AMD

סלקיור מקבוצת HBL- הדסית ביו החזקות מדווחת על הגשת IND ל- FDA עבור תרופת ה- OpRegen® לטיפול בניוון רשתית העין Dry-AMD

עין AMD

הודעת חברת סלקיור נוירוסייאנסס


הגשת הבקשה היא לביצוע ניסוי קליני Phase I/IIa בחולי ניוון רשתית העין

מהסוג היבש Dry-AMD

צ’ארלס, ש. אירווינג, מנכ”ל סלקיור: “אנו נרגשים לקראת התחלת הניסוי הקליני שיעשה שימוש לראשונה בתאי רשתית ללא שימוש במוצרים מן החי לטיפול בשלב המתקדם במחלת ניוון רשתית העין תלוי גיל מהסוג היבש”

ה- OpRegen® צפוי להיות הניסוי הראשון מסוגו של תאי גזע עובריים לבדיקת המינון בחולי ניוון רשתית העין תלוי גיל מהסוג היבש Dry-AMD ללא רכיבים מהחי

למיטב ידיעתה של HBL אין כיום טיפול מאושר לניוון של רשתית העין תלוי גיל מהסוג היבש (Dry AMD), שהינו הגורם העיקרי ללקות ראיה בקרב אוכלוסיה מבוגרת בארה”ב, אירופה ואוסטרליה.

 

חברת סלקיור נוירוסייאנסס הישראלית מקבוצת HBLהבורסאית מדווחת היום כי חברת סלקיור הגישה בקשת IND (Investigational New Drug) ל- FDA לביצוע ניסוי קליניPhase I/IIa בחולי ניוון רשתית תלוי גיל מהסוג היבש (Dry AMD) לטיפול בגורם המוביל ללקות ראיה באמצעות מוצר ה- OpRegen® של החברה.

מטרת הניסוי הקליני הינה הוכחת הבטיחות והיעילות של מוצר ה- OpRegen®, הכוללת השתלת תאי פיגמנט של הרשתית (תאי RPE) בחולי Dry-AMD מתקדמים עם “ניוון גיאוגרפי” (Geographic Atrophy), המופקים מתאי גזע עובריים, וכן הוכחת ההישרדות ארוכת הטווח של מוצר ה- OpRegen®. מטרת המשנה של הניסוי הינה בחינת יכולת מוצר ה- OpRegen® לעצור את התקדמות המחלה. החולים יעברו השתלה חד פעמית, והניסוי יבחן בשלושה מינונים שונים של ה- OpRegen®. לאחר ההשתלה יבוצע מעקב בטיחות וסבילות למוצר ה-OpRegen® בחולים במשך 12 החודשים הראשונים ובנוסף מעקב ארוך טווח.

“הגשת ה- IND מהווה שיא של 12 שנות מחקר ופיתוח שהחלו במרכז המחקר לתאי גזע עובריים במרכז הרפואי הדסה בירושלים בהנהלתו של פרופ’ בנימין ראובינוף והמשיכו במעבדות סלקיור” אמר ד”ר צ’ארלס, ש. אירווינג, מנכ”ל סלקיור. “אנו מצפים להתחלת הניסוי הקליני שיעשה שימוש לראשונה בתאי רשתית שמקורם בתאי גזע עובריים ברמת ניקיון ופעילות גבוהים וזאת ללא שימוש במוצרים מן החי לטיפול ב”ניוון גאוגרפי” Geographic-Atrophy, השלב המתקדם במחלת ניוון רשתית העין תלוי גיל מהסוג היבש (Dry AMD)“.

במקביל להגשת ה- IND הגישה סלקיור, בשיתוף עם רופאים קליניים מביה”ח הדסה עין כרם, בקשה לוועדת הלסינקי ולמשרד הבריאות לקבלת אישור על מנת לבצע ניסויים קליניים בהדסה. עם קבלת אישור ה- IND על ידי ה- FDA ואישור סופי לניסויים בבני אדם ממשרד הבריאות, ובכפוף לקבלת האישורים, תחל החברה בביצוע ניסוי קליני Phase I/IIa בבית החולים הדסה.

ה- OpRegen® הינו מוצר לטיפול בהתנוונות של רשתית העין וצפוי להיות מוזרק בחולים למרווח בתת רשתית העין בתרחיף של תאים. ה- OpRegen® מכיל תאי פיגמנט (RPE) של הרשתית המופקים מתאי גזע עובריים ממקור הומני בעזרת שיטת התמיינות תאים מוגנת פטנט. מדובר בטיפול חדשני ב- Dry AMD בו משתילים תאי RPE צעירים ובריאים שיוצרו ללא חומרים מחיות במטרה לתמוך ולהחליף את תאי ה- RPE המתנוונים בעינו של החולה ולעצור את הניוון.

ה- OpRegen® מיועד להיות “מוצר מדף” אלוגנאי שיסופק למנתחי עיניים בפורמולציה המוכנה להזרקה.

מחלת ניוון רשתית העין תלוי גיל מהסוג היבש (AMD) הינה מחלת העיניים המובילה כגורם ללקות ראייה בקרב מבוגרים בארה”ב, אירופה ואוסטרליה. יש שני סוגים למחלת AMD רטוב ויבש. לסוג היבש Dry- AMD לא קיים כיום טיפול רפואי מאושר.

הגורם העיקרי למחלה הינו מוות תאי RPE הנמצאים מתחת לרשתית ותומכים בה. הטיפול הייחודי שפיתחה סלקיור פונה לריפוי מחלת AMD מהסוג היבש (Dry-AMD). מחלה זו מתקדמת באיטיות וללא תחושת כאב עד הגעתה לדרגה המתקדמת של “Geographic-Atrophy” בה החולים עשויים לסבול מפגיעה באזור האחראי על הראייה החדה ומרכוז, אשר הינו חיוני לזיהוי תווי פנים, קריאה ונהיגה.

כ- 10% מהחולים ב- Dry-AMD מפתחים Wet-AMD, מחלה אקוטית שעלולה להוביל לפגיעה משמעותית בראיה תוך מספר שבועות. ב- Wet-AMD ניתן לטפל כיום באמצעות מעכבי  VEGF כדוגמת Lucentis ו- Eylea , אולם תרופות אלו מצריכות הזרקות תכופות ולמרות הטיפול בהן, לעתים קרובות החולים ממשיכים לסבול מהתקדמות מחלת הבסיס, מחלת ה- Dry-AMD.  בשונה מהטיפולים המוצעים היום לטיפול  ב- AMDWet הדורשים מספר רב של הזרקות לעין, הצפי הוא שה-OpRegen ירשם כפרוצדורה חד פעמית.

בכל שנה מצטרפים כ- 1.6 מיליון חולים חדשים בארה”ב החולים ב- .Dry-AMDכ-7.3 מיליון איש בארה”ב נמצאים חולים בשלב מוקדם של המחלה לפחות בעין אחת. ההפסד הכלכלי השנתי לתוצר המקומי בארה”ב המשויך למחלה מוערך בכ- 24.4 מיליארד דולר בשנה, כאשר הפוטנציאל הבין-לאומי לטיפול בשלב המתקדם של Dry-AMD, מוערך בפוטנציאל שוק עולמי של כ- 5 מיליארד דולר.

סלקיור נוירוסיינסס בעמ הוקמה בשנת 2005 כחברה בת של ES Cell International Pte. Ltd (ESI) שכעת נמצאת בבעלות חברת BioTime, Inc (NYSE MKT: BXT). בעלת המניות השניה בגודלה בסלקיור היא קבוצת HBL– הדסית ביו החזקות (TASE: HDST, OTC: HADSY).

סלקיור ממוקמת בקמפוס הרפואי הדסה עין כרם שבירושלים. הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה מתבססת על  ייצור  מגוון מוצרים תאיים מתאי גזע עובריים ברמת איכות קלינית (clinical-grade). ההתמקדות כיום היא על פיתוח תאי RPE לטיפול במחלת העיניים AMD. מזה ארבע שנים מייצרת סלקיור תאי RPE בתנאי ייצור נאותים (cGMP) המתאימים לשימוש בניסויים קליניים. עד היום, למיטב ידיעתה של HBL, אין גורם נוסף שהצליח לייצר תאים אלו ללא שימוש בחומרים שמקורם בחיות.

בעלי המניות העיקריים בסלקיור הן החברות: BioTime Inc, HBL הדסית-ביו החזקות (אשר מחזיקה ב- 21.2% מהון מניותה), חברת טבע (NYSE: TEVA) וחברת Asterias Biotheraputics  (OTCBB: ASTY). מידע נוסף ניתן למצוא באתר החברה בכתובת: www.cellcureneurosciences.com . וידאו של מצגת שניתנה ע”י מנכ”ל Cell Cure, ד”ר צ’ארלס אירווינג, נמצאת באתר האינטרנט של BioTime.

אודות HBL הדסיתביו החזקות

הדסית-ביו החזקות (ת”א: הדסת, OTC:HADSY) הוקמה והונפקה על ידי הדסית (חברת היישום של בית חולים הדסה) ב-2006 מתוך מטרה לקדם את הידע והניסיון שנצבר במעבדות המחקר של בית חולים הדסה. HBL– הדסית-ביו החזקות מרכזת 6 חברות ביוטכנולוגיה שכולן נמצאות אחרי הוכחת הצלחה בשלבי ההיתכנות – יעילות התרופות במודל בעלי-חיים, ו – 3 מתוכן נמצאות בשלב ניסויים קליניים בבני אדם. החברות הכלולות ב- HBL הינן חברות המפתחות תרופות הפועלות בתחומי הסרטן, מחלות דלקתיות ושיקום רקמות באמצעות תאי גזע – תחומים בהם לבית חולים הדסה ידע רב ושם כמובילה עולמית. החברה מנוהלת ע”י תמי כפיר. למידע נוסף בקרו באתר החברה: www.hbl.co.il

אודות BioTime

BioTime (NYSE MKT: BTX) הינה חברת ביוטכנולוגיה העוסקת במחקר ופיתוח בתחום הרפואה הרדג’נרטיבית. רפואה רדג’נרטיבית מתבססת על טיפולים בתאי גזע ממקורות הומניים הבונים תאים ורקמות שנהרסו כתוצאה ממחלה מנוונת או פציעה, ומהווים הבטחה משמעותית למגוון טיפולים רפואיים חדשניים. המיקוד של ביוטיים הוא בתאי גזע עובריים ממקור אנושי (hES) ותאי גזע מועשרים iPS)) הסוגים הללו מאפשרים מגוון רחב של פיתוחים של כל סוגי התאים ועל כן מהווים אבטחה גדולה לפיתוחם של כלים טיפוליים חדשים כגון:Purestem® ו-  Hystem®. כמו כן BioTime מפתחת את ה-  Revenia®, (מוצר מתאים לבוגרים) בעל תאימות-ביולוגית,המבוסס על מטריצת קולגן וחומצה הילארונית  המאפשרת פיזור תאים בגוף האדם ואשר צפוי להתחיל בניסוי קליני עוד במהלך 2014. בנוסף פיתחה החברה את ה- Hextend®, המאפשר הרחבה של פלסמת הדם של החולה בניתוחים בטיפולי טראומה ועוד, ומיוצר ומשווק בארה”ב ע”י Hospira Inc. ובדרום קוריאה ע”י CJ HealthCare Corporation תחת הסכמי בלעדיות. לחברת BioTime מס’ חברות בת לתחום האבחון המחקר והטיפול באמצעות תאי גזע.

למידע נוסף אנא בקרו באתר החברה: www.biotime.com .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Trilaciclib לטיפול בסרטן שד גרורתי שלילי לקולטנים להורמונים (מתוך הודעת חברת G1 Therapeutics)

    תוצאות מאכזבות ל-Trilaciclib לטיפול בסרטן שד גרורתי שלילי לקולטנים להורמונים (מתוך הודעת חברת G1 Therapeutics)

    הוספת Trilaciclib לטיפול כימותרפי לא הובילה לשיפור הישרדות כוללת בנשים עם סרטן שד גרורתי שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים, כך עולה מתוצאות מחקר PRESERVE 2, כפי שדווח ע”י יצרנית התרופה. המומחים מסבירים כי Trilaciclib הינו מעכב CDK4/6 המאושר בארצות הברית להפחתת שיעורי דיכוי מח עצם על-רקע כימותרפיה בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    פענוח בדיקות הדמיה הינה משימה מאתגרת הדורשת זמן רב של רופאים ולמרות זאת מלווה בשכיחות לא מבוטלת של טעויות בפענוח בדיקות ההדמיה. מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מערכת בינה מלאכותית של ChatGPT-4 עשויה לסייע לרדיולוגים בבחינה חוזרת וזיהוי טעויות בדו”חות הרדיולוגיים ע”י זיהוי הטעויות הנפוצות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Adagrasib לטיפול בסרטן מעי גס ורקטום עם מוטציית KRAS G12C (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Adagrasib לטיפול בסרטן מעי גס ורקטום עם מוטציית KRAS G12C (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל- Adagrasib עם Cetuximab לחולים מסוימים עם סרטן מעי גס ורקטום עם מוטציית KRAS G12C. באופן ספציפי יותר, הטיפול מיועד לחולים עם סרטן מעי גס ורקטום עם מוטציית KRAS G12C בהם תועדה מחלה מתקדמת-מקומית או גרורתית, לאחר טיפול קודם במשלב כימותרפי מבוסס על Fluoropyrimidine, […]

  • מלטונין עשוי להפחית את הסיכון לניוון מקולארי גילי (JAMA Ophthalmol)

    מלטונין עשוי להפחית את הסיכון לניוון מקולארי גילי (JAMA Ophthalmol)

    תוספי מלטונין מלווים בסיכון מופחת להתפתחות ניוון מקולרי גילי (Age-related Macular Degeneration) והאטת התקדמות המחלה העינית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים בבעלי חיים ובני אדם הראו כי מלטונין הינו תכשיר נוגד-חמצון ונוגד-דלקת יעיל עם פעילות כנגד יצירת כלי דם חדשים. החוקרים התבססו על נתונים […]

  • מערכת בינה מלאכותית עשויה לסייע בזיהוי מוקדם יותר של דימום ממעי דק (The Lancet Digital Health)

    מערכת בינה מלאכותית עשויה לסייע בזיהוי מוקדם יותר של דימום ממעי דק (The Lancet Digital Health)

    בדיקת קפסולה בעזרת בינה מלאכותית עשויה לסייע באבחון מדויק ומהיר יותר של נגעים מדממים במעי הדק, בהשוואה לבדיקה סטנדרטית, כך עולה מתוצאות מחקר רב-מרכזי חדש שפורסמו בכתב העת The Lancet Digital Health. במסגרת המחקר גויסו מ-14 מרכזים רפואיים חולים עם חשד לדימום ממעי דק אשר השלימו בדיקת קפסולה אנדוסקופית של המעי הדק עם מערכת NaviCam […]

  • שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    בנשים עם צפיפות עצם נמוכה סיכוי גבוה יותר לדווח על שבר ירך ראשון בשנות ה-60 לחייהן, בהשוואה לגילאים מתקדמים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society. החוקרים התבססו על נתוני שברי ירך מסקר ה-National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2009-2010, 2013-2014 ו-2017-2018. הם כללו נשים מעל גיל 60 […]

  • תוכנה מבוססת בינה מלאכותית לפענוח תפקודי ריאות משפרת דיוק אבחנתי (Am J Respir Crit Care Med)

    תוכנה מבוססת בינה מלאכותית לפענוח תפקודי ריאות משפרת דיוק אבחנתי (Am J Respir Crit Care Med)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Thoracic Society International Conference עולה כי תוכנה המבוססת על בינה מלאכותית לפענוח עקומות תפקודי ריאות הובילה לקביעת אבחנות בצורה מדויקת יותר ע”י רופאי משפחה. החוקרים מסבירים כי רופאים משפחה לעיתים קרובות אינם חשים בנוח להשלים ולפענח בדיקת תפקודי ריאות לאור העדר הכשרה וניסיון מספקים. במחקר הנוכחי הם ביקשו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה