Breast Feeding

האם רגישות לחלב פרה בילדים מאובחנת ביתר, והאם זו עשויה לפגוע במאמצי הנקה? (JAMA)

מאת נעה גנזבורג, Bsc

פורמולות מיוחדות המיועדות לילדים עם אלרגיה לחלב פרה (CMA-  cows milk allergy) הופכות לנפוצות ונמכרות יותר. במחקר חדש, מעלים חוקרים השערה כי ייחוס של תסמינים השכיחים בילדים, כמו בכי, הקאות ופריחה לאלרגיה לחלב פרה, עשויה להוביל לאבחנת-יתר, שבתורה עשויה לפגוע במאמצי ההנקה של האם (בשל ההמלצה להימנעות מוחלטת מצריכה של חלב פרה). מהממצאים עולה כי ברוב התינוקות עם CMA, החשיפה לחלבון חלב פרה בחלב האם הוא כל כך נמוך, שהוא אינו מעורר תגובה אלרגית.

החוקרים סקרו את הנחיות הטיפול ב-CMA, והעריכו קלינית שתיים מהן. ראשית, באמצעות סקירת ספרות , בחנו האם המנעות של האם והילד/ה מחלב אם יעילה בניהול של תסמינים שכיחים בילדים. שנית, סקרו החוקרים מידע שפורסם על הרכב חלב אם ואחוזי הסף לתגובה ל-CMA במקרה שבו חלבון חלב פרה בחלב האם עשוי לעורר תגובה בילד/ה הסובל/ת מ-CMA. בנוסף מציינים החוקרים כי הם תיעדו את המעורבות המסחרית בקביעת ההנחיות ל-CMA.

תשעה מסמכים של הנחיות טיפול שונות פורסמו בין 2012-2019 ל-CMA. שבע מתוכן מציעות כי CMA עשוי להיות גורם לתסמינים שכיחים בתינוקות. שבע מתוכן המליצו הימנעות גורפת של צריכת חלב פרה על ידי האם המניקה כדי לטפל בתסמינים השכיחים בתינוקות יונקים. החוקרים מצאו כי CMA מוכחת, באמצעות בדיקת רגישות למזון, נמצאה כמשפיעה רק על אחוז אחד מהתינוקות, בעוד שתסמינים שכיחים כמו בכי, הקאות או פריחה, דווחו ב15%-20% מהתינוקות. לדברי החוקרים, מסקירת מחקרים קליניים עולה כי אלה אינם מספקים מידע התומך בהימנעות מוחלטת של צריכת חלב פרה על ידי האם, כשהיילוד לא הוכח כסובל מ- CMA, כדי להימנע מתסמינים שכיחים אלה.  יתרה מזאת, עבור יותר מ-99% מהתינוקות עם CMA מוכחת, אלרגן החלב לא נמצא ברמה מספקת בחלב האם כדי לגרום תגובה אלרגית.

החוקרים מציינים כי שלוש מבין הנחיות הטיפול שנסקרו נתמכו על ידי יצרניות של פורמולה או יועצי שיווק, וכי למעלה משמונים אחוזים מבין כותבי ההנחיות דיווחו על איזשהו קונפליקט או אינטרס עם יצרני הפורמולה. לסיכום, הם כותבים, ההמלצות להתייחס לניהול תסמינים שכיחים בתינוקות כ-CMA אינן נתמכות בעדויות, במיוחד בעוללים יונקים שאינם צורכים חלב פרה בעצמם. יש להיזהר מהשפעה שלילית של הנחיות אלה על הנקה בשל פגיעה בתחושת הביטחון בהנקה של האם.

https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/article-abstract/2764081

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה