ה-EMEA קורא להוספת אזהרה מפני טיפול במקביל בנורביר וקלטרה יחד עם פלוטיקזון

הסוכנות האירופאיתלהערכה רפואית, ה-EMEA קראה להוסיף אזהרות חדשות לתרופות נגד האיידס נורביר וקלטרה כנגד מתן משולב שלהן יחד עם הפלוטיקזון. לפי EMEA יש להמנע מלתת תרופות אלה במקביל לפלוטיקזון, אלא אם כן הרווח הפוטנציאלי עולה על הסיכון.

ההמלצות נובעות מדיווחים על תופעות לואי המעצימות פעולת הקורטיקוסטירואיד, לרבות סינדרום קשינג ודיכוי בלוטת הכליות.

דובר אבוט, יצרנית נורביר וקלטרה ציין שידווחים אלה הינם נדירים אך שהחברה עצמה דיווחה על כך ואף המליצה להוסיף את האזהרה לעלון התרופה.

לדיווח ב-druginfo

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תרופות אנטי-רטרו-ויראליות לטיפול ומניעה של הידבקות ב-HIV במבוגרים המלצות האגודה האנטי-ויראלית הבינלאומית – פאנל ארה”ב 2022 (כולל שאלת CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/02/2023

ההתקדמות האחרונה בטיפול ומניעה של HIV הובילה לכתיבתן של המלצות מעודכנות להנחיית פרקטיקה האופטימלית. פאנל של מדענים ורופאים מומחים מתנדבים מונה לעדכן את ההמלצות משנת 2020. נבחנו עדויות רלוונטיות בספרות בחיפושי PubMed ו-Embase, ומחקרים שהוצגו בכנסים מדעיים ועברו ביקורת עמיתים בין ינואר 2020 לאוקטובר 2022.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן