Bleeding

אנליזה בתנאי ”עולם אמיתי” מראה ירידה באישפוזים בשל AMI ללא הבדל באישפוזים בשל דימומים במטופלים שקיבלו פרסוגרל בהשוואה לקלופידוגרל לאחר ACS-PCI (מתוך Curr Med Res Opin)

ניתוח נתוני מאגר מידע אמריקאי של בתי חולים שכלל מטופלים עם אירוע קורונרי חד שעברו התערבות מילעורית (ACS-PCI ), המתפרסם ב-Curr Med Res Opin מראה כי אשפוזים חוזרים בשל אוטם אקוטי של שריר הלב (AMI) היו נמוכים יותר תחת טיפול ב-prasugerl (אפיאנט, אלי-לילי) בהשוואה לקלופידוגרל, וללא הבדל באשפוזים בשל דימומים.

מטרת המחקר הייתה להשוות בתנאי “עולם אמיתי” את הסיכון לאשפוזים בשל  AMI ודימומים במטופלים עם ACS-PCI (שהושתל בהם סטנט מתכת (BMS)  או סטנט מצופה תרופה (DES)) ושטופלו בנוגדי הטסיות פרסוגרל או קלופידוגרל.

כאמור נעשה שימוש במאגר המידע Premier בקבוצת המטופלים שעברה ACF-PCI עם השתלת BMS או DES וטיפול בקלופידוגרל או פרסוגרל, בין יולי 2009 ליוני 2011.

נכללו באנליזה מטופלים שקיבלו פרסוגרל על בסיס הנחיות הרישום, והוצאו מהאנליזה מטופלים עם היסטוריה של שבץ או אירוע איסכמי חולף (TIA), וכאלה שהיו מעל גיל 75 ללא סוכרת או MI קודם.  

יעד המחקר המרכזי היה הסיכון לאשפוז חוזר בשל AMI תוך 30 יום. יעדי המחקר המשניים היו אישפוזי AMI בתוך 90 יום מהשחרור, ואשפוזים לאחר 30 ו-90 יום הקשורים לדימומים.

ההשוואות  בין הטיפולים עברו התאמה לגורמי סיכון.

החוקרים מדווחים כי נכללו 9,404 מטופלים בפרסוגרל, שהיו שונים ממטופלי הקלופידוגרל (74,163) מבחינת תחלואה נלווית הקשורה לדימומים, צעירים יותר ויותר גברים, וכאלה שעברו אוטם שריר הלב עם עליית מקטע ST , ונטיה גדולה יותר לטיפול ב-DES .

שיעורי האישפוזים בשל AMI היו 4.7% במטופלי הקלופידוגרל ו-3.7% בפרסוגרל לאחר 30 יום, ההבדל היה מובהק סטטיסטי עם p < 0.0001 . לאחר 90 יום השיעורים היו 6.3% ו-5.1% בהתאמה, וגם כאן ההבדל היה מובהק סטטיסטי.

לאחר התאמות הסיכון ל-AMI תחת פרסוגרל היה נמוך יותר בכ-10% .  לאחר 30 יום הסיכון היחסי היה  0.892 (ברווח בר סמך של 0.798-0.998) ולאחר 90 יום 0.901 (בטווח 0.817-0.994).

הסיכון היחסי לאשפוזים הקשורים לדימומים היה דומה בשתי הקבוצות, עם סיכון יחסי לפרסוגרל של 1.035 (ברווח 0.765-1.399 , ללא מובהקות) בתוך 30 יום, ושל 0.922 (ברווח 0.72-1.172, ללא מובהקות) לאחר 90 יום.

המחברים מציינים מס’ מגבלות למחקר: לא הוערכה מידת ההיענות לטיפול, לא נלקחו בחשבון אירועי דמום שלא הסתיימו באישפוז, תמותה מחוץ לבית החולים , או אישפוז חוזר בבית חולים שאינו כלול במאגר המידע של Premier.

מכל מקום, מסקנות החוקרים הן שההבדלים במאפייני המטופלים שקיבלו פרסוגרל או קלופידוגרל מצביעים על כך שהרופאים היו סלקטיביים יותר בבחירת מטופלים לפרסוגרל בהשוואה להמלצות הרישום של פרסוגרל. יחד עם זאת, לאחר התאמות נראה שההבדלים באשפוזי AMI לאחר 30 ו-90 יום היו נמוכים יותר באופן מובהק בקבוצת הפרסוגרל בהשוואה לקלופידוגרל, ללא הבדלים בסיכון לאשפוזים הקשורים לדימומים.

Curr Med Res Opin.2014 Nov;30(11):2207-16. doi: 10.1185/03007995.2014.941055. Epub 2014 Jul 18..

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    מתן Naloxone ע”י צוותי רפואה דחופה מלווה בשיעורים גבוהים יותר של חזרת דופק ספונטאני והישרדות עד לשחרור מבית חולים של חולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 8,195 מבוגרים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים אשר טופלו ע”י צוותי […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה