קיפופלסטיה לטיפול בשברי חוליות מלווה בשיעורי תמותה גבוהים יותר (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-North American Spine Society)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-North American Spine Society עולה כי בחולים עם שברי דחיסה של החוליות שעברו קיפופלסטיה תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר, בהשוואה לחולים שלא עברו את ההתערבות הניתוחית.

מדגם המחקר כלל 2,829 חולים לאחר שברי דחיסה של החוליות בין השנים 2015 ו-2019, מהם 110 חולים עברו קיפופלסטיה.

התוצא העיקרי של המחקר היה הבדלים בשיעורי התמותה בין שתי הקבוצות. עוד השלימו החוקרים ניתוח הישרדות להערכת הבדלים משמעותיים בין שתי הקבוצות.

מהנתונים עולה קשר מובהק סטטיסטית בין שיעורי התמותה וקיפופלסטיה, כאשר 21.82% מהחולים לאחר ההתערבות הפולשנית הלכו לעולמם, בהשוואה ל-13.68% מהחולים שלא עברו את ההתערבות הניתוחית.

עוד בחנו החוקרים את הקשר בין סוג השבר ומקרי התמותה עם מחלות רקע וזיהו קשר משמעותי בין תמותה ובין סוכרת, כמו גם בין תמותה ובין מחלת כליות.

החוקרים מתכננים לאסוף נתונים נוספים ולהשלים עוד מחקרים להערכת ההבדלים בתוצאות בין חולים עם שברי דחיסה של החוליות לאחר קיפופלסטיה ואלו שלא עברו את ההתערבות הפולשנית.

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי קיפופלסטיה לטיפול בשברי דחיסה של החוליות מלווה בשיעורי תמותה גבוהים יותר.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-North American Spine Society

 

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הסיבוכים בניתוח האטת צמיחה של חוליות לעומת הסיבוכים בקיבוע חוליות אחורי בניתוח סקוליוזיס בילדים (J Pediatr Orthop)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|19/06/2024

ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר מחקר חדש שפורסם ב- J Pediatr Orthop ומתמקד בהשוואה בין הסיבוכים הכרוכים ב- AVBT לעומת אלו הכרוכים ב- PSF, ומוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

היצרות תעלת השדרה המותנית, אבחנה וטיפול (Am Fam Physician) | ד”ר פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|09/06/2024

קרוב ל 90% מהמבוגרים בארה”ב לוקים בכאבי גב משמעותיים במהלך חייהם. בכרבע מהם כאב הגב הופך לבעייה כרונית ועלול להופיע שוב במהלך אותה שנה בעד 80%. היצרות תעלת השדרה הגרמית (Lumbar Spinal Stenosis LSS) היא סיבה שכיחה יחסית לכאבי גב תחתון בעיקר מעבר לגיל 50 שנה. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, מוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

טיפול בחסימת ענף המדיאלי והרס ענף העצב בגלי רדיו בכאבי גב תחתון (NEJM) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/01/2024

בלוק מקומי או הרס בגלי רדיו של הענף המדיאלי של העצב התחושתי (Medial branch blocks MBB), הוא טיפול מקובל לכאבי גב תחתון אשר מקורם במפרקי הפסט שבין החוליות. ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה מביא מחקר העוסק בהליך מתוך ה-New England Journal of Medicine ומוסיף מנסיונו בטיפול בקליניקה ובשטח, והפעם במטופלת שפונתה מעוטף עזה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן