Breast cancer

טיפול באסטרוגן ביחד עם טסטוסטרון מעלה את הסיכון לסרטן שד (Arch Intern Med)

ממחקר חדש עולה כי נשים המקבלות טיפול משולב באסטרוגן וטסטוסטרון לטיפול בתסמיני מנפאוזה עלולות להיות בסיכון גבוה לסרטן שד.

כאשר נשים מתגברות, הרמות הטבעיות של טסטוסטרון נוטות לרדת. יש עדויות לפיהן תסמינים רבים של מנפאוזה, כולל ירידה בתשוקה המינית, ירידה במצב הרוח ואיכות חיים ירודה, קשורים בירידה ברמות טסטוסטרון.

מחקרים קליניים הראו כי נטילת טסטוסטרון בשילוב עם אסטרוגן עשוי להקל על התסמינים ולסייע לבריאות העצם. כיום קיים טיפול אחד בלבד הכולל שילוב אסטרוגן עם טסטוסטרון בארה”ב, אך מספר ושכיחות הטיפולים הללו צפוי לעלות בשנים הקרובות.

החוקרים בדקו את ההשפעות ארוכות הטווח של אסטרוגן עם טסטוסטרון בקרב 121,700 נשים שהשתתפו במחקר Nurses’ Health Study. במחקר השתתפו אחיות בגילאי 30-55 שנים, משנת 1976. הנשים השלימו שאלון ראשוני ושאלוני מעקב כל מספר שנים שכללו שאלות באשר למצב המנפאוזה, מצב רפואי ונטילת טיפול הורמונלי. באלו שדיווחו על אבחנת סרטן שד, ערכו החוקרים סקירה של הרשומות הרפואיות.

במהלך 24 שנות המעקב, נרשמו 4,610 מקרים של סרטן שד בנשים לאחר מנפאוזה. סה”כ, רק 33 נשים נכללו בניתוח תוצאות טיפול משולב באסטרוגן וטסטוסטרון ב-1988. בנשים שנטלו אסטרוגן עם טסטוסטרון (29 נשים) נרשם סיכון גבוה ב-77% להתפתחות סרטן שד, בהשוואה לאלו שלא קיבלו כלל טיפול הורמונלי. מספרים אלו היו גבוהים מהסיכון המוגבר עקב טיפול באסטרוגן (15%) או טיפול משולב באסטרוגן עם פרוגסטין (58%).

כאשר החוקרים התייחסו רק לנשים שעברו את המנאפזוה בצורה טבעית, לעומת אלו שהחלו מנפאוזה לאחר ניתוח כריתת רחם, באלו שנטלו אסטרוגן עם טסטוסטרון (17 נשים) זוהה סיכון גדול פי 2.5 לסרטן שד, בהשוואה לאלו שלא קיבלו כלל טיפול הורמונלי.

ייתכן שאנזימים ברקמת השד הופכים טסטוסטרון לאסטרדיול, הורמון דמוי-אסטרוגן שעשוי לתרום להתפתחות סרטן שד. מחקרים קודמים הראו כי בנשים המטופלות באסטרוגן וטסטוסטרון קיימות רמות מוגברות של אסטרדיול וטסטוסטרון, בהשוואה לנשים המטופלות באסטרוגן בלבד.

כמו כן, זוהה קשר בין רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון בלבד ובין סיכון מוגבר לסרטן שד בנשים לאחר מנפאוזה.

מספר הנשים במחקר שטופלו באסטרוגן עם טסטוסטרון עלה באופן דרמטי עם הזמן, מ-33 בשנת 1988 ל-550 בשנת 1998. שינוי זה מעיד על המגמה הרחבה יותר ההופכות את התוצאות עוד יותר חשובות. בהתחשב בעדויות המשמעותיות אודות שילוב אסטרוגן ופרוגסטין בסרטן שד ותוצאות המחקר הנוכחי באשר לשילוב אסטרוגן עם טסטוסטרון, נשים ורופאיהן צריכים לקחת בחשבון את ההשלכות לטווח ארוך.

למרות שטיפולים המכוונים לתסמיני מנפאוזה עשויים להביא לשיפור בתפקוד המיני, בריאות כללית ובריאות העצם, הסיכון המוגבר לסרטן שד עלול לגבור על יתרונות אלו.

Arch Intern Med. 2006;166:1483-1489.

לידיעה ב-DocGuide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי טיפול משולב ב- Relugolix עם Estradiol ו-Norethisterone Acetate מלווה בירידה בכאב משנית לאנדומטריוזיס לאורך עד 104 שבועות, לצד שיפור בתפקוד ואיכות חיים בריאותית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול משולב ב- Relugolix, הכולל Relugolix במינון 40 מ”ג, Estradiol במינון 1 מ”ג […]

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה