זיהום פעיל בהפטיטיס C מגביר את תגובת דרכי האוויר לטיפול באסתמה (Chest)

יתכן כי זיהום פעיל בדלקת כבד נגיפית מסוג C מגביר את התגובה הברונכודילטורית ל- oxitropium bromide נשאף בחולי אסתמה.

התוצאות התקבלו במחקר שכלל 52 חולי אסתמה, מהם 20 חולים בזיהום פעיל של HCV, 16 בזיהום HCV בלתי פעיל, ו- 16 ללא זיהום כלל.

בהשוואה לחולים האחרים, החולים בזיהום HCV פעיל הראו שיפור ניכר יותר בצורה משמעותית ב- FEV1, לאחר שאיפת oxitropium. בחולים אלו נמדד גם שיפור משמעותי ב-  forced expiratory flow, בין 25% ל- 75% מה- FVC.

יתכן כי תאי T מסוג CD8+ ששופעלו בידי הזיהום, מביאים לפעילות כולינרגית מוגברת, המתווכת בחלקה דרך פגיעה בתפקוד של הקולטן המוסקריני M2, מציעים החוקרים.

Chest 2004;125:1368-1371.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אסתמה במבוגרים (N Engl J Med, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר

שכיחותה של מחלת האסתמה בקרב מבוגרים בארצות הברית היא כ-7.7 אחוזים. זוהי אחת המחלות הכרוניות הנפוצות ביותר בארץ ובעולם. מאמר סקירה מתוך מגזין JC-885

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן