Allergy other

השוואת תוצאות משלב Loratadine עם Pseudoephedrine אל מול Fluticasone לטיפול בנזלת (מתוך כנס מטעם ה-ACAAI)

שפעת

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי בתוך שעה אחת, מתן מנה יחידה של משלב Loratadine עם Pseudoephedrine הובילה להקלה רבה כפליים, בהשוואה לטיפול בתרסיס אפי של Fluticasone. לאור זאת, החוקרים הציעו כי במקרים בהם נדרשת הקלה מהירה בתסמיני נזלת, מומלץ לבחור בטיפול פומי בנוגדי-היסטמינים ולא בתרסיס אפי.

החוקרים התבססו על מדד PNIF (Peak Nasal Inspiratory Flow) להערכת מהירות ההקלה בתסמינים שהציעו תרופות שנמכרו ללא מרשם רופא. הם השלימו מחקר כפל-סמיות שנועד לבחון את זרימת האוויר במבוגרים רגישים לאבקני אמברוסיה לאחר מנה יחידה של Loratadine ו-Pseudoephedrine או מנה יחידה של תרסיס אפי של Fluticasone.

לאחר חשיפה לאבקני אמברוסיה במשך 3 שעות, ב-84 משתתפים תועד מדד תסמינים כולל של 7 נקודות ומעלה, מדד גודש אפי של 2 נקודות ומעלה וירידה של לפחות 15% בזרימת האוויר דרך האף. כל המשתתפים קיבלו הדרכה כיצד להשתמש במכשיר למדידת PNIF והיו במעקב להערכת הזרימה לפני ואחרי המדידה.

כל משתתף השלים את תגר חשיפה לאבקני אמברוסיה ולאחר מכן חולק באקראי לאחד מארבע טיפולים: משב Loratadine במינון 5 מ”ג עם Pseudoephedrine במינון 120 מ”ג; טבליות פלסבו; שני תרסיס בכל נחיר של Fluticasone Propionate במינון 50 מק”ג; או תרסיס אפי של פלסבו.

כל אחד מארבעת הטיפולים ניתן במהלך ביקרו בן יממה לאתר המחקר והחוקרים הקפידו על מרווח של 14 ימים בין כל טיפול. במהלך כל ביקור, ניתן טיפול למשתתף ותועד מדד PNIF לאחר 30, 60, 120, 180 ו-240 דקות.

אחוז הירידה הממוצע במדד PNIF לאורך 4 שעות עם הטיפול הפומי משולב עמד על 31.3%, שיעור שהיה גבוה מהירידה בהיקף 14.8% שתועדה עם תרסיס אפי של Fluticasone וירידה של 11.6% עם פלסבו.

שעה לאחר מתן הטיפול, הירידה במדד PNIF הייתה גדולה יותר משמעותית עם הטיפול המשולב, בהשוואה לתרסיס האפי (30.7% לעומת 8.6%, P<0.001). עם זאת, הירידה במדד PNIF לא הייתה שונה באופן מובהק סטטיסטית בין התרסיס האפי ותרסיס הפלסבו.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי כמנה חד-פעמית, טיפול תרופתי פומי השפיע מהר יותר על תסמיני הנזלת, בהשוואה לטיפול בתרסיס אפי. הם סבורים כי במידה והמטרה היא להביא להקלה בתסמינים במהלך 3 הימים הבאים, ישנה העדפה לטיפול הפומי במשלב Loratadine עם Pseudoephedrine, אך במידה והמטרה היא הקלה בתסמינים לאחר 14 ימים, אזי העדיפות הינה לתרסיס אפי של Fluticasone.

מתוך כנס מטעם ה-ACAAI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מודל חדש עשוי לסייע בחיזוי הופעת מיופיה בילדים עד גיל 14 שנים (Optometry and Vision Science)

    מודל חדש עשוי לסייע בחיזוי הופעת מיופיה בילדים עד גיל 14 שנים (Optometry and Vision Science)

    טעות רפרקטיבית, גיל, מין וגזע/מוצא עשויים לשמש כגורמים המנבאים את הסיכון להופעת מיופיה בילדים לפני גיל ההתבגרות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Optometry and Vision Science. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר CLEERE (או Collaborative Longitudinal Evaluation of Ethnicity and Refractive Error), מחקר רב-מרכזי להערכת הסיכון להופעת מיופיה בילדים בארצות הברית על-בסיס טעות […]

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה