Allergy other

טיפול ב-Montelukast אינו מעלה את הסיכון הפרעות נוירו-פסיכיאטריות (J Allergy Clin Immunol Pract)

השימוש באנטגוניסטים לקולטן ללויקויטריאנים לטיפול באסתמה לא הביא לעליה בסיכון להפרעות נוירו-פסיכיאטריות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב בעת Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי הוסיף אזהרת קופסא שחורה לטיפול ב-Montelukast (סינגולייר) אודות סיכון להפרעות נוירו-פסיכיאטריות. עם זאת, העדויות לקשר בין הטיפול התרופתי ובין הפרעות אלו הן מוגבלות ומחקרים קודמים התמקדו רק בילדים ומתבגרים וכן מוגבלות לטיפול ב-Montelukast, ללא מידע אודות תכשירים אחרים ממשפחה זו.

החוקרים מקוריאה התבססו על מאגר נתונים ארצי שכלל מידע אודות 61,571 מבוגרים עם אסתמה בגילאי 40 שנים ומעלה בין ינואר 2002 ועד דצמבר 2015, ללא היסטוריה של טיפול באנטגוניסטים ללויקוטריאנים.

המשתתפים במחקר עברו בדיקות סקר בין ינואר 2009 ועד דצמבר 2010 והיו במעקב עד סוף שנת 2015. הגיל החציוני של המשתתפים במחקר עמד על 61 שנים ומשך המעקב הממוצע אחר הופעת תסמינים נוירו-פסיכיאטריים עמד על 47.6 חודשים בקרב מטופלים באנטגוניסטים ללויקוטריאנים ועל 46.5 חודשים בקרב אלו שלא קיבלו את הטיפול התרופתי. מבין כלל המשתתפים במחקר, 11.1% טופלו ב-Pranlukast, 11% טופלו ב-Montelukast ו-0.24% טופלו ב-Zafirlukast.

החוקרים מדווחים כי 12,168 חולים נטלו טיפול באנטגוניסטים ללויקוטריאנים במהלך המעקב. יחס הסיכון לאבחנה חדשה של מחלות נוירו-פסיכיאטריות לא היה שונה משמעותית בין אלו שטופלו בתרופות אלו ואלו שלא קיבלו טיפול באנטגוניסטים ללויקוטריאנים (P=0.952) במודל שכלל תקנון לגיל, מין, שנות חפיסה, צריכת אלכוהול, פעילות גופנית, מדד מסת גוף, מחלות רקע, מחלות נשימתיות אחרות ושימוש בתרופות אחרות כנגד אסתמה.

המחלות הנוירו-פסיכיאטריות הנפוצות כללו דמנציה, הפרעות מצב רוח והפרעות פאניקה, כאשר השכיחות של כל אחת מאלו לא הייתה שונה משמעותית בין אלו שטופלו באנטגוניסטים ללויקוטריאנים ואלו שלא קיבלו טיפול זה.

מניתוח הנתונים להערכת הקשר בין משך הטיפול באנטגוניסטים ללויקוטריאנים ובין הפרעות נוירו-פסיכיאטריות לא עלה הבדל משמעותי בין חולים שקיבלו טיפול זה ואלו שלא טופלו בתרופות ממשפחה זו.

החוקרים כותבים כי לאור הממצאים, תסמינים נוירו-פסיכיאטריים אינם צריכים למנוע מהרופאים מתן טיפול בתרופות אלו לחולים נבחרים עם אסתמה. במקום זאת, הם מציעים כי לצד המרשם יזהיר הרופא את המטופלים בנוגע לאפשרות לשינויים במצב הרוח עם טיפול זה.

J Allergy Clin Immunol Pract. Published online December 1, 2021.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • רמות ציטוקינים דלקתיים בדם והסיכון לאובדנות בחולים עם הפרעת דיכאון מג'ורית (Front Psychiatr)

    רמות ציטוקינים דלקתיים בדם והסיכון לאובדנות בחולים עם הפרעת דיכאון מג'ורית (Front Psychiatr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Psychiatry עולה כי רמות ציטוקינים דלקתיים בדם עשויות לנבא את הסיכון לאובדנות בקרב מבוגרים עם אבחנה של הפרעת דיכאון מג’ורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין ציטוקינים דלקתיים ובין הסיכון לאובדנות, אך הקשר בין סיכון לאובדנות ובין ציטוקינים דלקתיים אינו מובן היטב. […]

  • מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

  • טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול אנטי-פסיכוטי לסכיזופרניה או הפרעות פסיכוטיות אחרות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום COVID-19 חמור או זיהום נשימתי אחר ואשפוז נלווה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Psychiatry. עם זאת, לא תואר קשר בין טיפול אנטי-פסיכוטי ובין הסיכון לזיהום קל. החוקרים בחנו את הנתונים ממספר מאגרים בדנמרק שכללו 85,083 משתתפים (גיל חציוני של 45.8 […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר דו-כיווני בין אסתמה וסוכרת מסוג 2 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר דו-כיווני בין אסתמה וסוכרת מסוג 2 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study of Diabetes הוצגו תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של 17 מיליון מטופלים מהן עולה קשר דו-כיווני בין אסתמה ובין סוכרת מסוג 2 וכי חומרת אסתמה, ולא משכה, מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות עדויות הרומזות לכך שהקשר בין אסתמה וסוכרת מסוג […]

  • האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להופעת פרכוסים בילדים, עליה הבולטת במיוחד באלו בגילאי 6-24 חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מקוריאה השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון לפרכוסים על-רקע טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון. הם בחנו את הנתונים אודות 11,729 ילדים עם אירוע פרכוסי (ביקור בחדר מיון עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה