Asthma

טיפול הורמונאלי חליפי עם אסטרוגן בלבד מעלה את הסיכון להופעת אסתמה לאחר מנופאוזה (מתוך Thorax)

ממחקר חדש שפורסם ב-Thorax עולה כי טיפול הורמונאלי חליפי עם אסטרוגן מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת אסתמה לאחר מנופאוזה.

לדברי החוקרים, מחקרים אפידמיולוגים הציעו כי טיפול הורמונאלי בנשים עשוי לשחק תפקיד חשוב בהופעת אסתמה וכי טיפול הורמונאלי חליפי עשוי להעלות את הסיכון למחלה בנשים לאחר מנופאוזה. המנגנון בבסיס הקשר בין גורמים הורמונאליים ובין הסיכון לאסתמה עדיין אינו מובן לחלוטין.

במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים ללמוד יותר על הקשר בין הסוגים השונים של טיפולים הורמונאליים והסיכון לאסתמה לאחר מנופאוזה.

החוקרים התבססו על נתונים ממחקר E3N, שהוא המרכיב הצרפתי של מחקר EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition). המחקר כלל מדגם של 98,995 נשים צרפתיות, שנולד בין השנים 1925 ו-1950, במשך למעלה מעשר שנים, בין 1990 עד 2002.

הנשים השלימו כל שנתיים שאלון למילוי עצמי, בנוגע להיסטוריה הרפואית, מצב המנופאוזה והרגלי חיים שונים. קבוצת המקרים כללה נשים ששללו התקפי אסתמה טרם מנופאוזה, ואובחנו עם אסתמה לאחר מנופאוזה.

מבין 57,664 נשים ללא אסתמה בתחילת המנופאוזה, עם מידע זמין בנוגע לטיפול הורמונאלי חליפי, תועדו 569 מקרים חדשים של אסתמה בין השנים 1990 ו-2002 (מקביל להיארעות של 1.15 ל-1000 מקרים בשנה).

החוקרים מצאו סיכון מוגבר להופעת אסתמה בעקבות טיפול הורמונאלי. לאחר תקנון לגיל, עישון, ערכי BMI, נטילת גלולות למניעת היריון והצריכה הקלורית הכוללת, יחס הסיכון להופעת אסתמה בקרב נשים שנטלו אי-פעם טיפול הורמונאלי חליפי עמד על 1.21 (95% CI = 1.00-1.46), בהשוואה לאלו שמעולם לא קיבלו טיפול הורמונאלי חליפי.

בנשים שנטלו לאחרונה טיפול הורמונאלי חליפי, יחס הסיכון להופעת אסתמה עמד על 1.20 (95% CI = 0.98-1.46), ובקרב אלו שנטלו טיפול הורמונאלי חליפי עמד על 1.6 (95% CI = 0.86-1.57).

עם זאת, הסיכון המוגבר לאסתמה היה מובהק רק בנשים שנטלו אסטרוגן בלבד. בהשוואה לאלו שמעולם לא נטלו את הטיפול, יחס הסיכון בקרב אלו שנטלו אסטרוגן בלבד עמד על 1.54 (95% CI = 1.13-2.09). הסיכון הנ”ל עלה בקרב אלו שלא עישנו מעולם (HR = 1.80,  95% CI = 1.15-2.80) ובנשים שדיווחו על מחלה אלרגית טרם הופעת אסתמה (HR = 1.86,  95% CI = 1.18-2.93).

החוקרים תיעדו עליה קלה בסיכון לאסתמה זוהתה עם שילוב Estrogen-Progestagen בנשים שלא עישנו מעולם, עם מחלה אלרגית בעבר. נטילת טיפול הורמונאלי עם אסטרוגן ו-Progestagen לוותה בעליה קלה בסיכון לאסתמה בשתי הקבצות הנ”ל.

החוקרים מציינים כי הם לא מדדו את התפקוד הריאתי; לאור זאת, ייתכן כי חלק מהנשים סבלו מ-COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) לעומת אסתמה.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים להערכת הקשר בין נטילת אסטרוגן ללא Progestagen ובין הופעת אסתמה, לאור ההשפעה הטובה של הטיפול על איכות החיים של נשים לאחר מנופאוזה.

Thorax. Published online February 7, 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Foot and Ankle Surgery עולים מספר גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך 30 ימים לאחר אבחנה של כף רגל סוכרתית, כולל בית החולים בו אושפז החולה לראשונה, זיהום אתר ניתוחי, אלח-דם והיפרדות הגדם. כף רגל סוכרתית הינה סיבוך אפשרי של סוכרת, עם שיעורי הימצאות כיב של 6.3%. אשפוזים חוזרים לבית החולים […]

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    לאורך חמש שנים, טיפול ב- Dupilumab (דופיקסנט) הדגים פרופיל בטיחות מקובל ויעילות ממושכת, עם שיפור משמעותי בסימנים ותסמינים של אטופיק דרמטיטיס בחולים עם מחלת עור בדרגה בינונית-עד-חמורה. מחר LIBERTY AD בשלב 3 הינו מחקר הארכה בתווית-פתוחה להערכת בטיחות ויעילות Dupilumab ב-2,677 מבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה אשר לקחו בעבר חלק במחקרי Dupilumab לאורך חמש […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) מלווה בעליה גדולה יותר בצפיפות העצם לעומת Teriparatide (טריפראטייד) לאחר שנה אחת, לצד שיעור גבוה יותר של חולים המשלימים תא הטיפול. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide. […]

  • ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית עשויה לסייע בהקלה על תסמיני דיכאון בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעילות גופנית זוהתה כטיפול תא-תרופתי מבטיח להקלה על דיכאון, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לסוג הפעילות היעיל ביותר. מטרתם כעת הייתה להשוות ולדרג את […]

  • יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Linvoseltamab במינון 200 מ”ג הוביל לתגובה עמוקה וממושכת, עם חציון משך תגובה של 29.4 חודשים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת, עם פרופיל בטיחות סביר. החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר בשלב I/II הראשון בבני אדם להערכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה