ADHD

הועדה המייעצת הפדיאטרית של ה-FDA מציעה המלצות להרחיב את האזהרות לתרופות ל-ADHD (מקור: PharmaTimes )

ע”פ דיווח מה-PharmaTimes הועדה המיעצת של ה-FDA לרפואת ילדים (ה-PAD) המליצה אמש להוסיף אזהרות חדשות לעלוני המידע של תרופות לטיפול בהפרעות קשב. (ADHD ).

האזהרות אמורות להדגיש את הסיכון של תופעות לואי לתכשירים, לרבות תגובות פסיכוטיות כמו הזיות, תוקפנות והתנהגות אובדנית, כמו גם תופעות לואי קרדיווסקולריות.

אך הפאנל לא המליץ על אזהרה ממוסגרת (black-box’ warning ‘) שזוהי שיטת האזהרה התקיפה ביותר, וזאת מתוך חשש שהאזהרה תרתיע מטופלים הזקוקים לטיפול מלהשתמש בתרופות אלה. הפאנל אף ציין שיש מקום למדריך שימושי על התרופות אשר יסביר את היתרונות והסיכונים של השימוש בתרופות ל-ADHD .

בחודש שעבר, ועדה אחרת של ה-FDA הצביע בעד הוספת אזהרה ממוסגרת באשר לסיכון הקרדיווסקולרי מכמה תרופות ל-ADHD . הועדה הנוכחית, ה-PAD , אינה מסכימה לגישה זו, אך כן ממליצה שהאזהרות הנמצאות במס’ תרופות ל-ADHD באשר לסיכונים הקרדיווסקולרים יורחבו לכלל התרופות ל-ADHD .

כעת ה-FDA יעריך את המלצות הועדות לפני שיגיע להחלטה סופית באשר לאופן ציון האזהרות. התכשירים המושפעים משינויים אפשריים אלה הם הריטלין של נוברטיס (methylphenidate), קונצ’רטה של ינסן-סילאג (methylphenidate ) ואדרל של שיאר (mixed amphetamine salts ).

ועדת ה-PAC טוענת שיש להרחיב את האזהרות גם לתרופת ה-( Strattera (atomoxetine של אלי-לילי, ו-(  Sparlon (modafinil המשווקת בארץ ע”י מדיסון.

הפאנל אמור להעריך את הבקשה של חברת ספלון לשווק את modafinil באינדיקציה של ADHD מאוחר יותר. תשומת לב מיוחדת צפוייה להינתן לתכנית ניהול סיכונים שהוצעה ע”י החברה למניעת תופעות לואי דרמטולוגיות רציניות שנצפו בשימוש בתרופה.

לדיווח ב-PharmaTimes

הערת מערכת:

מדובר בין היתר בתרופות ותיקות מאוד כמו הריטלין ולכן לא מדובר בהכרח בגילויים חדשים של תופעות לואי שלא היו מוכרות לפני מס’ שנים… נראה שהדאגה של ה-PAD כמו גם הועדה המייעצת הנוספת של ה-FDA, היא בעיקר על רקע דיווחים על גידול מאוד משמעותי בשנים האחרונות בהיקף האיבחון והשימוש בתרופות ל-ADHD . הרחבת השימוש, גם למתבגרים ומבוגרים, הביאה גם לחשיפה גדולה יותר של תופעות הלואי. נראה שהחשש הוא שהתרופה משמשת כתרופה ממריצה גם עבור אנשים שאינם סובלים בהכרח מ-ADHD אשר חושפים עצמם לסיכוני תופעות הלואי ללא צורך ממשי.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל תשעה ילדים בארצות מאובחן עם ADHD (מתוך J Clin Child & Adolescent Psychology)

    אחד מכל תשעה ילדים בארצות מאובחן עם ADHD (מתוך J Clin Child & Adolescent Psychology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology עולה כי כאחד מכל תשעה ילדים בארצות הברית אובחן אי-פעם כלוקה בהפרעת קשב, ריכוז/היפראקטיביות (ADHD או Attention Deficit/Hyperactivity Disorder) נכון לשנת 2022. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ADHD הינה אחת ההפרעות הנוירו-התפתחותיות הנפוצות בילדים ומעדויות בנושא עולה כי מרשמים לטיפול תרופתי ב-ADHD זינקו […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • טיפול ב- Methylphenidate מלווה בעליה קלה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    טיפול ב- Methylphenidate מלווה בעליה קלה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Methylphenidate מלווה בעליה קלה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריי במטופלים בתרופה לאורך למעלה משישה חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגר ארצי בשבדיה וכלל 26,710 חולים עם אבחנה של הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) בגילאי 12-60 שנים (גיל חציוני של 20 שנים) אשר קיבלו […]

  • עליה משמעותית במרשמים לטיפול ב-ADHD במהלך מגפת הקורונה (JAMA Psychiatry)

    עליה משמעותית במרשמים לטיפול ב-ADHD במהלך מגפת הקורונה (JAMA Psychiatry)

    היקף המרשמים לטיפול בתרופות להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) עלה משמעותית בארצות הברית במהלך מגפת הקורונה, בפרט בקרב מבוגרים צעירים ונשים, כך עולה מתוצאות מחקר חתך חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Prescription Audit Commercial Database, הכולל למעלה מ-94% מהמרשמים הניתנים באופן אמבולטורי. הם בחנו את ניפוקי המרשמים […]

  • מתבגרים וגברים צעירים עם קרטוקונוס בסיכון מוגבר ל-ADHD (מתוך JAMA Ophthalmol)

    מתבגרים וגברים צעירים עם קרטוקונוס בסיכון מוגבר ל-ADHD (מתוך JAMA Ophthalmol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים דר’ מרגריטה ספיר ושותפיה מהמרכז הרפואי שמיר בצריפין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי קשר בין אבחנה של קרטוקונוס ובין הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention/Deficit and Hyperactivity Disorder, או ADHD). החוקרים השלימו מחקר חתך רטרוספקטיבי שכלל 940,763 מתבגרים ומבוגרים בשירות צבאי בין ינואר 2011 ועד דצמבר 2021 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה