגרם למ”ל).

לאחר 10 חודשים תועדו 90 אירועים קרדיווסקולאריים, ולדברי החוקרים, הן עליה בשליש GRACE והן עליה בשליש ערכי BNP ניבאו אירועים קרדיווסקולאריים.

בחולים עם מדד GRACE גבוה ומדד BNP גבוה בזמן האשפוז תועדה עליה של פי 6 ופי 13 בסיכון לאירוע קרדיווסקולארי ותמותה לאחר עשרה חודשים, בהתאמה, בהשוואה לאלו עם מדדי GRACE נמוכים וערכי BNP נמוכים.

החוקרים זיהו קורלציה משמעותית אך חלקית בלבד בין מדד GRACE ובין לוגריתם של ערכי BNP (p<0.001).

בניתוח רב-משתנים עם תקנון למדד GRACE, עליה בשליש ערכי BNP ניבאה באופן בלתי-תלוי אירועים קרדיווסקולאריים; יחס הסיכויים המתוקן עמד על 2.28 ו-4.91 עבור השליש השני והשלישי של ערכי BNP, בהשוואה לשליש הראשון.

עם פיתוח אפשרויות טיפול חדשות בחולים עם תסמונת כלילית חריפה, הצורך בהערכת הסיכון הופך חשוב יותר ויותר, בעיקר בסיוע בקבלת ההחלטות. החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא.

Heart2009;95:1836-1842

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    הבטיחות והיעילות של Ustekinumab לאורך שנה אחת בחולים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Ustekinumab (סטלרה) הינו טיפול יעיל, בטוח ונסבל היטב כטיפול אינדוקציה וכטיפול אחזקה בחולים עם מחלת קרוהן. במסגרת המחקר החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של Ustekinumab בחולים מקוריאה עם אבחנה של מחלת קרוהן. מדגם המחקר כלל מבוגרים עם אבחנה של […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Nemolizumab לטיפול באטופיק דרמטיטיס (The Lancet)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Nemolizumab , אנטגוניסט לקולטן ל-IL-31, הינו טיפול נסבל היטב אשר הביא לשיפור בתהליכי דלקת וגרד בחולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, לאורך 48 שבועות, מחקר ARCADIA 1  (941 חולים, 47% נשים) ומחקר ARCADIA 2 […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה