פרכוסים במהלך היריון מלווים בסיכון מוגבר לסיבוכים באם ובעובר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת PLOS Medicine. מהנתונים עלה עוד כי הסיכון לפרכוסים במהלך היריון היה גבוה יותר בנשים במצב סוציו-אקונומי נמוך ובאלו עם אפילפסיה מוקדית.
החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת ההשפעה של פרכוסים אפילפטיים במהלך היריון על התוצאות באם ובעובר. הם זיהו 25 מחקרים תצפיתיים שכללו 24,596 הריונות בעקבות סקירה שיטתית של מאגרי נתונים שונים.
התוצאים באם ובעובר נבחנו בין נשים הרות עם אפילפסיה שחוו פרכוסים ואלו שלא חוו פרכוסים ובין נשים ללא אפילפסיה.
בנשים עם פרכוסים אפילפטיים במהלך היריון תועד סיכון גבוה ב-62% לניתוח קיסרי (יחס סיכויים של 1.62, p=0.007), סיכון גבוה פי 2.2 לדיכאון סביב לידה (יחס סיכויים של 2.20, P=0.04) וסיכוי נמוך ב-58% להפלה (יחס סיכויים של 0.42, P<0.001) בהשוואה לאלו עם אפילפסיה אך ללא פרכוסים במהלך היריון.
הסיכון לתינוקות שנולדו קטנים לגיל היריון היה גבוה ב-32% בנשים עם פרכוסים במהלך היריון, לעומת נשים עם אפילפסיה אך ללא פרכוסים במהלך ההיריון (יחס סיכויים של 1.32, p=0.03).
בנשים הרות עם פרכוסים תועד סיכון גבוה ב-66% ללידה מוקדמת, סיכוי גבוה ב-47% ללידת תינוקות במשקל לידה נמול וסיכון גבוה ב-44% לתינוקות קטנים לגיל היריון, בהשוואה לנשים ללא אפילפסיה (p<0.05 בכל המקרים).
הסיכוי לפרכוסים במהלך היריון היה גבוה יותר בנשים עם אפילפסיה מוקדית לעומת אפילפסיה כללית ובאלו עם הכנסה נמוכה לעומת גבוהה (p<0.001 בשני המקרים).
החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים עם אפילפסיה מוקדית נדרש ניטור מוגבר עוד טרם ההיריון ועד לאחר הלידה, כאשר על הצוות הרפואי לקחת בחשבון את הסיכון המוגבר לפרכוסים במהלך היריון בנשים אלו.
PLOS Medicine, Oct 31, 2025







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!