Asthma

בדיקות דימות מדגימות את תפקידן של אלרגיות במחלה כרונית של הסינוסים (מתוך Archives of Otolaryngology-Head & Neck Surgery)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון דצמבר של ירחוןArchives of Otolaryngology-Head & Neck Surgery עולה כי חשיפתם של חולים עם מחלה כרונית של הסינוסים לאלרגנים ולאחריה ביצוע בדיקות דימות חוזרות באמצעות רנטגן או אולטראסאונד מדגימה כי אלרגנים בשאיפה עשויים להיות מעורבים בחלק ממקרי מחלת סינוסים כרונית.

החוקרים מסבירים כי על אף שכבר הודגמה מעורבותם של מנגנונים הקשורים ברגישות יתר, ובמיוחד אלרגיה נזאלית, במחלה כרונית של הסינוסים המקסילאריים, הרי שקיימת שונות ביחס לבדיקות האבחנתיות המבוצעות עבור מצב זה. לדבריהם, אין די מידע אודות המעורבות הישירה והסיבתית של מנגנוני רגישות היתר של רירית הא, והשלכותיה האפשריות על הסינוסים המקסילאריים.

לשם כך, ביקשו החוקרים לבחון 71 חולים עם מחלה כרונית של הסינוס המקסילארי וכן 16 נבדקים עם נזלת אלרגית וללא סיפור של מחלת סינוסים. החולים עם מחלת סינוסים עברו סך של 135 מבחני גירוי נזאליים, בהם הושמו אלרגנים על גבי רירית מערות האף, וכן 71 מבחני תגר כביקורת בהם הושם רק סליין המכיל פוספט. בנבדקים בקבוצת הביקורת, חזרו החוקרים על 16 מבחני גירוי נזאליים אשר תוצאותיהם היו חיוביות.

החוקרים מציינים כי לפני ביצוע מבחנים אלו ולאחריהם בצורה סדרתית בוצעו בדיקות דימות של הסינוסים המקסילאריים, וזאת הן באמצעות רדיוגרפיה והן באמצעות סונר. תועד כל שינוי שנצפה ביחס לשלד, לפלס אוויר-נוזל, לעיבוי של ממברנת הרירית בסינוס ובמדדים נוספים.

החוקרים מדווחים כי מבין 71 החולים עם סינוסיטיס, 67 חולים פיתחו104 תגובות נזאליות חיוביות למבחני הגירוי. מבין אלו, 89 לוו בשינויים משמעותיים בסינוס המקסילארי בצילומי הרנטגן ו-83 לוו בנוסף בשינויים משמעותיים בסונר. לדבריהם, לא נצפו שינויים משמעותיים באחת משיטות הדימות במהלך 71 מבחני התגר שבוצעו כדמה (ובהם נעשה שימוש בסליין ולא באלרגנים) בחולים עם מחלת סינוסים, או במהלך 16 מבחני הגירוי הנזאליים אשר בוצעו בנבדקי קבוצת הביקורת שאינם סובלים ממחלת סינוסים.

לדברי החוקרים, המעורבות האפשרית של אלרגיה, ובמיוחד כזו של האף, בחלק מצורות מחלות הסינוסים כבר דווחה בעבר בספרות. הם מוסיפים כי ישנן כמה נקודות דימיון אנטומיות ופיזיולוגיות בין רירית האף ובין רירית הסינוסים המקסילאריים.

החוקרים מסכמים כי אלרגיה אפית עשויה להיות מעורבת במחלה כרונית של הסינוסים המקסילאריים בחולים מסוימים. לדבריהם, מבחן תגר אפי עם אלרגן בשילוב עם דימות בסונר, ובמידת הצורך גם עם בדיקת דימות רדיוגרפית כלשהי, עשוי לסייע לאבחנה של מצב זה בעשייה הקלינית, ובמיוחד כך בקרב ילדים. אישור המעורבות של אלרגיה נזאלית בחולים עם מחלה כרונית של הסינוסים המקסילאריים מצריכה טיפול נוסף לאלרגיה האפית, הם מציעים.

לידיעה ב-DocGuide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    לאורך חמש שנים, טיפול ב- Dupilumab (דופיקסנט) הדגים פרופיל בטיחות מקובל ויעילות ממושכת, עם שיפור משמעותי בסימנים ותסמינים של אטופיק דרמטיטיס בחולים עם מחלת עור בדרגה בינונית-עד-חמורה. מחר LIBERTY AD בשלב 3 הינו מחקר הארכה בתווית-פתוחה להערכת בטיחות ויעילות Dupilumab ב-2,677 מבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה אשר לקחו בעבר חלק במחקרי Dupilumab לאורך חמש […]

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Linvoseltamab במינון 200 מ”ג הוביל לתגובה עמוקה וממושכת, עם חציון משך תגובה של 29.4 חודשים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת, עם פרופיל בטיחות סביר. החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר בשלב I/II הראשון בבני אדם להערכת […]

  • אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב ילדים לאימהות עם אסתמה סיכון מוגבר להתפתחות מחלות אלרגיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות קליניות וקדם-קליניות מעידות כי חשיפה תוך-רחמית לאסתמה אימהית מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בצאצאים. עם זאת, לא ידוע אם אסתמה אימהית מעלה גם את הסיכון לאלרגיות […]

  • היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammopharamcology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן Adalimumab (יומירה) והן Infliximab (רמסימה) הדגימו פרופיל בטיחות חיובי ויעילות משמעותית עם עדות לתגובה מעבדתית בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Infliximab ו-Adalimumab משמשים לעיתים קרובות לטיפול בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה