Angina pectoris/MI

תמיסות GSK באיסכמיה חדה : אותה גברת בשינוי אדרת/מאת פרופ’ מיכאל שכטר, עורך קרדיולוגיה

קיים הגיון מטבולי (בנוסף לעלות נמוכה יחסית וסיכון יחסי נמוך) במתן של תמיסה המורכבת משילוב של גלוקוז-אינסולין-ואשלגן (תמיסת GSK ) בחולים עם איסכמיה חדה. מחקרים שונים בעבר לא הצליחו להגיע לקונצנזוס לגבי יעילות תמיסת GSK בחולים עם אוטם שריר הלב ולמעשה הראו תוצאות שונות ומנוגדות.

מחקרים בחיות מעבדה הצביעו שיתכן ומתן התמיסה מוקדם בשלב האיסכמיה יכול להועיל. לשם כך במחקר (The IMMEDIATE Trial) (1)  רנדומלי, סמוי כפולות, פרוספקטיבי ב 13 ערים בארה”ב בין השנים 2006 ל 2011 קיבלו 911 חולים (גיל ממוצע 63.6 שנים, 71% גברים) עם חשד ל ACS בניידות לטיפול נמרץ בארה”ב תמיסת GSK (411 חולים) או פלצבו ( 479 חולים) למשך 12 שעות. המחקר נתמך ע”י ה  NIH

תמיסת ה  GSK הכילה 30% גלוקוז (300g/L) , 50 U/L regular insulin   וכן 80 mEq of KCL/L בהזלפה לוריד במשאבה בקצב של 1/5 mL/kg/h  למשך 12 שעות. כאמור תחילת העירוי באמבולנס ע”י פראמדיקים תוך מספר שעות מהחשד ל  ACS , וזמן חציוני מתחילת כאב לתחילת טיפול 90 דקות (במחקרים קודמים תמיסת GSK ניתנה מעל ל 6 שעות מתחילת סימפטומים).

מטרת המחקר הראשונית היתה התקדמות ACS לאוטם שריר הלב תוך 24 שעות לפי ביומרקרים ואק”ג. מטרה מישנית היתה תמותה ב 30 יום וכן שילוב של cardiac arrest או מוות לפני או בבית החולים. 

נתונים נאספים עד שנה אחת אולם בשלב זה מוצגים הנתונים על 30 יום. החוקרים לא מצאו השפעה של תמיסת GSK על שיעור ההתקדמות מ  ACS (תעוקת חזה לא יציבה) לאוטם חד בשריר הלב. למרות שתמיסת GSK לא היתה קשורה בירידת תמותה ב 30 יום, תמיסת ה  GSK היתה מלווה בירידה משמעותית בשילוב של cardiac arrest או מוות לפני או בבית החולים.

משמעות: כמו במחקרים קודמים נמצא תחילה שהזלפת תמיסת GSK הינה בטוחה בחולים עם ACS , הן בחולים עם או ללא סכרת.  מראש הוצאו חולים באי ספיקת לב אולם הזלפת תמיסת GSK גם לא העלתה את שיעור החולים באי ספיקת לב במחקר. מדובר במחקר שלראשונה בודק הזלפת GSK מוקדם ביותר מתחילת האיסכמיה, וכן סמוי כפולות.

נכון שתמיסת GSK לא הפחיתה את ההתקדמות מ ACS לאוטם חד בשריר הלב, אולם היתה מלווה בירידת השילוב של cardiac arrest  או תמותה באישפוז. במאמר ביקורת (2) מציע  Robert Califf להמשיך ולבדוק כעת השפעה של תמיסת GSK הניתנת בשעה הראשונה מתחילת סימפטומים על תמותה בחולים עם חשד ל  ACS לאור תוצאות המחקר הנ”ל.

1. Selker HP, Beshansky JR, Sheehan PR, et al. Out-of-Hospital Administration of Intravenous Glucose-Insulin-Potassium in Patients With Suspected Acute Coronary Syndromes: The IMMEDIATE Randomized Controlled Trial  JAMA. 2012;307(18):1925-1933.doi:10.1001/jama.2012.426.

2. Califf RM. A New Look at an Old Therapy. JAMA. 2012;307(18):1972-1973.doi

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    מתן Naloxone ע”י צוותי רפואה דחופה מלווה בשיעורים גבוהים יותר של חזרת דופק ספונטאני והישרדות עד לשחרור מבית חולים של חולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 8,195 מבוגרים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים אשר טופלו ע”י צוותי […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה