Asthma

מהי היעילות של Reslizumab בטיפול בחולים עם אסתמה אאוזינופילית קשה? (מתוך כנס ACAAI)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר הוצג בכנס השנתי של ה-American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) עולה כי השימוש בתכשיר Reslizumab עשוי להביא לשיפור בתפקוד הריאתי ובאאוזינופיליה בדרכי האוויר בקרב חולים עם אסתמה שאינה נשלטת ודלקת אאוזינופילית בדרכי האוויר. לדברי החוקרים, חולים שטופלו בתכשיר הראו מגמה של שליטה במחלתם.

החוקרים מסבירים כי אסתמה אאוזינופילית הינה תת-סוג של אסתמה קשה המאופיינת בנוכחות של אאוזינופילים בריאות ובכיח. לדבריהם, הגישות הטיפוליות המיועדות להורדת רמות האאוזינופילים בכיח הביאו לשיפור בשליטה בתסמיני האסתמה ולפחות החרפות של המחלה.

התכשיר Reslizumab הינו נוגדן מונוקלונאלי מואנש הספציפי ל-Interleukin-5 במחזור הדם. הנוגדן מנטרל IL-5 על ידי מניעת היקשרותו לאאוזינופילים.

במחקר נכללו 106 חולים (בגיל ממוצע של 45.4 שנים) עם אסתמה חמורה אשר לא נשלטה באמצעות הטיפול המקובל בקורטיקוסטרואידים בשאיפה ואגוניסטים לבטא ארוכי-טווח. כל החולים הראו עדות לקיומה של דלקת אאוזינופילית בדרכי האוויר.

החולים הוקצו אקראית לקבל עירויים של Reslizumab במינון 3.0 mg/kg או לחילופין תרופת דמה בשבוע 0, 4, 8 ו-12. היעד העיקרי נקבע כשינוי במדד ה-Asthma Control Questionnaire (ACQ) מערכי הבסיס לשבוע 15.

בסך הכל, מדווחים החוקרים כי נצפתה מגמה לעבר שליטה טובה יותר במחלה בקרב החולים שטופלו ב-Reslizumab. השינוי הממוצע מערכי הבסיס לתום הטיפול במדד ACQ היה -0.7 בקבוצת ה-Reslizumab לעומת -0.3 בקבוצת הביקורת (p=0.054).

החוקרים מוסיפים כי חולים שהחלו את המחקר עם שליטה ירודה יותר במחלתם הראו שיפור רב יותר בעקבות הטיפול ב-Reslizumab. בדיקת תפקודי הריאות הראתה שיפור משמעותי סטטיסטית בקרב החולים שטופלו ב-Reslizumab בהשוואה לאלו שקיבלו תרופת דמה. השינוי ב-FEV1 עמד על 0.2 בקבוצת Reslizumab לעומת -0.1 בקבוצת הביקורת. לדבריהם, ההבדל בין שתי הקבוצות היה קרוב לרבע ליטר, ממצא שהגיע לכדי מובהקות סטטיסטית (p=0.0023).

בנוסף, מדווחים החוקרים כי נצפתה ירידה משמעותית ברמת האאוזינופילים בכיח (-95.4 לעומת -37.9; p=0.0063) בקרב החולים שטופלו ב-Reslizumab והבדל לא משמעותי בשיעור החרפות האסתמה (8% לעומת 19%; p=0.0833).

החוקרים מציינים כי חולים עם פוליפים נזאליים הראו את התגובה הניכרת ביותר לטיפול ב-Reslizumab, עם שיפור במדד ה-ACQ של 1.0 לעומת 0.1 בקבוצת הביקורת (p=0.01) ושיפור דומה בתפקוד הריאתי.

לטענת החוקרים, השימוש ב-Reslizumab נסבל היטב. נאזופרינגיטיס הייתה שכיחה יותר בקרב אלו המטופלים בתכשיר בהשוואה לאלו שקיבלו תרופת דמה (20% לעומת 9%).

החוקרים מסבירים כי קיים צורך בתרופות נוספות לחולים עם אסתמה חמורה. כיום, הם מוסיפים, קיים רק נוגדן מונוקלונלי אחד שאושר לשימוש עבור אסתמה חמורה (Omalizumab). לדבריהם, רק תת-קבוצה מבין החולים מגיבים לטיפול בתרופה זו.

בנוסף, טוענים החוקרים כי קיימת הטרוגניות רבה בקרב חולים עם אסתמה חמורה. כך למשל, לחלקם ישנן רמות גבוהות של אאוזינופילים ולחלקם לא. לדבריהם, העיקרון העומד בבסיס מחקרם זה הינו כי יש לזהות תת-קבוצה של החולים ולתת להם טיפול ממוקד מטרה, בניגוד לטיפול בכולם בנוגדן מונוקלונאלי בצורה גורפת. המדובר בטיפולים יקרים, הם מוסיפים, כך שהרעיון הוא לטפל בהם בחולים הצפויים להגיב לטיפול במידה הרבה ביותר.

מתוך הכנס השנתי של ה-American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) אשר נערך בפיניקס, אריזונה, בחודש נובמבר 2010.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Sacituzumab Govitecan עשוי לשפר את ההישרדות הכוללת לעומת Docetaxel בחולים עם סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם התקדמות לאחר טיפול קודם. מחקר EVOKE-01 הינו מחקר בשלב III, בתווית-פתוחה, להערכת Sacituzumab Govitecan לעומת טיפול ב-Docetaxel בחולים עם NSCLC […]

  • טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    התחלת טיפול בסטטין בעצימות גבוהה במהלך השלב האקוטי של אירוע מוחי מינורי, שאינו ממקור לבבי, עשויה להביא לעליה בסיכון לדימום, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. הנחיות ה-AHA/ASA משנת 2021 המליצו על טיפול בסטטין בעצימות-גבוהה בחולים בסיכון גבוה למחלה קרדיווסקולארית טרשתית. עם זאת, מספר מחקרים אקראיים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vonoprazan להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-ושט (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vonoprazan להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-ושט (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Vonoprazan כטבליות במינון 10 מ”ג להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-וושט (Gastroesophageal Reflux Disease) שאינו-ארוזיבי במבוגרים. המומחים מסבירים כי מדובר בהתוויה השלישית למתן חסם החומצה, אשר מאושר כבר לטיפול בדלקת וושט ארוזיבית בכל הדרגות ולהכחדת זיהום הליקובקטר פילורי בשילוב עם טיפול אנטיביוטי. האישור […]

  • יעילות ובטיחות משלב Olanzapine עם נוגדי-בחילה למניעת בחילות והקאות משנית ל-Carboplatin (מתוך J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות משלב Olanzapine עם נוגדי-בחילה למניעת בחילות והקאות משנית ל-Carboplatin (מתוך J Clin Oncol)

    הוספת Olanzapine לטיפול משולש בנוגדי-בחילה לא הפחיתה משמעותית את שיעורי הקאות משנית לטיפול ב-Carboplatin, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology. באשר למניעת תחושת בחילה, הוספת Olanzapine הובילה להטבה גדולה יותר בתופעות הלוואי משנית למשטר טיפול כימותרפי המבוסס על Carboplatin. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות והיעילות של טיפול נוגד-הקאה […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    לאורך חמש שנים, טיפול ב- Dupilumab (דופיקסנט) הדגים פרופיל בטיחות מקובל ויעילות ממושכת, עם שיפור משמעותי בסימנים ותסמינים של אטופיק דרמטיטיס בחולים עם מחלת עור בדרגה בינונית-עד-חמורה. מחר LIBERTY AD בשלב 3 הינו מחקר הארכה בתווית-פתוחה להערכת בטיחות ויעילות Dupilumab ב-2,677 מבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה אשר לקחו בעבר חלק במחקרי Dupilumab לאורך חמש […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Linvoseltamab במינון 200 מ”ג הוביל לתגובה עמוקה וממושכת, עם חציון משך תגובה של 29.4 חודשים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת, עם פרופיל בטיחות סביר. החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר בשלב I/II הראשון בבני אדם להערכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה