AIDS and HIV

הקשר בין Efavirenz ובין חסר וויטמין D (מתוך AIDS)

מתוצאות מחקר חדש שפורסם ב-AIDS עולה כי בנשאי HIV, הנוטלים טיפול ב- Efavirenz (סטוקרין) , קיים סיכון מוגבר לחסר וויטמין D בעלת משמעות קלינית, ולספיגת עצם מוגברת במידה ומטופלים ב-Tenofovir (ויראד).

החוקרים ערכו מחקר חתך להערכת רמות וויטמין D ב-1077 נשאי HIV, וכן מדדו את רמות Alkaline Phosphatase כסמן לספיגת עצם.

בלמעלה מ-90% מהמשתתפים תועדו רמות תת-אופטימאליות של וויטמין D, ו-34.8% אובחנו עם חסר חמור, עם רמות 25(OH)D של מתחת ל-10 מיקרוגרם לליטר.

המחקר לא התייחס לסוגיה אם לתוספי וויטמין D יש תועלת במצב זה, אך החוקרים מסרו כי יש עדויות לפיהן תוספי וויטמין D עשויים להביא לנסיגה בחסר וויטמין D.

החוקרים מציינים כי לעיתים נדרש מתן מינונם גבוהים של וויטמין D (לפחות 1000-2000 IU ביום) למשך תקופות ארוכות. מינון זה גבוה בהרבה מהכמות בתוספי מולטי-וויטמינים.

בקרב 843 נשאי HIV תחת טיפול אנטי-רטרוויראלי, טיפול בהווה ב- Efavirenz לווה בסיכוי כפול לחסר חמור של וויטמין D (OR = 2.0,  p<0.001). במילים אחרות, נשאי HIV המטופלים ב- Efavirenz מצויים בסיכון מוגבר לחסר חמור של וויטמין D.

באותה תת-קבוצה של טיפול אנטי-רטרוויראלי משולב, תועד קשר בין עליה ברמות Alkaline Phosphatase ובין טיפול נוכחי ב-Tenofovir (OR = 3.5) ו- Efavirenz (OR = 1.6).

החוקרים בחנו את ההשפעות האפשריות של טיפול משולב ב- Efavirenz ו-Tenofovir על רמות Alkaline Phosphatase. בהשוואה לחולים תחת משטרי טיפול שלא כללו Efavirenz או Tenofovir, במשטרי טיפול שכללו את שתי התרופות (Adjusted OR = 5.4), או משטרי טיפול שכללו Tenofovir אך ללא Efavirenz (Adjusted OR = 3.5), תועדה סבירות גבוהה יותר לרמות Alkaline Phosphatase ברבעון העליון. עם זאת, לא תועדה עליה בסבירות בחולים שטופלו ב- Efavirenz ללא Tenofovir (Adjusted OR = 1.6).

ההשפעה על Efavirenz על ספיגת העצם היא השפעה אדטיבית עם ההשפעות של Tenofovir על ספיגת העצם. לנקודה זו חשיבות מאחר שתרופות אלו משמשות לעיתים קרובות כטיפול קו-ראשון כנגד HIV.

החוקרים מסכמים וכתבים כי על רופאים המטפלים בנשאי HIV לעקוב אחר רמות וויטמין D, בעיקר בחולים תחת טיפול הכולל Efavirenz ו-Tenofovir.

AIDS 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה