ADHD

מדבקותMethyphenidate יעילות כטיפול ב-ADHD

ממחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של American and Canadian Academies of Child and Adolescent Psychiatry (AACAP/CACAP) עולה כי שיטות מתן Methyphenidate (MethyPatch) טרנסדרמליות, טובות יותר בהשוואה לתרכובות אורליות, לטיפול בילדים עם Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

משתתפים שטופלו בשיטה טרנסדרמלית הראו שיפור משמעותי בכל מדדי היעילות של המחקר, בהשוואה למטופלי פלסבו. השיטה הטרנסדרמלית היתה יעילה בהקטנת התסמינים של ADHD, כפי שהוערכו ע”י רופאים, מורים והורים.

החוקרים אספו 282 נבדקים שטופלו בשיטה הטרנסדרמלית ב-Methyphenidate (Concerta), או בפלסבו. מדבקות דמה וכדורים שימשו בזרועות הטיפול המתאימות.

הילדים שהשתתפו במחקר היו בגילאי 6-12 (ממוצע 8.8 שנים), 66.3% היו בנים.

בתקופה של 5 שבועות בוצעה התאמה של המינון האופטימלי. המדבקה מגיעה ב-4 גדלים, בהתאם ל-4 מינונים 1.1 מ”ג לשעה, 1.78 מ”ג לשעה, 2.21 מ”ג לשעה, 2.97 מ”ג לשעה. התרכובת האורלית ניתנה ב-4 מינונים: 18 מ”ג, 27 מ”ג, 36 מ”ג, 54 מ”ג.

תגובה לטיפול הוגדרה כירידה של 25% לפחות בתסמיני ADHD, כפי שנמדדו לפי ADHD Rating Scale IV (ADHD RS-IV). הנבדקים הוערכו גם לפי Clinical Global Impressions-Severity (CGI-S), CGI-Improvement (CGI-I) ו-Parent Global Assessment (PGA).

החוקרים הדגישו כי מטרת המחקר היתה לבחון את יעילות מדבקה טרנסדרמלית, ולא להשוות אותה לטיפול אורלי פעם ביום. הנבדקים שהגיבו לטיפול המשיכו באותו טיפול בתקופה של שבועיים.

169 משתתפים השלימו את המחקר. אוכלוסית המשתתפים כללה 270 נבדקים,  96 בקבוצת הטיפול הטרנסדרמלי, 89 בקבוצת הטיפול האורלי ו-85 בקבוצת הפלסבו.

נרשם שינוי משמעותי במדד הממוצע של ADHD RS-IV בשתי הקבוצות המטופלות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (P<0.001). מדדים אלו ירדו בממוצע של 24.2 נקודות בקבוצה הטרנסדרמלית, 22 בקבוצה האורלית ו-9.9 נקודות בקבוצת הפלסבו.

בסיום המחקר, 72% מהנבדקים בקבוצה הטרנסדרמלית הראו שיפור במדדי CGI-I, כמו גם 68% בקבוצת האורלית ו-25% בקבוצת הפלסבו (P<0.0001 לשניהם, בהשוואה לפלסבו).

שיפור במדדי PGA היה כמעט דומה לשיפור במדדי CGI-I בכל קבוצה (P<0.0001 בשתי קבוצות הטיפול, בהשוואה לפלסבו).

שיעור תופעות הלוואי עמד על 75.5% בקבוצה הטרנסדרמלית, 69.2% בקבוצה האורלית ו-57.6% בקבוצת הפלסבו.

תופעות לוואי כללו בעיקר תגובות טיפוסיות לסטימולנטים המשמשים לטיפול ב-ADHD (אובדן תאבון, הקאות ובחילות, ירידה במשקל). 4 תופעות חמורות ילד אחד בקבוצה הטרנסדרמלית פיתח אגרסיה, אחד בקבוצה האורלית פיתח סינקופה, ובשני מטופלי פלסבו זוהו רמות אנזימי כבד מוגברות.

לא נרשמו כלל תופעות מסכנות חיים.

לידיעה ב-DocGuide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה