AMD

האם יש עדיפות לטיפול ב-Ranibizumab במינון גבוה בחולים עם AMD? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Association for Research in Vision and Ophthalmology)

מתוצאות מחקר HARBOR שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Association for Research in Vision and Ophthalmology עולה כי טיפול ב- Ranibizumab במינון גבוה אינו מביא לתוצאות טובות יותר מבחינת חדות הראיה, בהשוואה לטיפול ב- Ranibizumab במינון סטנדרטי, בחולים עם אבחנה חדשה של ניוון מקולרי גילי רטוב (Wet Age-related Macular Degeneration או Wet AMD).

טיפול ב- Ranibizumab במינון 0.5 מ”ג בחודש מצוי בקצה עקומת מנה-תגובה; אין ערך מוסף למתן מינון גבוה (2.0 מ”ג) בטיפול בחולים עם AMD רטוב שלא קיבלו טיפול קודם.

להשוואת היעילות והבטיחות של שני המינונים, החוקרים חילקו באקראי כ-1,000 חולים עם AMD רטוב שהיו בגילאי 50 ומעלה, לטיפול בזריקות Ranibizumab במינון 2.0 מ”ג או 0.5 מ”ג בחודש, או טיפול לפי הצורך, לאחר שלוש מנות העמסה.

לאחר 12 חודשים, בכל ארבע קבוצות הטיפול נרשמה עליה מובהקת ובעלת משמעות קלינית בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר. בחולים שחולקו לטיפול במינון 0.5 מ”ג נרשמה עליה של 10.1 אותיות, לעומת עליה של 9.2 אותיות באלו שטופלו במינון של 2.0 מ”ג בחודש (עם ממוצע של 7.7 זריקות), עליה של 8.2 אותיות באלו שטופלו לפי הצורך במינון של 0.5 מ”ג, ועליה של 8.6 אותיות באלו שחולקו לטיפול במינון 2.0 מ”ג לפי הצורך (עם ממוצע של 6.9 זריקות).

שיעור החולים שאיבדו למעלה מ-15 אותיות מתחילת המחקר היה דומה בארבע קבוצות המחקר (97.8%, 93.4%, 94.5% ו-94.9%, בהתאמה).

השינוי הממוצע בעובי הפוביאה המרכזי עמד על 172.0 µm– עם טיפול במינון של 0.5 מ”ג בחודש, 163.3 µm– עם מינון חודשי של 2.0 מ”ג, 161.2 µm– עם טיפול במינון 0.5 מ”ג לפי הצורך ו-172.4 µm– עם טיפול לפי הצורך במינון של 2.0 מ”ג.

תופעות לוואי חמורות עיניות היו נדירות בכל קבוצות הטיפול, ולא עלו סוגיות בטיחות. תופעות הלוואי העיניות היו דומות בקבוצת הטיפול השונות. התופעות הנפוצות ביותר כללו דימום בלחמית (18% מכלל החולים) ועליה בלחץ התוך עיני (4%, 1.8%, 2.6% ו-2.2%, בהתאמה). בנוסף, ארבעה מטופלים פיתחו גלאוקומה (0.4%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי כעת רופאים יכולים להסביר למטופליהם כי למינון הסטנדרטי של Ranibizumab היעילות והבטיחות הטובים ביותר. לא תוארו הבדלים בתופעות הלוואי הסיסטמיות, אך עם מתן מספר זריקות קטן יותר ניתן להפחית את הסיכון לסיבוכים הנוגעים לזריקות, דוגמת Endophthalmitis.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Association for Research in Vision and Ophthalmology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    בחולים עם גידולים היוצרים לחץ על הכיאסמה, המנבא המשמעותי ביותר לתוצאות טובות מבחינת הראייה הינו ניתוח בשלב מוקדם. החולים עשויים לא להיות מודעים למצב התחלתי של לחץ על הכיאסמה עד לשלב מתקדם יותר בו איבוד השדה עמוק או מגיע למרכז. גם במרפאת גלאוקומה בה מבצעים מעקב של שדה הראייה  קיימת סכנה של אבחנה מאוחרת של […]

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    רטינופתיה סוכרתית היא הגורם המוביל לפגיעה בראייה במבוגרים בגיל העבודה בכל העולם. השלב הראשון של המחלה שניתן לזיהוי הינו חסימה של נימים ברשתית (capillary occlusion) על ידי קרישים או דלקת, שגורמת לאזורים של נונפרפוזיה ומיקרואנאוריזמות בכלי הדם שבסביבה. מתחילה שרשרת של שינויים שגורמים לנזק נוסף לכלי הדם הקטנים ולניוון של הרקמה העצבית. ההשפעה נוגדת הקרישה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה