Allergy other

תוצאות מאכזבות לטיפול ב-Astegolimab כנגד אטופיק דרמטיטיס (J Allergy Clin Immunol)

במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Allergy and Clinical Immunology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הטיפול ב- Astegolimabלא הביא לשיפור מובהק סטטיסטית בחולים עם אטופיק דרמטיטיס.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Astegolimab הינו מעכב של IL-33/ST2, כאשר לאחר הקישור לקולטן ST2 התרופה מעכב את מעבר אותות במסלול IL-33 ומובילה להפחתת תהליכי דלקת בתיווך IL-33.

המחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 2, כלל חולים בגילאי 18-75 שנים עם אטופיק דרמטיטיס כרונית, אשר חולקו לזרוע טיפול ב- Astegolimab (33 חולים) או פלסבו (32 חולים).

החולים קיבלו Astegolimab במינן 490 מ”ג או פלסבו ביום הראשון ולאחר 4, 8 ו-12 שבועות, אשר ניתנו כארבע זריקות תת-עוריות לבטן, ביחד עם מנת העמסה של 245 מ”ג של Astegolimab או פלסבו דרך שתי זריקות תת-עורית ביום 8.

מתחילת המחקר ועד שבוע 16, החולים בזרוע הטיפול ב- Astegolimab חוו ירידה ממוצעת של 51.47% במדד EASI (או Eczema Area and Severity Index), אשר הוגדר כתוצא העיקרי של המחקר, זאת בהשוואה לירידה של 58.24% בזרוע הפלסבו. ההבדל בין הקבוצות עמד על 6.77% ולא היה מובהק סטטיסטית.

כמו כן, החוקרים לא מצאו הבדלים מובהקים סטטיסטית בין הקבוצות בהערכת התוצאים המשניים, כולל שינויים במדדי Investigator Global Assessment, גרד, פני שטח גוף עם מעורבות אטופיק דרמטיטיס, חומרת מחלה, או ירידה של 75% ומעלה במדד EASI.

כאשר החוקרים בחנו סמנים אפשריים, הם זיהו ירידה קלה באאזנופילים בדם וברמות IL-5 בזרוע Astegolimab לאחר 16 שבועות, אך שינויים אלו לא היו שונים באופן מובהק סטטיסטית לעומת קבוצת הפלסבו.

בקבוצת הפלסבו תועדה מגמת ירידה בחציון אחוז השינוי ברמות CCL13 בדם מתחילת המחקר ועד לשבוע 16, אך החוקרים לא זיהו הבדלים דומים בזרוע הטיפול ב- Astegolimab.

במהלך תקופת המחקר תועדו 75 אירועים חריגים ב-49.2% מהמטופלים, עם שיעור גבוה יותר של חולים שחוו לפחות תופעת לוואי אחת בזרוע הפלסבו לעומת זרוע ההתערבות (58.1% לעומת 41.2%). כל האירועים הללו היו בדרגת חומרה של 1 או 2. בנוסף לאטופיק דרמטיטיס, תופעות לוואי נפוצות נוספות כללו נזופרינגיטיס, דלקת לחמית, גסטרואנטריטיס ויראלי, כאבי בטן וצמרמורות.

בסיכומו של דבר, החוקרים לא זיהו מגמות ברורות של שיפור או החמרה בתוצאות בכל אחד ממדדי היעילות עם Astegolimab, למרות שהחשיפה הפרמקוקינטית הייתה מספקת בכדי לזהות השפעה במידה וזו אכן קיימת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי מעידים כי ייתכן ועיכוב ציר IL-33/ST2 אינו מספק להשגת תועלת כלשהי בטיפול בחולים עם אטופיק דרמטיטיס.

 

J Allergy Clin Immunol, 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

  • איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    בנשים סביב תקופת המנופאוזה ולאחר-מנופאוזה עם זיהום ב-HPV תועדה איכות חיים בריאותית נמוכה יותר בהשוואה לנשים לפני-מנופאוזה, כאשר ההבדלים הבולטים ביותר היו בתחומי מיניות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שמספר מחקרים זיהו גורמים בעלי השפעה שלילית על איכות החיים בנשים לאחר-מנופאוזה, אין מחקרים קודמים להערכת […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Zasocitinib כטיפול פומי חדש לפסוריאזיס (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות ל-Zasocitinib כטיפול פומי חדש לפסוריאזיס (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בשלב 2, התומכות ביעילות ובטיחות טיפול פומי ב- Zasocitinib כנגד פסוריאזיס. מדגם המחקר כלל 259 חולים (גיל ממוצע של 47 שנים, 32% נשים) שחולקו באקראי לקבלת אחד מבין ארבעה מינונים של Zasocitinib – 2 מ”ג, 5 מ”ג, 15 מ”ג, 30 מ”ג – או […]

  • האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להופעת פרכוסים בילדים, עליה הבולטת במיוחד באלו בגילאי 6-24 חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מקוריאה השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון לפרכוסים על-רקע טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון. הם בחנו את הנתונים אודות 11,729 ילדים עם אירוע פרכוסי (ביקור בחדר מיון עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה