הבטיחות והיעילות של הזרקה אפידוראלית של סטרואידים להקלה על כאב רדיקולארי (Cochrane Database Syst Rev)

מנתונים שפורסמו ב-Cochrane Database of Systematic Reviews עולה כי הזרקה אפידוראלית של סטרואידים עשויה לספק הקלה מעטה על כאבי רגליים ומוגבלות בטווח הקצר בחולים עם כאב רדיקולארי מעמוד-שדרה מותני-סקראלי. בנוסף, לא תועדו אירועים חריגים בטווח הקצר לאחר הזרקת סטרואידים או פלסבו לחלל האפידורלי.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הבטיחות והיעילות של הזרקה סטרואידים לחלל האפידורלי אל מול הזרקת פלסבו על כאב ומוגבלות בחולים עם כאב רדיקולארי שמקורו בעמוד-שדדרה מותני-סקראלי.

החוקרים ערכו חיפוש בספרות הרפואית והתמקדו במחקרים שערכו השוואה בין הזרקת סטרואידים והזרקת פלסבו בחולים עם כאב רדיקולארי ממקור עמוד-שדרה מותני-סקראלי. הם כללו בסקירה 25 מחקרים, אשר סיפקו נתונים אודות 2,470 משתתפים.

מהנתונים עולה כי סביר להניח כי הזרקת סטרואידים לחלל האפידורלי הייתה מעט יעילה יותר מפלסבו בהפחתת כאב ברגל בטווח הקצר (הבדל ממוצע של 4.93- נקודות בסולם 0-100; עדויות באיכות מתונה). באשר למוגבלות, סביר כי הזרקת סטרואידים הייתה מעט יעילה יותר מפלסבו בהפחתת מוגבלות בטווח הקצר (הבדל ממוצע של 4.18- נקודות בסולם של 0-100; עדויות באיכות מתונה). עם זאת, השפעות הטיפול היו קטנות וייתכן כי אין להן חשיבות קלינית בעיניי החולים או הרופאים (כלומר, הבדל ממוצע קטן מ-10%).

מרבית המחקרים לא סיפקו מידע מספק אודות מועד והופעת אירועים חריגים ורק דיווחו על אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי, כלומר, אירועים שעורכי המחקר ייחסו לטיפול שניתן במסגרת המחקר. החוקרים כותבים כי הם מאוד לא-משוכנעים כי הזרקת סטרואידים לחלל האפידורלי אינה שונה מהזרקת פלסבו בתדירות אירועים חריגים מינוריים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לספק עדויות באיכות טובה יותר אודות היעילות והבטיחות של הזרקת סטרואידים לחלל אפידורלי בחולים עם כאב גב תחתון רדיקולארי.

Cochrane Database Syst Rev . 2020

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הסיבוכים בניתוח האטת צמיחה של חוליות לעומת הסיבוכים בקיבוע חוליות אחורי בניתוח סקוליוזיס בילדים (J Pediatr Orthop)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|19/06/2024

ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר מחקר חדש שפורסם ב- J Pediatr Orthop ומתמקד בהשוואה בין הסיבוכים הכרוכים ב- AVBT לעומת אלו הכרוכים ב- PSF, ומוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

היצרות תעלת השדרה המותנית, אבחנה וטיפול (Am Fam Physician) | ד”ר פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|09/06/2024

קרוב ל 90% מהמבוגרים בארה”ב לוקים בכאבי גב משמעותיים במהלך חייהם. בכרבע מהם כאב הגב הופך לבעייה כרונית ועלול להופיע שוב במהלך אותה שנה בעד 80%. היצרות תעלת השדרה הגרמית (Lumbar Spinal Stenosis LSS) היא סיבה שכיחה יחסית לכאבי גב תחתון בעיקר מעבר לגיל 50 שנה. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, מוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

טיפול בחסימת ענף המדיאלי והרס ענף העצב בגלי רדיו בכאבי גב תחתון (NEJM) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/01/2024

בלוק מקומי או הרס בגלי רדיו של הענף המדיאלי של העצב התחושתי (Medial branch blocks MBB), הוא טיפול מקובל לכאבי גב תחתון אשר מקורם במפרקי הפסט שבין החוליות. ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה מביא מחקר העוסק בהליך מתוך ה-New England Journal of Medicine ומוסיף מנסיונו בטיפול בקליניקה ובשטח, והפעם במטופלת שפונתה מעוטף עזה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן