AMD

הערכת טיפול תוך-זגוגיתי חוזר ב-Ranibizumab בחולים עם ניוון מקולארי גילי ובצקת מקולארית (Ophthalmology)

שני מחקרים (HORIZON) שפורסמו בכתב העת Ophthalmology דיווחו על תוצאות טיפול ממושך ב- Ranibizumab בחולים עם ניוון מקולארי גילי נאו-ווסקולארי (nAMD או Neovascular Age-related Macular Degeneration), ובצקת מקולארית עקב חסימה של וריד הרשתית, עם תוצאות מעורבות באשר ליעילות.

במחקר HORIZON ביקשו החוקרים לאסוף נתונים נוספים באשר לתועלת של Ranibizumab בשני מדגמי חולים:

·         עוקבה 1 כללה חולים עם NAMD שלקחו חלק באחד מהמחקרים הבאים MARINA (Minimally Classic/Occult Trial of the Anti-VEGF Antibody Ranibizumab in the Treatment of Neovascular Age-Related Macular Degeneration), ANCHOR (Anti-VEGF Antibody for the Treatment of Predominantly Classic Choroidal Neovascularization in Age-Related Macular Degeneration), או FOCUS (RhuFab V2 Ocular Treatment Combining the Use of Visudyne to Evaluate Safety).

·         עוקבה 2 כללה חולים עם בצקת מקולארית לאחר חסימה של וריד הרשתית, שהשלימו את מחקרי BRAVO ו-CRUISE. החוקרים מציגים את תוצאות הבטיחות והיעילות של העוקבה ממחקר HORIZON.

במחקר הראשון, החוקרים העריכו את הבטיחות ארוכת הטווח של מספר זריקות Ranibizumab לתוך הזגוגית, שניתנו בהתאם להחלטת החוקרים בחולים עם נאווסקולאריזציה משנית לניוון מקולארי גילי.

חולים שהשלימו את שלב הטיפול המבוקר באחד משלושה מחקרים אקראיים, פרוספקטיביים להערכת Ranibizumab, נכללו בסקירה. החוקרים בחנו את הנתונים עבור שלוש קבוצות חולים שטופלו ב- Ranibizumab במחקר הראשוני (600 חולים), חולים שחולקו באקראי לקבוצת ביקורת וחצו לקבלת טיפול ב- Ranibizumab (190 חולים) וחולים שלא טופלו ב- Ranibizumab (63 חולים). היעדים העיקריים היו היארעות וחומרת תופעות לוואי.

מהנתונים עולה כי תועד מקרה אחד של Endophthalmitis קלה מבין 3552 זריקות בקבוצת המטופלים ב- Ranibizumab. לא תוארו תופעות לוואי חמורות או פגיעות בעדשה, קרעים ברשתית או היפרדות רשתית.

שיעור החולים עם לחץ תוך-עיני לאחר הטיפול של 30 מ”מ כספית ומעלה עמד על 9.2%, 6.6% ו-0%, ושיעור מקרי גלאוקומה עמד על 3.2%, 4.2% ו-3.2% בקבוצת החולים שטופלו ב- Ranibizumab מלכתחילה, אלו שחצו לטיפול ב- Ranibizumab ואלו שלא טופלו ב- Ranibizumab, בהתאמה.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר היו ניוון מקולארי (נקבע במקרים בהם חלה החמרה או התקדמות של המצב), עם שכיחות של 36.8%, 21.6% ו-7.9% מהמטופלים, בהתאמה, ודימום לרשתית, עם שכיחות של 28.3%, 34.7% ו-9.5%, בהתאמה.

החוקרים סיכמו כי זריקות חוזרות לתוך הזגוגית של Ranibizumab נסבלו היטב במשך ארבע שנים ומעלה ע”י חולים עם ניוון מקולארי גילי נאווסקולארי. בנוסף, בחולים שטופלו ב- Ranibizumab נשמרה הראיה במשך למעלה מארבע שנים, ותופעות סיסטמיות ועיניות לא היו נפוצות.

במחקר השני העריכו החוקרים את הבטיחות והיעילות ארוכות הטווח של זריקה לתוך הזגוגית של Ranibizumab בחולים עם בצקת מקולארית לאחר חסימה של וריד הרשתית. ההערכה נעשתה במסגרת מחקר הארכה בתווית פתוחה שכלל משתתפים ממחקרי BRAVO ו-CRUISE.

סך כולל של 304 חולים מכל מחקר נבדקו לפחות פעם בשלושה חודשים וקיבלו זריקה לתוך הזגוגית של Ranibizumab במינון 0.5 מ”ג, במידה וענו על הקריטריונים שנקבעו מראש. היעדים העיקריים כללו את היארעות וחומרת תופעות לוואי עיניות ולא-עיניות.

במהלך השנתיים, תופעות הלוואי העיניות הנפוצות כללו דימום לרשתית (11.8%, 24.3% ו-21.2% מהמשתתפים במחקר BRABO בקבוצת הפלסבו/0.5 מ”ג, 0.3/0.5 מ”ג ו-0.5 מ”ג, בהתאמה; ו—18.8% 19.6% ו-27.3% מהמשתתפים במחקר CRUISE, בהתאמה).

בנוסף, ההיארעות של תופעות לוואי עיניות חמורות ותופעות לוואי חמורות העשויות לנבוע מהשפעה סיסטמית של עיכוב VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor) עמדה על 2-9% ו-1-6%, בהתאמה.

לאחר 12 חודשים, השינוי הממוצע בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר בחולים עם חסימת ענף של וריד הרשתית עמדה על 0.9 (פלסבו/0.5 מ”ג), 2.3- (0.3/0.5 מ”ג) ו-0.7- (0.5 מ”ג), בהתאמה, בהשוואה ל-4.2-, 5.2- ו-4.1-, בחולים עם חסימה מרכזית של וריד הרשתית.

החוקרים סיכמו וקבעו כי לא תועדו סוגיות בטיחות חדשות עם טיפול ארוך-טווח ב- Ranibizumab; שיעור תופעות הלוואי החמורות עלה בקנה אחד עם מחקרים אקראיים קודמים. הראיה בחולים עם חסימת ענף של וריד הרשתית נותרה יציבה, אך נראה כי בחולים עם חסימה מרכזית של וריד הרשתית נדרש מעקב תדיר יותר מפעם בשלושה חודשים.

Ophthalmology 2012

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    בחולים עם גידולים היוצרים לחץ על הכיאסמה, המנבא המשמעותי ביותר לתוצאות טובות מבחינת הראייה הינו ניתוח בשלב מוקדם. החולים עשויים לא להיות מודעים למצב התחלתי של לחץ על הכיאסמה עד לשלב מתקדם יותר בו איבוד השדה עמוק או מגיע למרכז. גם במרפאת גלאוקומה בה מבצעים מעקב של שדה הראייה  קיימת סכנה של אבחנה מאוחרת של […]

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    רטינופתיה סוכרתית היא הגורם המוביל לפגיעה בראייה במבוגרים בגיל העבודה בכל העולם. השלב הראשון של המחלה שניתן לזיהוי הינו חסימה של נימים ברשתית (capillary occlusion) על ידי קרישים או דלקת, שגורמת לאזורים של נונפרפוזיה ומיקרואנאוריזמות בכלי הדם שבסביבה. מתחילה שרשרת של שינויים שגורמים לנזק נוסף לכלי הדם הקטנים ולניוון של הרקמה העצבית. ההשפעה נוגדת הקרישה […]

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • הקשר בין רגישות לניגודיות לנזק המבני בגלאוקומה פתוחת זווית ראשונית, פרופ' מרדכי רוזנר

    הקשר בין רגישות לניגודיות לנזק המבני בגלאוקומה פתוחת זווית ראשונית, פרופ' מרדכי רוזנר

    גלאוקומה פתוחת זווית ראשונית Primary open-angle glaucoma (POAG) היא סוג הגלאוקומה השכיח ביותר. בדיקה ומניעה של פגיעה בראייה במהלך כל החיים הינה אסטרטגיית הטיפול העיקרית במחלה זו. נזק לשדה הראייה הינו המאפיין הקליני של POAG, אולם נזק כזה אינני מספיק כדי להסביר את כל הפגיעות הראייתיות בגלאוקומה. במיוחד בגלאוקומה מתקדמת, לחולים יש קושי לשתף פעולה […]

  • טיפול אנטיביוטי סלקטיבי מונע מפחית שיעור זיהומים לאחר ניתוח עיני (JAMA Ophthalmol)

    טיפול אנטיביוטי סלקטיבי מונע מפחית שיעור זיהומים לאחר ניתוח עיני (JAMA Ophthalmol)

    השילוב של טיפול אנטיביוטי תוך-עיני סלקטיבי עם 1% Povidone Iodine עשוי לשמש כחלופה לטיפול הסטנדרטי ב-5% Povidone Iodine למניעת אנדופתלמיטיס לאחר ניתוח קטרקט, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. החוקרים בחנו מקרים של אנדופתלמיטיס לאחר-ניתוח קטרקט במרכז שלישוני לאורך שלוש תקופות: 1993-1999 (שימוש ב-5% Povidone Iodine, ללא טיפול אנטיביוטי); 2000-2010 (שימוש […]

  • האם מינון גבוה של אריתרופויאטין בשלב מוקדם עלול לפגוע בהתפתחות המקולה בפגים? (Am J Ophthalmol)

    האם מינון גבוה של אריתרופויאטין בשלב מוקדם עלול לפגוע בהתפתחות המקולה בפגים? (Am J Ophthalmol)

    מתן מוקדם של אריתרופויאטין הומאני רקומביננטי במינון גבוה עשוי להשפיע על מדדי צפיפות כלי דם של המקולה בפגים, אם כי לא תועדה השפעה על מדדים מבניים אחרים של המקולה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. במסגרת המחקר התמקדו החוקרים בילדים שנולדו לאחר 26-31 שבועות הריון (גיל ממוצע של 11 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה