ADHD

מערכת Evolut™ PRO+ TAVI לטיפול בחולים באירופה הסובלים מהיצרות סימפטומטית קשה של המסתם האאורטלי קיבלה את אישור ה-CE (הודעת מדטרוניק)

הודעת מדטרוניק

Medtronic הכריזה היום על קבלת אישור CE (תאימות אירופאית, Conformité Européenne) למערכת Evolut PRO+ TAVI מערכת TAVI מדור חדש מבית Medtronic אשר נבנתה על פלטפורמת ה-Evolut TAVI המוכחת הסופרה-אנולרית בעלת תכונות התרחבות עצמית. מערכת ה-Evolut PRO+ TAVI כוללת ארבעה גדלי מסתמים עם מעטפת חיצונית העשויה מרקמה פריקרדיאלית ביולוגית, המעניקה איטום מתקדם לטווח האנולרי הרחב ביותר  בשוק. האישור התקבל לאחר הרחבת ההתוויות לשימוש בפלטפורמת Evolut שאושרה לאחרונה באירופה לחולים עם היצרות קשה של המסתם האאורטלי אשר נמצאים בסיכון ניתוחי נמוך, ולחולים עם מסתם אאורטלי דו-צניפי אשר נמצאים בסיכון ניתוחי בינוני, גבוה, וגבוה ביותר.

“ככל שהשימוש ב-TAVI מתרחב לאוכלוסיית חולים רחבה יותר, לרבות חולים בסיכון ניתוחי נמוך ואלה עם מסתם דו-צניפי, הימצאותה של טכנולוגיית המסתם הנכונה הופכת לגורם בעל חשיבות קריטית בקבלת החלטות טיפוליות,” כך לדברי פרופ’ חיים דננברג, MD, PhD, פרופסור לרפואה ומנהל המחלקה לקרדיולוגיה התערבותית במרכז הרפואי וולפסון בחולון. “צוותי לב מחפשים אחר פתרון בטוח, יעיל ועמיד לבעיות מסתמים. אנו זקוקים למערכת הניתנת להעברה דרך עורקי הירך ללא איבוד כל תכונה הקשורה ליעילות כגון הפחתת דליפה בקרבת המסתם והשגת המודינמיקה מעולה. הודות לעיצובו ולהיסטוריה הארוכה של השגת תוצאות קליניות יוצאות דופן, פלטפורמת ה-TAVI של Evolut מותאמת היטב למתן מענה לצרכים אלה.”

מערכת ה-PRO+ TAVI של Evolut מאושרת בארבע גדלי מסתמים (באמצעות המערכות בגודל 23, 26 ו- 29 מ”מ ניתן לקבל גישה לכלי דם קטנים עד 5.0 מ”מ) ובאמצעות המערכת בגודל 34 מ”מ ניתן לקבל גישה לכלי דם קטנים עד 6.0 מ”מ. המערכת עוצבה עם מעטפת רקמה פריקרדיאלית חיצונית ממקור ביולוגי המוסיפה שטח פנים למגע ואינטראקציה בין-רקמתית בין המסתם לבין לטבעת המסתם הטבעית של אבי העורקים, וכוללת מעטפת משולבת המאפשרת לרופאים לטפל בחולים עם מגוון וריאציות אנטומיות עם פרופיל העברה נמוך. בהתאם לעיצוב הפלטפורמה של Evolut, המסתם מסוג PRO+ עוצב כך שהוא מכיל מסגרת ניטינול בעלת יכולת התרחבות עצמית, המתאימה את עצמה לטבעת המסתם הטבעית, עם כוח רדיאלי אחיד ואיטום מתקדם.

“וריאציות אנטומיות עשויות להציג אתגרים ייחודיים ולדרוש בחירת מסתם מותאם בצנתור,” כך לדברי ד”ר ניקולס ואן מיגהם, MD, PhD, פרופסור לקרדיולוגיה התערבותית, המחלקה לקרדיולוגיה, המרכז הרפואי האוניברסיטאי ארסמוס ברוטרדם. “זוהי הפעם הראשונה שלרופאים באירופה תהיה גישה לגודל מסתם הגדול, מסתם PRO+ בגודל 34 מ”מ של Evolut, הכולל מעטפת רקמה חיצונית המיועד לחולים עם שורש אאורטה בעל ממדים גדולים.”

היצרות קשה באבי העורקים מתפתחת כאשר עלעלי המסתם האאורטלי הופכים לנוקשים ומעובים ומתקשים להיפתח ולהיסגר, דבר שגורם ללב לעבוד קשה יותר להזרמת הדם לשאר חלקי הגוף, וכתוצאה מכך, משפיע לרעה על פעילויות היום יום של החולה. ללא טיפול, חולים הסובלים מהיצרות קשה וסימפטומטית של מסתם אבי העורקים עלולים למות מאי ספיקת לב כבר תוך שנתיים.

לדברי ד”ר ג’פרי ג’. פופמה, MD, סגן נשיא ומנהל רפואי בתחום מחלות לב מבניות, צנתורים ודנרבציה כלייתית, המשתייכים לפורטפוליו הקרדיווסקולרי בחברת Medtronic, “מערכת ה-PRO+ TAVI של Evolut תספק לצוותי הלב מסתם עם ביצועים המודינמיים מצוינים, לצד פרופיל גישה וסקולרית נמוך יותר, ובכך תאפשר טיפול ביותר חולים בגישה דרך כלי הדם המפשעתיים במקום גישות חלופיות. המעטפת הפריקרדיאלית הנוספת ב-Evolut PRO+ בגודל 34 מ”מ עשויה גם להפחית את מידת הרגורגיטציה השיורית מסביב למסתם.”

פלטפורמת ה-TAVI של Evolut, לרבות מערכות Evolut R, Evolut PRO ו-Evolut PRO+, מותווית לחולים עם היצרות קשה וסימפטומטית של מסתם אבי העורקים, בכל קטגוריות הסיכון הניתוחי (גבוה מאוד, גבוה, בינוני ונמוך) בארצות הברית ובמדינות המכירות באישור CE.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

  • דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    מתחים במקום העבודה וחוסר איזון בין מאמץ ותגמול במקום העבודה עלולים להביא לעליה בסיכון להתפתחות הפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. להבנה טובה יותר של הקשר בין גורמי דחק פסיכו-סוציאליים במקום העבודה ובין היארעות פרפור פרוזדורים, החוקרים השלימו ניתוח פרוספקטיבי שכלל 5,926 משתתפים ממחקר […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה