ADHD

ההשפעה של טיפול להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות בהורים על התנהגות הילדים (מתוך הכנס השנתי ה-53 מטעם New Clinical Drug Evaluation Unit)

טיפול תרופתי בהורים הסובלים מהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) מביא לשיפור בכישורי ההורות שלהם, בעיקר במידה וילדיהם סובלים גם כן מההפרעה.

במחקר קטן שכלל 38 זוגות של הורים-ילדים עם ADHD, הטיפול בהורים ב-LDX (Lisdexamefatmine Dimesylate) הביא לשיפור ביכולתם לסייע לילדיהם להכין את שיעורי הבית וכן הביא לאינטראקציה טובה יותר עם ילדיהם, באופן חיובי יותר. בעקבות זאת, כך לפי תוצאות המחקר, חל שיפור בהתנהגות של הילדים.

החוקרים גייסו למחקר 38 הורים שענו על הקריטריונים ל-ADHD, אך מעולם לא קיבלו טיפול תרופתי, וכן היו הורים לילדים עם ADHD. מבין 38 הזוגות שנכללו במחקר, 26 סיימו את תקופת המחקר.

כל המבוגרים אובחנו עם ADHD לפי הקריטריונים המקובלים והיו הורים לילדים בגילאי 5-15 שנים עם ADHD. המבוגרים טופלו תחילה ב-LDX תוך התאמת המינון, במהלך שלושה שבועות.

בשלב הראשון של המחקר, הזוגות השלימו שתי אינטראקציות בתנאי מעבדה, אחת כאשר ההורה נטל טיפול סמוי במינון אופטימאלי של LDX, והשנייה תחת פלסבו. הילדים לא קיבלו טיפול תרופתי בשני המקרים.

האינטראקציות כללו הכנת שיעורי בית, משחק, ודיון משפחתי בנוגע לפתרון בעיות, בהתאם לגילאי הילדים. פעילויות אלו צולמו במטרה לתעד התנהגויות חיוביות ושליליות של ההורים והילדים.

בשלב השני של המחקר, ההורים חולקו באקראי להמשך טיפול סמוי, במינון אופטימאלי של LDX או פלסבו, למשך חודש נוסף, ולאחר מכן הזוגות הוזמנו שוב לאינטראקציה אחרונה.

החוקרים מדווחים כי בשלב הראשון זוהתה ירידה משמעותית בתסמיני ADHD בהורים, אך למרות זאת, לא חל שינוי כלשהו בהתנהלות שלהם כהורים. עם זאת, זוהתה ירידה משמעותית בהתנהגות השלילית של היל במהלך משימת הכנת שיעורי בית.

אולם, בשלב השני של המחקר, ההורים שקיבלו טיפול רציף ב-LDX השתמשו הרבה יותר במחמאות, הגיבו באופן מילולי יותר לילדיהם והפחיתו את היקף מתן הפקודות, בהשוואה להתנהגותם במהלך השלב הראשון של המחקר. בנוסף, ההורים שטופלו באופן רציף ב-LDX שיבחו הרבה יותר את ילדיהם, אך בקרב המטופלים בפלסבו לא חל שינוי בנקודה זו.

ההורים דיברו פחות, בעיקר במהלך משימת הכנת שיעורי בית, ואת מה שהיה להם להגיד, אמרו בטון חיובי יותר. במידה והילד ביקש לדבר, ההורים נטו יותר להגיב בתוך פרק זמן קצר יותר. מעניין לציין כי הילד התנהג טוב יותר.  אמנם הילדים לא קיבלו טיפול תרופתי, אך השיפור בהתנהגות הילדים, רק עם הוספת טיפול תרופתי להורים, היה גבוה כמעט כאילו הטיפול ניתן להם.

New Clinical Drug Evaluation Unit 53rd Annual Meeting

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה