Back pain

האם עירוי שלייתי משפר תחלואה או תמותה בפגים? (Archives of Disease in Childhood. Fetal and Neonatal Edition) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood. Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי עירוי שלייתי לא לווה בשיפור תמותה או תחלואה מג’ורית במקרים של פגות קיצונית, אם כי נרשמה ירידה בשיעורי התמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את התוצאות בטווח הקצר לאחר עירוי שלייתי (Delayed Cord Clamping [DCC] או Umbilical Cord Milking [UCM]) בהשוואה לחיתוך מיידי של חבל הטבור במקרים של פגות קיצונית. הם השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל פגים שנולדו לפני 29 שבועות היריון בשנים 2016 או 2017, ללא מומים מולדים, אשר קיבלו טיפול פעיל לאחר הלידה.

התוצאים העיקריים כללו משלב של תמותה או תחלואה משמעותית בגיל מתוקן של 36 שבועות; את שיעורי התמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות; ומשלב של מחלות משמעותיות בגיל מתוקן של 36 שבועות. תוצאים משניים כללו דימום תוך-חדרי בכל-דרגה או תמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות; וטיפול בתת-לחץ דם במהלך 24 השעות הראשונה לאחר הלידה או תמותה במהלך 12 השעות הראשונות לאחר הלידה.

מבין 3,116 תינוקות, 40% נחשפו לעירוי שלייתי, אשר לא נקשר עם התוצא העיקרי של תמותה או תחלואה משמעותית בגיל מתוקן של 36 שבועות (יחס סיכויים מתוקן של 1.26, רווח בר-סמך 95% של 0.95-1.66). עם זאת, עירוי שלייתי לווה בסיכון מופחת לתמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות (יחס סיכויים מתוקן של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.55-0.92) וירידה בטיפול לתת לחץ דם במהלך 24 השעות הראשונות לאחר הלידה (יחס סיכויים מתוקן של 0.66, רווח בר-סמך 95% של 0.53-0.82).

החוקרים מסכמים וכותבים כי במקרים של פגות קיצונית, לא תועד קשר בין עירוי שלייתי ובין משלב של תמותה או תחלואה משמעותית, אם כי נרשמה ירידה בתמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות.

Archives of Disease in Childhood. Fetal and Neonatal Edition 2020 July 30

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

בהדרגה העירוי השלייתי הופך להיות standard of care בפגים קטנים. מלבד העובדה שהוא מפחית את הסיכון להתפתחות IVH הרי שלפי עבודה זו הוא גם מפחית את התמותה בגיל מתוקן של 36 שבועות. בעבודה זו התייחסו לעירוי שלייתי בכלל ולא הבדילו בין Delayed Cord Clamping [DCC] לבין Umbilical Cord Milking [UCM]. ברב העבודות נמצא כי ל-DCC יש יתרון על UMC בפגים קטנים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    הנשמה לא פולשנית בתדר גבוה (NHFOV) מפחיתה את הצורך באינטובציה חוזרת ומפחיתה כישלון אקסטובציה בהשוואה לשיטות תמיכה אחרות, כך עולה מסקירה שיטתית ומטא-אנליזה שפורסמו ב-PLoS One. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה